A 16. FINA Rövidpályás Világbajnokság ötödik, utolsó előtti napján mindkét magyar döntőzött – Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen, míg Szabó Szebasztián 50 gyorson.

 

Jakabos Zsuzsanna a leghosszabb vegyesszámban az előfutamból a negyedik legjobb idővel (4:31.36) (2010, 2012 és 2021 után újra) kvalifikálta magát a fináléba. Azt azonban tudjuk, hogy a négyvegyest versenyen kétszer leúszni egy nap mondhatni nem a legkedvesebb dolog… A döntőben Zsu nem kezdett annyira jól, nyolcadikként fordult háromszáznál, gyorson viszont nagyot robbantott és végül ötödikként ért célba (4:32.10). A számot az amerikai Hali Flickinger nyerte 4:26.51 perccel, megszerezve ezzel pályafutása első egyéni világbajnoki címét.

 

Szabó Szebasztián reggel visszalépett a 100m pillangó előfutamától, hogy kizárólag az 50 gyorsra fókuszálhasson. Ezen a számon minden pillanatnak döntő jelentősége van, hiszen nagyjából 20 másodperc alatt eldől minden. Szebi egy századdal rosszabbul kapta el a rajtot, mint tegnap (reakcióideje 0.59, ami még így is elképesztő), s végül ez az egy század hiányzott ahhoz, hogy beállítsa a tegnapi idejét – 20.84 lett a vége, ami ezúttal a negyedik helyre volt elég. A dobogó 12 századra volt Szebitől, az aranyérem pedig 38 századra. Az első helyen a Kajmán-szigeteki, egyébként az Egyesült Államokban (Tenesse Egyetemen) edző Jordan Crooks végzett, megszerezve ezzel hazája történetének első világbajnoki címét.

 

Holnap, a világbajnokság utolsó napján Jakabos Zsuzsannát láthatjuk még 200 gyorson.

Hasonló bejegyzések