Milák Kristóf világbajnok! Michael Phelps 2009-es, római vb-n úszott, szuperdresszben elért világcsúcsát döntötte meg – 1:51:51 – ami mától a csak a második legjobb idő, mert a Kristófé 1:50.73.
Egy biztos, ez egy olyan nap, amit soha nem felejtünk, hiszen láttuk, ahogy Németh Nándi valóra váltja álmát, és 6. helyen bejut a 100 gyors döntőjébe. Láttuk, hogy Kapás Bogi és Szilágyi Lilu egészen pazar teljesítménnyel 3-4. helyen kvalifikál a 200 pille fináléjába. Zokogott a lelkünk, hogy Cseh Laci nem tudott a reggeli ideje közelében úszni, így épp lemaradt a 200 vegyes döntőjéről. Iszonyúan sajnáltuk Kenderesi Tomit, aki hősiesen, négy hónapig edzett, majd úszott most szakadt térdszalaggal, beleesett egy újraúszásba, így nem tudott a legjobbja közelébe kerülni, holott a márciusi, debreceni idejével simán ezüstérmes…
Igen, ott, Milák Kristóf mögött, aki az eddigi 1:52-es idők után simán átugrotta Michael Phelps 1:51-es dimenzióját, és felállította a sajátját, az 1:50.73-as Milák-csúcsot, ami után Wladár Sándor MÚSZ-elnöktől, olimpiai bajnokunktól vehette át a vb-aranyérmet.

Hasonló bejegyzések