Újabb győzelem Hosszú Katinkától, aki így már 3 aranynál jár a rövidpályás vb-n, miután ma meggyőző fölénnyel nyerte a 100 vegyes döntőjét (57.26), ahol bő 5 tizedet vert a második helyezett Imai Runára, ezzel sorozatban negyedszer lett világbajnok ezen a távon, ami óriási teljesítmény.

Hosszú Katinka a negyedik számban – az esti programban egyedüli magyarként –, a női 100 méter vegyes fináléjában ugrott medencébe, és 57.26 másodperccel később újabb világbajnoki címet ünnepelhetett. Katkának igen erős mezőnyben sikerült győzelmet aratnia, hiszen Emily Seebohm, Alia Atkinson, Kathleen Baker is próbálta megszorongatni a magyar címvédőt, de a legjobban megközelíteni csak a japán Imai Runa tudta, aki végül másodikként csapott célba. Habár a rajtot nem a legjobban kapta el Katinka, fokozatosan jött előre, így aztán a végére gyorson nem maradt kérdés, hogy elsőnek éri majd a falat. Ezzel pedig megszerezte a harmadik aranyát Kínában, így már csak a 200 hiányzik a „vegyes mesterhármasból”.

Egyetlen délelőtti fellépőnket, Sztankovics Annát veri a balsors csúnyán: mellúszónk két napja 50 méteren 18. lett, 0.07 másodperccel maradt le a középdöntőről. Most 100 méteren indult… Az eredmény: 17. hely, 0.07-re a továbbjutásról…

 

Nyilatkozatok

 

Hosszú Katinka: “Mivel Sarah Sjostrommel elég éles versenyeket vívtunk az egész Világkupa-sorozat alatt, amikor rendre néhány centi volt közöttünk, az elég szépen felkészített erre a világbajnokságra. Igazából nálam ezen a távon nincs taktika, csak a technikámra kell figyelni, mivel ilyen sprinttávon ez az egyetlen, ami befolyásolhatja a sebességemet. (Petrov) Árpi mondott most néhány apróságot, ami nem stimmelt, azaz van hová javulni. A kínai tévések kérdezték, nem akartam-e világcsúcsot úszni, mondtam, én mindig azt akarok, de annyira most ez nem izgatott, 57-en belül akartam jönni, az jól esett volna, ám végül is mindegy, hogy 56.9-cel vagy 57.2-vel nyerek, itt a győzelem volt a lényeg.”

 

Sztankovics Anna: „Nem volt jó a szélső pályán úszni, mert itt csak magamra számíthattam, így az idővel elégedett vagyok, bár tudni kell, a rövidpálya nem az én világom. Számomra az a legfontosabb, hogy megtegyem a következő nagy lépést jövőre, a világbajnokságon”

 

Magyar eredmények a döntőben – Rövidpályás VB, Hangzhou – 4. nap

 

100 vegyes

  1. HOSSZÚ Katinka HUN 57.26
  2. IMAI Runa JPN 57.85
  3. ATKINSON Alia JAM 58.11

Hasonló bejegyzések