Koriyama polgármesterének vezetésével 12 fős japán küldöttség érkezett Budapestre. A Magyar Úszó Szövetség az elmúlt évben már több alkalommal egyeztetett a helyi prefektúrák elöljáróival,  ezzel párhuzamosan pedig 2018 októberében egy tesztedzőtábort is leszervezett Koriyama városába, elsősorban azzal a fő céllal, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékok közeledtével, felmérve a körülményeket, elősegítsék a magyar csapat olimpiai felkészülését, valamint, hogy összehangolják és kiterjesszék a két nemzet közötti sportszakmai együttműködést, melynek értelmében a távol-keleti ország támogatja és segíti a magyar válogatott Japánban történő edzőtáborozását.

Ennek jegyében a Budapestre érkező küldöttség, köztük Shinagawa Masato polgármester látogatást tett a sportszövetség margitszigeti székházában, ahol – dr. Wladár Sándor távollétében – Becsky András általános alelnökkel, dr. Sós Csaba Szövetségi kapitánnyal és a MÚSZ vezetőivel tárgyalt, valamint mindkét fél közös szándéknyilatkozatot írt alá a jövőbeni együttműködésről, melynek részletiről a következő hónapokban folyamatosan egyeztetnek majd a partnerek.

„A válogatott sikeres olimpiai szereplésében központi szerepe van a nagy világversenyeket megelőző edzőtáboroknak, valamint a felkészüléshez szükséges körülmények biztosításának, ezért is kulcsfontosságú a megfelelő helyszín és időpont kiválasztása, amely elengedhetetlen az akklimatizációhoz” – emelte ki dr. Sós Csaba válogatott szövetségi kapitány.

Hasonló bejegyzések