A harmadik nap sem telt el magyar érem nélkül. Milák Kristóf révén megszereztük első egyéni aranyérmünket. Újdonsült ifi világbajnokunk 100 pillangón 51.08-as idővel, végig vezetve első helyen ért célba. 800 gyorson meglepetés ezüstérem született, hiszen sokáig megbújva a mezőnyben úszott Lakatos Dávid, majd az utolsó 100 méteren remek hajrával a második helyre jött fel (7:56.81).

A magyar csapatnál Németh Nándor kezdte a délelőttöt az 50 gyors előfutamában, ahonnan a 4. helyen simán továbbjutott az esti középdöntőbe (22.59), méghozzá új korosztályos országos csúccsal. Ilyés Laura Vanda 200 háton 8. helyen kvalifikálta magát az esti fináléba (2:12.61). A 4×100-as mix gyorsváltónk Márton Richárd, Barta Márton, Gyurinovics Fanni, Juhász Janka összeállításban pedig 7. helyen úszott be a döntőbe. (3:33.32).

Az esti program az 50 gyors középdöntőjével folytatódott, ahol Németh Nándor javítva a délelőtti eredményén, 22.55-ös idővel és új korosztályos országos csúccsal 6. helyen jutott be a döntőbe. Ilyés Laura Vanda a 200 hát döntőjében nyolcadikként ért célba 2:13.31-es idővel. A 100 pillangó döntőjében Miák Kristóf volt az esélyes és a legnagyobb orosz ellenfeleit végig maga mögött tartva 51.08-as idővel elsőként ért célba, és megszerezte a magyar csapat első egyéni aranyérmét az indianapolisi vb-n. (A helyszínen ugyan junior világcsúcsnak írták Kristóf idejét, de az igazság az, hogy ettől jobbat úszott a budapesti vizes vb-n, viszont azt az időt – nem tudni miért- de még nem hitelesítette a FINA.)

800 gyorson két magyarért is szurkolhattunk. Kalmár Ákos végül az 5. helyen végzett 8:00.28-as idejével elmaradt a legjbbjától, de 1500 gyorson még ő is rajthoz áll majd. Lakatos Dávid viszont remekül taktikázott és sokáig csak a középmezőnyben úszott majd az utolsó 100 méteren begyorsított és fokozatosan feljött, így a második helyen végzett méghozzá egyéni legjobb idővel (7:56.81). 1500 gyorson ő is rajthoz áll még és elmondása szerint ott is éremért úszna.

A nap végén a 4×100 mix gyorsváltó ugrott vízbe, a délelőtti csapathoz képest 3 helyen is történt változás, hiszen Milák Kristóf, Németh Nándor, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna álltak rajthoz. Sokáig első helyen állt a magyar csapat, de nagy versenyben végül a harmadik helyre ért be Késely Ajna, viszont sajnos az utolsó váltás nem volt szabályos így kizárták a magyar csapatot.

Összességében viszont ezen a napon sem szakította meg a magyar csapat az eddigi sorozatát és újabb érmeket gyűjtöttünk be. Csak így tovább! Hajrá!

Az eredmények és a startlista az alábbi linken érhetők el:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=0001110100FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=3

Hasonló bejegyzések