Újabb kiemelt találkozóra került sor a Jövő Bajnokai program részeként – ezúttal a Közép-dunántúli régió legjobbjai ugrottak vízbe, miközben a szülőknek Kabarcz Zoltán és Dr. Kalamár Hajnalka tartotta meg már-már hagyományosnak mondható nagy sikerű Nyerő Hármas előadását, amely a szülő, edző és versenyző egységének kialakításába és együttműködésének legfontosabb részeibe avatta be a jelenlévő anyukákat és apukákat. 

A szombat délelőtti programot a parton Szász Máté sporttáplálkozással kapcsolatos előadása zárta, amely egyre inkább elengedhetetlen részévé válik a versenyzők eredményes felkészülésének már ilyen fiatal korban is

A Magyar Úszó Szövetség a Jövő Bajnokai program tavaly őszi újragondolásával, a felszereléseken és a szárazföldi tréninghez szükséges eszközök biztosításán, valamint a különböző felméréseken túl, az úszóknak, szülőknek és edzőknek szóló hasznos előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal szeretné még komplexebbé tenni a programot.

„Ez a kezdeményezés elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az a fiatal tehetség, aki elkezdi a versenyzői pályafutását, ne essen ki a programból, és ne fáradjon el, hanem végigmenjen ezen a hosszú úton. Fontos, hogy minden egyes mérföldkőnél ott legyen a megfelelő szakember és az a szülői háttér, amely támogatja és segíti az úszót a medencében és azon kívül is – ezért is van nagy szerepük ezeknek a képzési programoknak” –   mondta Bene Vera régióvezető.

Balogh János régiós koordinátor pedig hozzátette: „a szülő bevonása azért is szükséges, mert így információt kaphat arról, hogy bizonyos helyzetekben hogyan tud leginkább a gyermeke segítségére lenni, mi az, amivel támogatni tudja egy-egy adott szituációban, vagy hogyan lehet közösen áthidalni a felmerülő problémákat.”

A Közép-dunántúli régiós találkozón a váltóverseny zárta a programot a medencében, de természetesen nem maradt el a közös csoportkép, amelyen – a fiatalok nagy örömére – a 4-szeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás is szerepelt.

Hasonló bejegyzések