Talán még sosem volt ennyi jelölt az úszósportból, mint amennyit idén láthatunk az M4 Sport – Év Sportolója Gála lehetséges díjazottjainak tízes listáin. Nem is csoda, hiszen kiváló évet zárt sportágunk – köszönhetően a rendkívüli sportolóinknak és edzőiknek! 

 

Az Év férfi sportolója címre jelöltek között Milák Kristóf és Kós Hubert neve is feltűnik, míg az Év női sportolója cím tizes listáján szintén két úszót, Mihályvári-Farkas Viktóriát és Senánszky Petrát láthatunk. Az MSÚSZ elnöksége által összeállított kategóriánként tíz főt számláló listán az úszósport képviselteti magát a legtöbb jelölttel. Az Európa-bajnok férfi 4×200 gyorsváltó (Milák Kristóf, Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs, Mészáros Dániel), illetve a világbajnoki ezüstérmes nyíltvízi vegyes váltó (Olasz Anna, Rohács Réka, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid) is Az év sportolója címre jelöltek az egyéni sportágak csapatai között van. A év edzője címre jelöltek közé (talán nem meglepetésként) Virth Balázs neve is felkerült.

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2023. január 9-én, hétfőn, új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót.

Hasonló bejegyzések