Eddig egy-egy világversenynek volt saját kabalafigurája, mostantól a magyar úszósportnak is lesz egy állandó „kísérője” – a MÚSZ nyílt pályázati úton kívánja kiválasztani a sportág kabalafiguráját, a győztes félmilliós jutalomra számíthat.

A bizottság hat pályaművet választott ki első körben, az alkotóknak ezután egy még részletesebb, mindenre kiterjedő tervet kellett benyújtaniuk, amelyek most közül a közönség is voksolhat az általa legjobbnak vélt pályamunkára. Így a most induló online közönségszavazáson szerzett első hely egy szavazatot ér a végső bírálási folyamatban. A nyertes pályamunka félmillió forintos díjazásban részesül, míg a többi finalista szállodautalványokat kap, valamint tiszteletjegyeket az augusztusi junior úszó világbajnokságra, illetve az októberi Világkupára.

A szavazatokat 2019. június 21. (péntek) éjfélig fogadjuk, majd az eredmények összesítését követően kihirdetjük a közönségszavazás eredményét. Ezzel párhuzamosan a bíráló bizottság tagjai is leadják voksukat, amit követően az összesített győztes kilétéről is tájékoztatunk minden érdeklődőt.

Ezúton is köszönjük, hogy szavazatával Ön is hozzájárul a Magyar Úszó Szövetség kabalapályázatához! Bízunk benne, hogy az úszótársadalom és a széles közvélemény által is szerethető figurát hívunk életre, ami sokak számára lesz majd egy kedves kifejezése a hazai úszósportnak.

A SZAVAZÁS IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ

Hasonló bejegyzések