Nem csak az új szezon startolt el szeptemberben, hanem a Jövő Bajnokai program háza táján is beindult az élet. Hétvégén a Közép-Magyarország 3. és a Közép-Dunántúl régió ifjú tehetségei találkoztak a Budaörsi Városi Uszodában, ahol váltásban két kiváló edző irányítása alatt pallérozódhattak a fiatalok. Pass Ferenccel a fordulók helyes technikai kivitelezését, Dr. Egressy Jánossal pedig a szárazföldi tréninghez elengedhetetlen nyújtásokat gyakorolhatták.

Meglepetésvendégként pedig bajnokok sora látogatott ki a régiós utánpótlás rendezvényre.

Többek között ott volt Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó, aki a közös képek és autogramok mellett megosztott néhány gondolatot is a jövő bajnokaival: „Az, hogy itt vagytok és bekerültetek ebbe a programba egy különleges és nagy lehetőség, hiszen ez lehet akár az ifi és a felnőtt válogatott előszobája számotokra.”

Wladár Sándor, olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szintén egy rövid beszéd keretében kitért arra, miért fontos ez a program, és a fiatal versenyzők hogyan tudják a maguk javára fordítani az itt tanultakat: „Anno a mi korunkban nem volt még ilyen program, viszont a technikai elemeket, mind a vízben a mind a szárazföldön kőkeményen be kellett gyakorolni. Volt olyan edzésem, ahol vagy száz rajtot is csináltatott velem az edzőm, mert látta, hogy ez az, ami nem megy. Ezek a képzési programok többek között azt is segítik, hogy ne csak az edzéseken, hanem az ilyen és ehhez hasonló találkozókon, elismert szakemberek segítségével tudjátok helyesen elsajátítani a látottakat, valamint, hogy csiszoljátok, tökéletesítsétek a tudásotokat, mert ezeket most kell jól megtanulni. Az pedig, hogy egy ilyen rendezvényt, egy ennyire komplex helyszínen tudtunk tető alá hozni – mint amilyen a Budaörsi Városi Uszoda – csak emeli a program színvonalát, úgyhogy innen is köszönettel tartozunk Budaörs Város Önkormányzatának.”

Ezenfelül Risztov Éva és Darnyi Tamás olimpiai bajnokok is Budaörsön vendégeskedtek, akik már jelenlétükkel is motiválták az ifjú úszócsillagokat. Plusz inspirációként pedig Éva is mesélt a jelenlévőknek arról, hogy karrierje során mennyi hullámvölgyön keresztül vezetett az útja az olimpiai aranyig, amit csak úgy tudott elérni, hogy megragadott mindent lehetőséget. Így erre buzdította a Jövő Bajnokait, azaz, hogy éljenek a program nyújtotta lehetőségekkel.

A Jövő Bajnokainál pedig ezután sem lesz megállás, hiszen újabb és újabb képzések, találkozók jönnek a folytatásban.

 

Hasonló bejegyzések