A Modern Városok Kupájának szegedi fordulójában a második versenynap tizenhat döntőt rendeztek, ahonnan nem hiányozhattak a válogatott legjobbjai sem, négyen közülük pedig kétszer is a dobogó legtetején ünnepelhettek.

Milák Kristóf elsőként fő számában 200 pillangón ugrott vízbe, ahol a délelőtti előfutamban 1:56.44-et jött (ami persze messze van még a csúcsformájától, de azért mégiscsak az idei európai ranglista eddigi legjobb ideje), a délutáni fináléban pedig 1:57.58-cal is bőven a leggyorsabb volt a mezőnyben, majd 100 gyorson is ő érte el elsőként a falat, ezenfelül 800 gyorson még egy bronzot is begyűjtött a honvéd klasszisa. Telegdy Ádám is ugyanilyen leosztásban hozta az érmeket, először 50 pillangón, majd 100 háton aratott magabiztos diadalt, 400 vegyesen pedig a dobogó harmadik fokára állhatot.

A hölgyeknél Sebestyén Dalma szintén két elsőséget szerzett, először 200 pillangón, zárásként pedig 200 vegyesen is maga mögé utasította a mezőnyt, Békési Eszter pedig 50 és 200 mellen zsebelt be egy-egy aranyat.

Rasovszky Kristófot a tegnapi 1500 gyors döntőhöz hasonlóan, ma 800 gyorson is Sárkány Zalán szorongatta a táv első felében, de Rasó végül itt is első helyen zárt közel öt másodperces fölénnyel.

A 400 gyors döntője után a házigazdáknak volt oka az örömre, hiszen a szegedi fiatal tehetség, Pádár Nikolett nyakába akasztották az aranyat, ezt követően 100 gyorson pedig második lett, mindösszesen kétszázaddal Ugrai Panna mögött. Panna a 100 gyors aranya után, nap utolsó számában, 200 vegyesen egy ezüstöt is begyűjtött. Szabó-Feltóthy Eszter is feliratkozott a győztesek közé, miután 100 háton ő volt a leggyorsabb, mögötte Komoróczy Lora csapott célba, aki viszont 50 pillangón sprintelt be az első helyre, plusz 50 mellen is szerzett egy ezüstöt. 400 vegyesen Holló Balázs állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve Zombori Gábort, aki azért 200 mellen szintén behúzott egy elsőséget. Nagy Zoltán 50 mellen lett aranyérmes, miután a döntőben ő úszott egyedül harminc másodpercen belül.

Holnap folyt. köv.

 

Fotó: Tésik Attila

Hasonló bejegyzések