Meglehetősen impozáns helyszínen, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem lenyűgözően szép dísztermében tartották a MÚSZ országos oktatói konferenciájának harmadik, személyes megjelenést megkövetelő konferenciáját (a helyszín nem véletlen választás: a szövetség továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felsőoktatási partnerkapcsolatokra és a vidéki régiókra).

Akárcsak az előző alkalommal, Pécsett, ezúttal is alig maradt üres szék: csaknem 200-an vettek részt az egésznapos rendezvényen.

A konferencia fókuszában az úszásoktatás napi problémái, esetleges nehézségei álltak.

  • Dr. Boda Eszter „A sajátos nevelési igényű gyermekek mozgás öröméhez vezető út” című előadásában hozott számos gyakorlati példát.
  • Dr. Habil. Révész László „Módszertani megoldások az úszásoktatásban” címmel tartott gondolatébresztő előadást és mutatott be videó segítségével gyakorlatokat melyek egy új irányvonalat képviselnek.
  • Dr. Kovács Zsófia „Nemzetközi úszásoktatási metodika a gyakorlatban” előadásában hívta fel a figyelemet a nyíltvízi úszás veszélyeire és a vizbiztonság egyedi feladataira az úszásnemek megtanítása mellett.
  • Mattesz Csilla „Vízimozgás fejlesztés, Mattesz Módszer (1 hónapos kortól 8 éves korig), Mattesz Baby Spa”című előadása zárta a napot.

Tavasszal folytatás a Testnevelési Egyetemen, ahol közös edzői és oktatói konferencia következik.

Hasonló bejegyzések