Sztárdömping volt az utolsó versenynapon is a medencében, a FINA új sorozatának kínai fordulójában. Az Úszó Bajnok Ligája tegnapi premierje, egyúttal Hosszú Katinka debütálást is jelentette a FINA meghívásos elitversenyében, akitől nem akármilyen folytatást láthattunk ma, hiszen két egyéni számban állt rajthoz (200 hát, 200 vegyes) és mindkét futamot meg is nyerte.

Először 200 háton lépett rajtkőre, ahol közel 6 tizedes előnnyel zárt az élen (2:09.05), majd kis pihenőt követően 200 vegyesen harcolt Kim Seoyeonggal, a koreai ugyan pillangón és háton némi előnyt épített ki, ám mellen és gyorson robbantott Katinka, így 2:08.72-es idővel és majd 2 másodperces magabiztos fölénnyel az első helyen csapott célba. A nap végét ezúttal is a bajnokok váltója zárta, ahol a négy induló csapat közül izgalmas csatában Katinkáék (Felipe Lima, Arno Kamminga, Molly Hannis) végül a negyedik helyen végeztek.

A folytatás pedig nem várat sokat magára, hiszen május 11-12-én még több bajnok csap össze a Duna Arénában, ahol 7 magyar versenyzőért is szoríthatunk!

Hasonló bejegyzések