A mai nap sem telt el úszóérem nélkül a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, így egy újabb ezüsttel gazdagodtunk Kós Hubert jóvoltából, aki a 200 vegyes fináléjában a második legjobb idővel (2:02.60) csapott célba, megszerezve ezzel önmaga második, a magyar úszócsapat negyedik ezüstjét.

Így Csulák Lia második helye után Kós Hubert folytatta az éremszállítást vegyesen (és akárcsak tegnap 100 háton ezúttal is az orosz versenyző, Ilja Borogyin fosztotta meg őt az aranytól). A női 4×100 gyorsváltó pedig gondoskodott arról, hogy bronzból is legyen most már a gyűjteményben, így a Nyirádi Réka, Kontér Lora, Szimcsák Mira, Veres Laura alkotta négyes magabiztos úszással húzta be a harmadik helyet (3:48.67) és állhatott dobogóra. A fiúknál ez sajnos pont nem így alakult, mivel a Mészáros Dániel, Tschaikov Valentin, Csicsáky Péter és Kós Hubert alkotta váltó (délelőtt Bujdosó Zsombor szerepelt a csapatban) mindössze 0.35 másodperccel maradt el a harmadik legjobb időt teljesítő csapattól, a töröktől (3:28.09) és végül negyediknek értek célba (3:28.44). 200 gyorson Fábián Bettina maradt le a döntőről, összesítésben a 10. legjobb időt érte el (2:04.26).

Mindent egybevetve úszóink ma is kitettek magukért, és figyelembe véve, hogy eddig három nap alatt négy ezüst és egy bronz jött össze, ez jó folytatást ígér még a hátra lévő időre! Holnap pedig Ugrai Pannának szoríthatunk a 100 pillangó döntőjében, mivel 6. idővel kvalifikálta magát a fináléba!

Hajrá fiatalok!

Hasonló bejegyzések