Megvan a második érem: Szabó Szebasztián az olimpiai bajnok Florent Manadou-val holtversenyben lett ezüstérmes 50 gyorson az otopeni rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik napján. És lett három finalistánk is: Holló Balázs 200 vegyesen, Márton Richárd 200 pillangón és Komoróczy Lora Fanni 50 háton.

Szabó Szebasztián fantasztikus úszással lett ezüstérmes férfi 50 gyorson – a jelenlegi leggyorsabb magyar úszó egyértelműen túltette magát a nyári csalódáson (amikor a vb-elődöntőben egy rémes technikai hiba miatt maradt le a döntőről); persze, amilyen kemény srác Szebi, egy pillanatig nem volt kétségünk, hogy hamar rendberakja magát.

Címvédésre ugyan nem volt esélye, elvégre Ben Proud rettenetesen felgyorsult és egészen Európa-csúcsig száguldott, Szebi így is csupán hat századra maradt el a csúcstól, és holtversenyben végzett a második helyen a szám legendájával, a londoni olimpiai bajnokkal, Florent Manaudou-val.

„Ma ebben ennyi volt, örülök, hogy így sikerült, nem olyan rossz két ilyen sráccal állni a dobogón – mondta aztán Szebi. – Oké, az első huszonöt szerintem jobban ment az elődöntőben, most viszont a második ment nagyon jól – ez a szám ilyen, két robbanás, ezt kell összerakni, azért szerintem nem sikerült rosszul. Bennel együtt edzettünk ősszel, akkor nem volt ennyire gyors, de nagy gratuláció neki a csúcshoz – nekem pedig ez jó üzenet, hogy rendben vagyok, jól mennek az edzések, ezen az úton kell mennem az olimpiáig.”

A középdöntőben szereplők változatos eredménnyel próbálkoztak a döntőbe jutással. Száz gyorson Ugrai Pannának (12.) és Pádár Nikinek (14.), illetve száz háton Jászó Ádámnak (14.) kevésbé volt esélye bekerülni, ugyanakkor Holló Balázs gyönyörűen jött 200 vegyesen s került be 7. idővel a fináléba (és neki ugye a 400 az erősebb távja). A 200 pille már sok volt Balázsnak egy órával később, így is 10. helyen ért a falhoz – finalistánk így is lesz, Márton Richárd, aki a 6. idővel kvalifikált. És Komoróczy Lora Fanninál is bármi és akármi összejöhet 50 háton, elvégre negyedikként jutott a döntőbe – és itt csupán apró tizedek választják el a legjobbakat.

Hasonló bejegyzések