Megszokhattuk, hogy több kiválóságunk is rendszeresen feltűnik a sportújságíró-szövetség által meghirdetett Év sportolója szavazólapján – az idén sincs ez másképp. A férfiak között a 2021-ben olimpiai arany- és ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Milák Kristóf, a hölgyek között az Európa-bajnok, olimpiai negyedik Kapás Boglárka, az Eb-ezüstérmes, olimpiai negyedik Olasz Anna, az egyéni sportágak év csapatai között az olimpiai ötödik 4×100-as férfi gyorsváltó, az edzők között pedig Selmeci Attila szerepel. Drukkolunk nekik, hogy legalább egyiküket színpadra szólítsák január 6-án, a Nemzeti Színházban (a voksokat a sportújságírók adják le).

(Számunkra csupán egyetlen, igaz, érthetetlenség szempontjából a 10-es skálán 11-es fokozatot elérő döntés született az MÚSZ berkeiben: Rasovszky Kristóf nem szerepel a férfiak tízes listáján, holott olimpiai ezüstjével és Eb-bronzával tett annyit, mint sokan mások, akik viszont ott vannak…)

A parasportolóknál ott van a jelöltek között a paralimpiai aranyérmes Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Illés Fanni, valamint az év edzője listára felkerült még Szabó Álmos (Illés Fanni és Pap Bianka mestere). Ezenfelül 4×100-as női para gyorsváltó (Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Payer Kata ) is versenyben van az év csapata címért.
Hajrá magyar úszósport!