Ilyen még nem volt – a Magyar Úszó Szövetség saját szervezésben teljeskörű tájékoztatót tartott ma a Duna Aréna konferencia termében a tokiói ötkarikás játékokra utazó úszó csapatnak, amely – az igazoltan távollévőkön kívül – teljes létszámban képviseltette magát. Így többek között a már rutinos olimpikonok, azaz Hosszú Katinka, Kapás Bogi, a Verrasztó testvérek, Jakabos Zsu, Kozma Dominik vagy Bernek Peti mellett a fiatalabb generáció tagjai, mint például Milák Kristóf és Rasovszky Kristóf, Késely Ajna, Mihályvári Viki, Kós Hubert vagy Veres Laura is megtudhattak minden lényeges információt az előttük álló, embert próbáló hetekről.

A versenyzők külön előadások keretében ismerkedhettek meg azzal, hogy pontosan mi vár rájuk mielőtt felszállnak a gépre, és mi történik velük, miután landolnak Japánban. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy ez nem egy szokványos olimpiai lesz, ezért a Szövetség munkatársai nagyon fontosnak tartották, hogy már a kiutazás előtt képbe kerüljenek a sportolók, és megismerkedjenek a nem mindennapi körülményekkel, hogy a helyszínen már kizárólag a felkészüléssel és a versennyel tudjanak foglalkozni.

A Magyar Úszó Szövetség egyedülálló módon úgy hozta tető alá ezt a speciális, interaktív utazási tájékoztatót, hogy a legfontosabb tudnivalók átadása mellett lehetőséget biztosított a formaruhák átvételére, valamint a kötelező dopping edukációs tréning teljesítésére is.

Az eseményen egy rövid beszéd erejéig Sós Csaba szövetségi kapitány mellett a MÚSZ elnöke is felszólalt. Wladár Sándor azok után, hogy kiemelte a kulturális kihívásokat, valamint felhívta a figyelmet a rendkívül szigorú covid-előírásokra, azt is elmondta, hogy mennyire szerencsésnek tartja magát, hiszen ő már sportolóként megtapasztalhatta, milyen nagyszerű és rendkívüli dolog egy olimpián részt venni, amikor egy ország szurkol érte. „Örömmel tölt el, hogy a legnagyobb létszámú olimpiai csapat az úszóké. Remélem, tudjátok mindannyian, hogy Magyarország már most nagyon büszke rátok, és szeretném, ha ugyanilyen, vagy még büszkébb lenne, amikor visszatértek Tokióból. Kívánok minden versenyzőnek eredményes felkészülést és sikeres versenyzést” – zárta jókívánságaival a MÚSZ elnöke a különleges találkozót, amelyet a versenyzők is rendkívül hasznosnak és élvezetesnek tartottak.