A 4×200 méteres női gyorsváltó 5. helye jelentette a legjobb magyar eredményt szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású staféta 7:57.90 perces idővel zárt a mezőny egyetlen európai csapataként.

A magyarok döntősök közül elsőként Kapás Boglárka címvédőként állt rajtkőre 200 méter pillangón, de ezúttal nem voltak győzelmi reményei, többek között azért, mert az alapozása közben több hetet ki kellett hagynia derékproblémái miatt.

A 29 éves magyar versenyző végül 2:08.12 perces idővel holtversenyben a hetedik helyen végzett.

Őt Németh Nándor követte, aki kedden „szétúszás” után magyar csúccsal 47.69 került a fináléba, ahol azonban nem tudta ezt az idejét megközelíteni így a hatodik lett.

Kós Hubert a 200 méter vegyes fináléjában volt érdekelt, szokásához híven rendkívül erősen kezdett és ezúttal mellen sem maradt le riválisaitól, ez azonban sokat kivett belőle, így gyorsan visszaesett és végül 1:57.26 perces idővel – ami három századdal gyengébb, mint a keddi elődöntőben – a hatodik lett. Az UTE 19 éves versenyzője szinte szó szerint minden kiadott magából, a futam után az orvosi csapat segítségére szorult.

Az elődöntős magyarok közül férfi 200 méter háton az olimpiai 5. Telegdy Ádám az ötödik, Kovács Benedek Bendegúz pedig a nyolcadik idővel jutott a csütörtöki fináléba, utóbbi ráadásul közel hat tizeddel javított egyéni legjobbján.
Női 200 méter mellen Békési Eszter nem tudott javítani délelőtti idején, így a 16. helyen zárt.

Hasonló bejegyzések