Hihetetlen izgalmakat hozott a szombat este, hiszen a 100 pillangó döntőjében Cseh Lászlóért és  Milák Kristófért, 800 gyorson Kapás Bogiért, 200 háton pedig Hosszú Katinkáért szoríthattunk, valamint a döntőbe jutott 4×100-as mix váltónk is rajthoz állt, illetve 50 háton Bohus Richárd kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Hosszú Katinka parádésan kezdte a délutáni programot. A 200 hát döntőjében állt rajthoz, ahol nagy csatában, egyéni legjobbját úszva, végül a másodikként csapott a célba (2:05.85) és kazani vb bronz után, most ezüstérmesként állt a dobogó második fokára.

Hosszú Katinka: „A tegnapi középdöntő után éreztem, hogy van még ebben az úszásban, és most ez ki is jött. Azt láttam, hogy valahol az első háromban vagyok, de nem nagyon figyeltem, talán csak egyszer néztem fel. A végén meghaltam az medencében, de ez így is van jól, nagyon örülök, hogy egyéni csúcsot úsztam, és készen állok a holnapi 400 vegyesre.”

A fiúknál a 100 pillangón döntős volt Cseh László, aki 200 világbajnoki ezüstérmeseként már bizonyította, hogy nagy hajrára képes, valamint a 17 éves Milák Kristóf is beúszta magát a legjobb nyolc közé. A verseny utolsó 50 méterén óriási hajrát produkált Kristóf, mindenkit meglepve végül második lett, és megszerezte élete első felnőtt világbajnoki ezüstérmét újabb junior világcsúccsal (50.62). Cseh László 3 tizedre Kristóftól az 5. helyen végzett a nagyon szoros döntőben (50.92).

Cseh László: „Ez most egy új helyzet számomra, hogy nekem kell egy másik magyart üldözni a versenyben, de összeségében elégedett vagyok, reménykedtem, hogy a végére sikerül még jobban hajráznom és előrébb végeznem, de ez most ennyi volt, a közönségért viszont így is megérte, hiszen megint fantasztikus hangulatot csináltak az Arénában.”

Milák Kristóf: „Maradt még a tankban, nem ehhez vagyok hozzá szokva, hogy csak háromszor kell úsznom, az más kérdés, hogy cső maxon, de van még bennem energia. Tudom kicsit elrontottam a fordulót, de ha célba érkezésnél jobban jön ki a fal, akkor szerintem még jobb is lehetett volna.”

A két ezüstérem után magyar részről Bohus Ricsiért szoríthattunk, aki 50 háton ugrott vízbe az elődöntőben, de 24.88-as idejével holtversenyben a 10. helyen végzett, így nem jutott be a holnapi döntőbe.

Bohus Richárd: „Egyszer úgy úszok, mint a 4×100-as váltóban, most viszont nem annyira jött ki a lépés. A vb 10. hely így ön magában semmit sem ér, de most délután a mix váltóban megpróbálok javítani”.

Kapás Bogi utolsó számában 800 gyorson úszott döntőt, és 8:24.41-es idejével világbajnoki 5. helyezett lett.

Kapás Bogi: „Kiúsztam magam és mindent beleadtam, bár nem vagyok most életem formájában, úgyhogy ahhoz képest nem rossz az eredmény, hiszen 5. lettem egy világbajnokságon”.

A szombati nap végét, pedig a 4×100-as mix gyorsváltó zárta. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin alkotta csapat, 3:25.02-es idővel a 6. helyen végezett a fináléban.  Az egyéni legjobbját úszó Jakabos Zsuzsanna így értékelt a verseny után:

Jakabos Zsuzsanna: „Azt gondolom ez egy papírforma eredmény volt, és nagyon örülök annak, hogy 53.60-as idővel teljesítettem az egyéni legjobbamat, úgyhogy ez egy jó verseny volt, kiúsztam magamból mindent”.

Holnap délelőtt a klasszikus magyar számok következnek, így 400 női vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, 400 férfi vegyesen pedig Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel úszik a döntőbe jutásért! Még a 4×100-as női és férfi vegyesváltónk is rajthoz áll a délelőtti előfutamokban!

Hajrá fiúk-lányok!

A 7. nap teljes eredménysora itt érhető el:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=7

Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Hasonló bejegyzések