Végéhez értek az úszóversenyek az Európai ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, melynek főszereplője kétségtelenül Kós Hubert volt, az UTE versenyzője 400 m vegyesen és 100 m pillangón is második lett, s ezzel négy ezüstérmet nyert a játékokon. A magyar úszók pedig összesen hétszer állhattak dobogón az öt nap alatt és ugyan arany nélkül, de hat ezüst- és egy bronzéremmel zárták az EYOF-ot.

Az első négy nap után legsikeresebb versenyző, Kós Hubert ismét kitett magáért. Az UTE 16 éves úszója előbb 400 m vegyesen csobbant vízbe. A táv felénél, a pillangó és a hát után több, mint egy testhosszal vezetett, a végén az orosz Borogyin azonban lehajrázta. Az így is kitűnő idő (4:20.90), amely nyolc másodperccel volt gyorsabb az előfutamban úszottnál, ezüstérmet ért.
Egy órán belül pedig már következett az újabb finálé. A gyilkos szám után 100 m pillangón is óriásit versenyzett Kós, és a győztes dán Nickelsen mögött magabiztosan jött be a második helyre (53.54), s szerezte meg ezzel a negyedik ezüstjét.
A nap két másik egyéni döntőse közül Szimcsák Mira végzett előkelőbb helyen: a Jövő SC 15 éves versenyzője 800 m gyorson 8:51.41-es idővel maradt le nem sokkal a dobogóról, és lett negyedik. Míg a Bohóchal Egyesület 14 esztendős sportolója, Nyirádi Réka 2:22.21-gyel hetedikként ért célba a 200 m vegyes fináléjában.
Az egész viadal utolsó futamában is volt magyar szereplő, méghozzá az Ugrai Panna, Hetyei Nóra, Nyirádi Réka, Veres Laura összeállítású 4×100 m-es vegyesváltó révén. A lányok a délelőtti időt jócskán felülmúlva a hetedik helyen értek célba.

Hasonló bejegyzések