Tartalom
Melléklet

MÚSZ 1/2016. sz. elektronikus határozat – A Magyar Úszó Szövetség Elnöksége egyhangúlag elfogadta a vezetőség alábbi javaslatát:
A Hosszú Katinka közleményét követő Gyurta Dániel megnyilatkozás után („Nincs rend a magyar úszás körül…”) – a Gyurta Tamás szakosztályvezető által irányított másik UTE kiválóság Kapás Boglárka is megszólalt. Ösztönözte, hogy mielőbb szülessenek meg azok a döntések, amelyek:
„szilárd alapokat teremtenek a nyugodt felkészülésünkhöz” A felfokozott hangulatban még néhány úszó kifejezte véleményét.
MÚSZ vezetősége vizsgálatot kezdeményez, hogy a versenyzők úszással kapcsolatos gondjait konkretizálja.
A sportolók névvel, de akár anonim módon is elmondhatják: kit mi segítene abban, hogy még az eddigieknél is jobb eredményt érhessenek el. A felmérés eredménye nyilvánosságra kerül. A MÚSZ változatlanul arra törekszik, hogy – a legutóbbi rövidpályás Európa-bajnokságot (Natanya), a legutóbbi Eb-t (London), valamint a riói olimpiát követően továbbra is Magyarország úszói legyenek Európa legeredményesebbjei az éremtáblázaton; – a hét év alatt lezajlott öt hazai rendezésű Európa-bajnoksághoz hasonlóan a hazai világbajnokság is sikeres legyen.
Mindez csak nyugodt légkörben, közös összefogással valósulhat meg.