Fuss velünk október 23-án Buda legszebb részén, a Római-parton! Állj rajthoz a Kolonics György emlékfutáson rövid, közép vagy akár félmaratoni távon. Futhatsz egyéniben, de elhívhatod barátaidat is, és induljatok váltóban! A versenyen való részvétel INGYENES és egyben az Olimpiai Ötpróba sorozat hivatalos pontszerző állomása. 

Kolonics György, kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus, 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel hunyt el, 24 nappal a 2008-as pekingi olimpia előtt, ahol Kozmann Györggyel képviselték volna Magyarországot kenu kettesben 500 és 1000 méteren. Kolonics Györgynek ez lett volna az ötödik olimpiája.

Kolonics György Emlékfutás célja a Koló emlékének, szellemiségének megőrzése, bemutatása, a fiatalok sportolási lehetőségének elősegítése, érdeklődésük felkeltése a sport és az egészséges életmód iránt, támogatás motivációjuk megerősítésében és életcéljaik megfogalmazásában.

Az eseményen lehetőség nyílik a Kolonics György Alapítvány munkáját támogatni, ehhez biztosítjuk a  versenyközpontban kihelyezett adománygyűjtő dobozokat, ahol elhelyezhetik felajánlásaikat.

Az esemény célja, hogy ezen a napon minél többen látogassanak ki a Népszigetre és Koló emlékének adózva mindenki sportoljon, fusson egy jót ezen a napon. Kiemelt célunk, hogy bevonjuk a sportágunkon kívüli  aktív szabadidő sportolókat is. A versenyen rajthoz állnak olimpiai, Európa- és világbajnok sportolóink is!

Kezdeményezésünk kiterjed az egyesületi és oktatási intézmények csoportos nevezéseire is, így az eseményen több sportág is képviseli magát, kiemelten az utánpótlás korosztályban.

A versenyszámok a nevezők részére mind a három kategóriában (21,4 km, 11,5 km és 2 km) DÍJMENTESEK.

A versenyen a nevezés mellé mindenki egyedi KOLO pólóval, és a célba érkezést követően egyedi befutóéremmel gazdagodik!

Versenyiroda: KSI Kajak-Kenu Egyesület vízitelepe (1138 Budapest, Népsziget u. 2. hrsz: 25992).

 

Versenyszámok-kategóriák

10:00              Egyéni és váltó félmaraton (21,4km)

10:30              Középtáv (11,5km)

10:40              Rövidtáv (2km)

11:15              Eredményhirdetés I. (2km)

12:45              Eredményhirdetés  II. (11,5km és 21,4km)

 

A Kolonics György Emlékfutás támogatója és együttműködő partnere:

Coca-Cola Testébresztő, Olimpiai Ötpróba, Kolonics György Alapítvány, Magyar Kajak-Kenu Szövetség,  Nagy Sportágválasztó, Merkapt Zrt., Ricoh, Wolf Garten

A Kolonics György Emlékfutás az Olimpiai Ötpróba sorozat hivatalos pontszerző állomása: a 2 kilométeres távért 1 pont, a 11,5 kilométeres távért 2 pont, valamint a félmaratoni táv teljesítésével  4 pont szerezhető.

A pontgyűjtés előfeltétele az Olimpiai Ötpróba-regisztráció, amelyet a program honlapján lehet elvégezni (az egyszeri 1000 forintos regisztrációs díj a sorozat végéig, 2020 nyaráig biztosít részvételt). Ezt követően az eseménynaptárbanszereplő rendezvényeken teljesítve lehet értékes, adidas sportfelszereléseket garantáló pontokat szerezni. 15 egység után baseball sapkával, 25 után pólóval, 40 után hátizsákkal, 60 után pedig olimpiai melegítővel gazdagodik az ötpróbázó. Utóbbi feltétele, hogy legalább 5 különböző sportágban történjen a pontszerzés.

Aki még nem regisztrált, azoknak most igazán megéri: a Kolonics Emlékfutás nevezése mellé ugyanis a szervezők AJÁNDÉK Olimpiai Ötpróba-regisztrációt adnak!

További információ és nevezés: www.bbu.hu

Tudj meg többet az Ötpróbáról: www.olimpiaiotproba.hu

Hasonló bejegyzések