Az Ensana Thermal Hotel Margitsziget adott otthont az idei sportolói információs napnak, ahol a nyíltvízi felnőtt, valamint szinte a teljes utánpótlás válogatott, továbbá az edzőik is megjelentek, hogy felfrissítsék tudásukat a szabályzatok és kötelezettségeik terén. 

 

A napot a kapitányok, Prof. Dr. Sós Csaba (szövetségi kapitány), Krajnyák György (ifjúsági kapitány), valamint Gellért Gábor (nyíltvízi kapitány) előadásai indították, amely során tudatták a versenyzőkkel a kvalifikációs szinteket, illetve a lehetőségeket, hogy hogyan lehet kijutni az idei világversenyekre. Sós Csaba, Krajnyák Györggyel egyetértésben tisztázta, hogy idén az ifjúsági korosztályú úszók nem utaznak az Izraelben szeptember 4-9. között megrendezésre kerülő junior világbajnokságra. Döntésüket azzal indokolták, hogy a szeptemberi világverseny nem illeszthető be a 2024-es olimpiai felkészülési ciklusba, hiszen ha részt vennének az ifjúsági úszók ezen a versenyen, úgy nem lenne lehetőségük pihenni, illetve a felkészülést időben elkezdeni.

 

A World Aquatics által az úszás és nyíltvízi úszás szabályainak változásáról Kemény Petra tartott előadást, majd Kováts Tímea és Sydó Nóra emlékeztette a versenyzőket a legfontosabb egészségügyi feladataikra. Az utóbbi meglehetősen nagy szelete volt a napnak, hiszen a versenyzők egészsége az elsődleges, ezt szem előtt tartva megannyi tanáccsal látták el az előadók a megjelen úszókat és edzőiket. A doppinggal kapcsolatos ügyek sem maradhattak el, Dr. Tiszeker Ágnes a Magyar Antidopping Csoport vezetője is felhívta az aktuális szabályokra a figyelmet, továbbá Ember Andrea emlékeztette az úszókat a doppingügyek megelőzésére szolgáló kötelezettségeik betartására.

 

A jog, marketing és a média sem maradhatott szótlanul, a MÚSZ jogásza, dr. Fárby György kiemelte a jog fontosságát a MÚSZ és a versenyzők közötti viszonyban, mindezt párhuzamba állítva a médiával és a marketinggel.

 

Az előadás anyagok innen letölthetők:

VÁLOGATÁSI ELVEK VERSENYEK SZINTEK IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT EYOF VÁLOGATOTT

MÚSZ Sós Csaba tájékoztatója

MÚSZ VÁLOGATÁSI ELVEK nyíltvíz

Sportolói fórum_Marketing_jog_média

 

 

 

Hasonló bejegyzések