Ezt szépen ledupláztuk: mindkét egyéni Év sportolója díjat a magyar úszósport kiválóságai hozták el – a férfiaknál Milák Kristóf pályafutása során először (de remélhetőleg nem utoljára!!!) győzött, míg a hölgyek között Hosszú Katinka hetedik alkalommal választatott az év legjobbjának (ezzel beérte gyerekkori példaképét, Egerszegi Krisztinát).

Ezek után nem lehet hiányérzetünk nyilván, bár szerettük volna látni Selmeci Attilát is a színpadon, de Kristóf mestere végül második lett. Amiért emiatt picit kevésbé fáj a szívünk, az az, hogy az edzők díja az uszodában maradt, amint az Év csapata elismerés is, hiszen a Fradi BL-győztes pólósai és szakvezetőjük, Varga Zsolt kapta a legtöbb szavazatot. Mondhatjuk, elég jó estéje volt a vizes sportágaknak, úszóinknak, ezdőiknek és pólós barátainknak szívből gratulálunk!

Arról nem is beszélve, hogy az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzőjének járó díjat Szabó Álmos kapta, akinek tanítványai a 2019-es paraúszó világbajnokságról 4 éremmel tértek haza.

Jövőre, veletek, ugyanitt (a Nemzeti színpadán, trófeákkal a kézben, a tokiói eredmények alapján:)

(Kristófról az NSO fotóját használtuk, köszönjük – Katinka pedig a FINA Champion Swim Series-en versenyzett, ezért nem pompázhatott ezúttal egy újabb ruhakölteményben – a harmadik fotón pedig a két győztes, még azelőtt, a mostani díjakat megalapozó világbajnoki címeket megszerezték volna Kvangdzsuban.)

Hasonló bejegyzések