Akárcsak egy éve, ismét egy speciális sztárfutam színesíti az októberi úszó Világkupa programját: ezúttal színészek és televíziós műsorvezetők csatáznak majd a Duna Aréna medencéjében október 4-én pénteken. A kilenc váltó összetételét világbajnok úszóink sorsolják ki az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján – míg a résztvevő színészek formába hozásában Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Darnyi Tamás segédkezhet.

Egy éve a sydneyi olimpián világszerte ismertté vált Egyenlítő Guinea-i úszó, Eric Moussambani és a magyar sportsztárok úszóviadala aratott hatalmas sikert a szurkolók körében az októberi úszó Világkupán (az Angolna-futam néven elhíresült versenyt kiváló gátfutónk, Baji Balázs nyerte) – ezért a szervezők úgy határoztak, ismét rendeznek egy sztárfutamot. Ezúttal a vállalkozó kedvű színészek, televíziós sorozatszereplők, műsorvezetők által alkotott váltók mérkőznek majd meg a Duna Arénában, mégpedig a háromnapos Vk-verseny nyitónapján, október 4-én, este.

„A kezdeti tapogatózást követően váratlanul megugrott az érdeklődés – mondta Szántó Dávid, a Világkupa főszervezője. – Eleinte egy nyolcfős viadalt terveztünk, ehhez képest már kilenc kétfős váltónál tartunk. Úgy látszik, a Duna Arénában fellépni a rajtkőre legalább olyan izgalmas kihívásnak tűnik, mint egy színházi fellépés.”

A vállalkozó kedvű művészek közül Fenyő Ivánnak már volt szerencséje medencés alakításhoz is, hiszen a Szabadság, szerelem című film főszereplőjeként az 1956-os melbourne-i olimpia magyar-szovjet meccsét kellett „újrajátszania” a vízben (a jeleneteket a Szőnyi úti uszodában vették fel egyébként).

A honi művészi élethez méltóan színes egyébként a résztvevők palettája, hiszen a rajtkőre fellépők között lesz sorozatszínész (Gazdag Tibor – Jóban, rosszban), énekes (Kocsis Dénes az Operettszínházból), balettművész (Leblanc Gergely az Operából), rádiós műsorvezető (Harsányi Levente, Petőfi), tévés műsorvezető (Kárász Róbert, ATV) és volt színházigazgató (Rátóti Zoltán, a kaposvári teátrum éléről tért vissza a Nemzetibe nemrég).

Sőt, a jelenlegi állás szerint hat hölgynek köszönhetően hivatalosan mixed váltóknak szurkolhatnak majd az úszórajongók a Duna Arénában. Közöttük is vannak, akiket színpadról ismerünk, mint Szántó Szandrát (Turay Színház), aztán akiket sorozatokból, mint Nyári Diát (Barátok közt) vagy Ripli Zsuzsit (Mi kis falunk), de van bábszínházas (Eke Angéla), rendező (Tallós Rita) és persze televíziós műsorvezető (Kulcsár Edina) is.

A minél nagyszerűbb előadás reményében a próbákon, pontosabban az edzéseken a lehető legprofibb felkészítők foglalkoznak majd a művészekkel, így Milák Kristóf, Hosszú Katinka és edzője, Petrov Árpád, illetve a főváros legsikeresebb úszóiskoláját üzemeltető legenda, Darnyi Tamás.

A tervek szerint a két váltó összetételét sorsolással döntik el, amit a Világkupa jövő csütörtöki sajtótájékoztatóján ejtenek meg.

 

A sztárfutam résztvevői

 

Fenyő Iván – színész, filmszínész (Szabadság, szerelem)

Gazdag Tibor – színész (Jóban rosszban sorozat szereplője)

Harsányi Levente – Petőfi Rádió műsorvezető

Józan László – Vígszínház

Kárász Róbert – ATV műsorvezető

Kocsis Dénes – Budapesti Operettszínház

Kurucz Dani – Győri Nemzeti Színház

Leblanc Gergely – a Magyar Állami Operaház balettművésze

Nagy Balázs – Madách Színház

Rátóti Zoltán – Nemzeti Színház

Simon Kornél – Centrál Színház

Szabó András Csuti – műsorvezető

Eke Angéla – Junior Príma díjas színész- és bábszínművész

Kulcsár Edina – modell, műsorvezető

Nyári Dia – színésznő, a Barátok közt sorozat szereplője

Ripli Zsuzsi – Mi kis falunk sorozat szereplője

Szántó Szandra – Turay Ida színház

Tallós Rita – színésznő, rendező

 

Jegyekért kattints IDE!

Hasonló bejegyzések