És nem csupán a napsütés miatt: továbbra is minden korábbinál nagyobb százalékban abszolválják sikeresen úszóink a délelőtti előfutamokat Rómában. Ma például Milák Kristóf repesztett egy olyan 200 gyorsot korán reggel, hogy még David Popovici-ot is megelőzve, elsőként került tovább a középdöntőbe. Németh Nándor 10-ikként lépett tovább, Márton Ricsi pedig 12. helyen ment volna, ha nem lenne érvényben az „egy nemzetből csak kettő” szabály.

 

Kristóf és Nándi úgy háromnegyed órával később Szabó Szebivel és a BVSC-s Mészáros Danival kiegészülve aztán a gyorsváltóval is elsőként viharzott a fináléba – mind a négyen 48.5-48.7-es százakat jöttek –, más kérdés, hogy az olaszok teljes sorcseréje a döntőre nem feltétlenül dolgozik majd nekünk, de tudjuk, a váltóban mindenki többet ad, mint amennyi benne van. Kristóf mindenesetre a brutális esti programjával – 100 pille döntő, 200 gyors középdöntő, váltófinálé – kapcsolatban közölte: „Vagy sírás lesz, vagy sírásás, bár remélem, nem nekem.” (Nem véletlen, hogy egyelőre kerüli a külföldi tévéseket – angolul eladhatatlanok a poénjaiJ)

 

Tovább ment még Sebestyén Dalma 100 pillangón (15. hely, bár neki ugye a kettővegyes lesz a lényeg), Mihályvári Farkas Viki pedig 16 órával a 400 vegyes aranyérme után, frissen-fiatalosan másodikként 1500 gyorson, olyan idővel, ami alapján holnap megint a dobogó lesz a cél neki. Sajnos, Fábián Bettinek (10.) és Késely Ajnának (12.) most nem jött össze a finálé, Kovács Benedek pedig a tegnapi 200-as hőstett után becsületből leúszta az 50 hátat (25.), de neki még százon lesz dolga.

 

Szóval este hattól megint mindenki az m4 elé – szomszédoknak előre szólni, hogy különösen a váltó alatt üvöltés lesz!

Hasonló bejegyzések