Igazán emlékezetes ünnepséggel búcsúztattuk 2019-et: a Bálnában gyűlt össze a magyar úszósport színe-java, hogy…

– megünnepeljük az esztendő legjobbjait;

– beiktassuk négy új tagot a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába;

– és már gondoljunk 2020-ra, hiszen 150 nap múlva kezdődik a budapesti nagypályás Európa-bajnokság!

Ez utóbbi ürügyén még a LEN elnöke, Paolo Barelli is ellátogatott hozzánk, aki Wladár Sándor elnök és Szabó Tünde államtitkár mellett köszöntötte az est vendégeit, továbbá részt vállalt a díjátadásokban is.

Egészen bizsergető érzés volt egy színpadon, egymás mellett látni a négy kvangdzsui világbajnokot, Hosszú Katinkát, Kapás Boglárkát, Milák Kristófot (ő most vehette át a világcsúcsáért járó FINA-diplomát) és Rasovszky Kristófot (aki kis késéssel, de megkapta a 2018 legjobb európaijának járó LEN Awardot).

És mellettük az idei világbajnokság összes magyar döntősét, a nyári utánpótlás-viadalok érmeseit, a nyíltvízi szakág legjobbjait, és a Jövő bajnokai idei évfolyamainak legjobbjait.

Szólt a taps a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka négy új tagjának: dr. Temes Juditnak (ő posztumusz került be, a lánya vette át a szobrot), a kiváló edzőnek, Petrov Anatolijnak, az 1992 és 2016 között hét paralimpián érmet szerző legenda, Vereckei Zsolt, s végül de nem utolsósorban Szabó József, Joe, akinek ürügyén négyszeres olimpiai bajnokunk, Darnyi Tamás hajlandó volt mikrofon elé állni, és méltatni egykori csapattársát.

És 150 nappal az Eb előtt bemutattuk az esemény, továbbá a MÚSZ új kabaláját, Alfrédot, a vidám vidrát, “akiből” az első példányt Paolo Barelli vehette át Szántó Dávidtól.

Hasonló bejegyzések