Megtartották a FINA Úszó Világkupa sajtótájékoztatóját az Akvárium klubban, ahol a hazai és nemzetközi úszósztárok közül Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Cate Campbell és Vladimir Morozov is jelen volt. Az idei Úszó Világkupa már a negyedik nagy hazai rendezésű úszó esemény az évben, amely nem mindennapi sorozat a magyar úszósport történetében – emelte ki elsőként Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A 2017-es budapesti vizes vb-n berobbant, és azóta sikert-sikerre halmozó Milák Kristóf elmondása szerint, szeretne visszaállni arra a rendszerre, amelynek lényege, hogy minél több számban tudja magát megmérettetni. A nyári kvangdzsui világbajnokság aranyérmese ezúttal pihenteti legerősebb számát, azaz nem áll rajthoz 200 méter pillangón, viszont 100 méteren ott lesz, 50 és 100 méter háton „nosztalgiázik” – mivel gyerekként hátúszóként szerepelt még –, illetve 100, 200 és 400 gyorson csap össze a riválisokkal.

A jelenleg a Világkupa női összetett pontversenyét vezető Hosszú Katinka öt számban nevezett, a két vegyes úszó szám mellett 100 és 200 háton, illetve 200 pillangón ugrik majd vízbe, és alig várja, hogy újra magyar közönség előtt versenyezzen. Mivel az idei Világkupa-sorozatot a tokiói ötkarikás játékok jegyében 50 méteres medencében tartják, ezért a háromszoros olimpiai bajnokunk különösen örül, hogy az elkövetkezendő rövidpályás versenyek mellett az őszi felkészülési szezonban nagy pályás viadalokon is folyamatosan tesztelheti magát.

A férfiak összetett versenyének vezetője, az orosz Vlagyimir Morozov hangsúlyozta, Budapesten, ha lehet, még tovább szeretné növelni előnyét a riválisokkal szemben. Az olimpiai bajnok ausztrál Cate Campbell azt emelte ki, hogy a kvangdzsui világbajnokságon 100 méteren gyorson 39 századdal kapott ki az amerikai Simone Manueltől, a hosszú őszi szezont pedig arra szeretné használni, hogy eltüntesse az ilyen apró különbségeket, és januárban már teljes erőbedobással készülhessen az ötkarikás játékokra.

Október 4-től pedig már élesben a vízben, azaz újra a Duna Arénában csapnak össze az úszósztárok!

Hasonló bejegyzések