Újra az élen végzett Hosszú Katinka, aki esélyt sem hagyott ellenfeleinek és magabiztos úszással elsőként csapott célba 400 vegyesen, így – Barcelona után – most Canet-ban is ő zsebelte be az aranyat a Mare Nostrum versenysorozat utolsó állomásának zárónapján. Rajta kívül Jakabos Zsuzsanna és Kenderesi Tamás egy-egy, Szabó Szebasztián pedig két bronzzal járult hozzá a magyar csapat mai medálgyűjteményéhez.

Katinka végig kontrolálva a versenyt, már második százon, a hát résztávnál átvette a vezetést, majd folyamatosan növelte előnyét japán vetélytársával szemben, végül igencsak tetemes különbséggel, majdnem három másodperccel nyerte a döntőt, méghozzá 4:35.95-ös idővel, ami nem csak, hogy Katka legjobbja ebben az évben, de az idei világranglistán rögtön a harmadik helyre ugrott vele, amely igencsak jó előjel a budapesti vb előtt 20 nappal.

Szabó Szebasztián sem megy haza üres kézzel, hiszen dupla bronzzal búcsúzik a sorozattól, a győriek kiváló sprintere először az 50 pillangó fináléját követően állhatott a dobogó harmadik fokára (23.14), majd 100 gyorson is sikerült beverekednie magát a legjobb három közé (48.83).

Férfi 200 pillangón Kenderesi Tamás ugrott vízbe és 1:56.79-es idejével végül a bronzérmet jelentő harmadik helyet szerezte meg, bő két tizeddel a második helyezett japán Terada mögött.

Jakabos Zsuzsanna sem szakította meg a vasárnapi bronz sorozatot, mivel női 200 pillangón ő is harmadikként végzett (2.09.07). Ugyanebben a döntőben Sebestyén Dalma az 5. helyen zárt (2:10.21).

Férfi 200 vegyesen Verrasztó Dávid csatázott a dobogóért, ahol végül a negyedik helyen ért célba (2:02.35).

Ami a további eredményeket illeti női 400 vegyesen a fiatalabb generáció is megmutatta magát, közülük Szabó-Feltóthy Eszter ötödik lett (4:44.49) , míg a nyolcadik legjobb időt (4:50.90) Mihályvári-Farkas Viktória úszta, akinek ezelőtt nemsokkal még a 400 gyors döntőjében is helyt kellett állnia, ahol hatodikként érte el a falat (4:16.76).

A férfi mezőnyben 1500 gyorson Mészáros Dániel összesítésben pedig a 9. helyen végzett (15:30.11)

Ezzel véget ért az idei Mare Nostrum úszóviadal, de nem maradunk sokáig verseny nélkül, hiszen hamarosan már a budapesti világbajnokságon csapnak össze a legnagyobb magyar és külföldi klasszisok!

Hasonló bejegyzések