Különleges pillanatok adódtak ma a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülésén – meglepetésként egyszercsak betoppant Oszaka Maszato úr, Japán magyarországi nagykövete, hogy egy gyönyörű, díszes oklevelet nyújtson át dr. Wladár Sándornak, a MÚSZ elnökének (aki a MOB elnökségének is tagja).
Maszato úr a plénum előtt hosszasan méltatta Japán és a magyar úszósport nagyszerű kapcsolatát, azt, hogy milyen sikeres edzőtáborokat sikerült szervezni a tokiói játékok előtt, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy versenyzőink túlnyomó része (és persze mindenekelőtt Milák Kristóf) remek formában legyenek az olimpián, és minden korábbinál többször szerepeljenek a döntőkben.
A kapcsolat természetesen továbbra is igen intenzív marad, hiszen jövőre ismét Japán az év fő versenyének a házigazdája – s hogy mi is igen sokat tudunk segíteni ázsiai barátainknak, arra jó példa, hogy a fukuokai FINA-világbajnokság delegációjának rengeteg hasznos információt adott át a magyar szervező-bizottság a júniusi vb alkalmával.
A magyar úszócsalád nevében természetesen köszönjük a figyelmességet a Nagykövet Úrnak!

Hasonló bejegyzések