Végéhez ért az indianapolisi ifjúsági világbajnokság. Magyarország 4. helyen végzett az éremtáblázaton, európai országként pedig az első az érmek számát tekintve. 5 arany 3 bronz 8 ezüst a magyar csapat mérlege, ami fantasztikus teljesítmény és ha azt is belevesszük, hogy korábban az ifi vb-ken nem volt aranyérem akkor egyben sporttörténeti siker is. A csapat mindennap szerzett érmeket, így volt ez tegnap is, hiszen Milák Kristóf 200 pillangón zárt aranyéremmel, Késely Ajna 200 gyorson, Németh Nándor pedig 100 gyorson lett ezüstérmes.

Délelőtt a 200 pillangó előfutamában Milák Kristóf hatalmas előnnyel verte meg a mezőnyt (1:56.91), így lehetett sejteni, hogy az esti döntőbe az aranyért megy majd.  Női 200 gyorson már szorosabb volt a mezőny, de Késely Ajna végül a 3. helyen simán továbbjutott az esti döntőbe (1:59.70), Juhász Janka viszont sajnos pár századdal lemaradt a fináléról, így a kilencedik hellyel kellett beérnie (2:00.95).

Az esti programban már csak a döntőké volt a főszerep, Kristófon és Ajnán kívül, 1500 gyorson két magyarért, Lakatos Dávidért és Kalmár Ákosért szoríthattunk, még Németh Nándi a 100 gyors döntőjében áll rajthoz.

100 gyorson Németh Nándor végül szoros csatában 48.95-ös idővel a második helyen ért célba, így az ezüstéremnek örülhetett. A leghosszabb férfi számban 1500 gyorson is reménykedhettünk éremben, de végül Lakatos Dávid lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen végzett (15.18.07) még Kalmár Ákos összesítettben a 11. lett (15:38.31). A 100 pillangón Milák Kristóf a délelőtthöz hasonlóan gyakorlatilag magasan a mezőny előtt úszott be a célba (1:53.87), bár Netanyában jobb időt úszott, mivel azt a rekordot még nem hitelesítették, így a most elért idejét írták ki junior világcsúcsnak. Egy biztos az arany ismét megvan így Milák Kristóf, a magyar csapatból egyedüliként két egyéni számban is ifi világbajnok lett Indianapolisban.

A női 200 gyorssal zártuk a napot, ahol Késely Ajna sokáig vezetett a döntőben, de az utolsó métereken a kanadai versenyző meg tudta előzni, centimétereken múlott az arany, de így is örülhetett Ajna, hiszen eddigi legjobb idejével lett végül ifi világbajnoki ezüstérmes (1:57.10).

Emlékezetes, izgalmakban és sikerekben gazdag 6 napon vagyunk túl. A fiúk és a lányok kiúszták magukból a maximumot, így most jár egy kis pihenő mindenkinek, hogy aztán újult erővel folytatódjon a felkészülés. Gratulálunk a magyar csapatnak!

A 6. nap eredményei és a startlista az alábbi linken elérhető:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=0001110100FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

Hasonló bejegyzések