Az első kísérleti időszak négy helyszínének tapasztalataival felvértezve mától hivatalosan is elstartolt a magyar úszósport valaha volt legnagyobb kezdeményezése, az Úszó Nemzet Program! Ma húsz városban indult meg az óvodás, illetve kisiskolás gyerekek úszásoktatása, és az előttünk álló időszakban újabb és újabb települések és létesítmények kapcsolódnak majd be, hogy aztán a tervek szerint a csúcson minden héten 335 uszodában tanulják és szeressék meg az úszást a fiatalok!

A kormányzati támogatásnak hála az összes gyerkőc ingyen ismerkedhet meg a sportággal, és járhat aztán hosszabb ideig úszni, szervezett keretek között, és a MÚSZ által akkreditált, felkészült oktatók tanítják meg a kicsiket a sportág alapjaira.

A cél csakis az, hogy szeressék meg az úszást, és legyen biztos úszótudásuk, elvégre nem feledhetjük: azon túl, hogy ez a világ legegészségesebb sportja, amely élethosszig űzhető, az úszás életmentő képesség is; legelébb is saját magunk életét óvhatjuk általa, de adott esetben másokét is!

Aztán ha valaki nagyon megszereti, és úgy dönt, ő akar lenni a következő Milák Kristóf vagy Hosszú Katinka – kiváló edzőink örömmel kísérik végig a csúcsig vezető úton!

Hasonló bejegyzések