Újabb magyar érem született a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszóinknak köszönhetően. A Lupa-tóban rendezett versenyen a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf alkotta csapat hatalmas hajrával – és egy fantasztikus Rasó benyúlással – behozta 3. helyre a magyar váltót! Szép volt fiúk-lányok! Gratulálunk a versenyzőknek és az őket felkészítő edzőknek!
Versenyzői nyilatkozatok

Rohács Réka

„Már reggel nagyon izgultam, mert tudtam, hogy ez egy jó váltó lehet. Motiváltuk egymást nagyon, és sikerült is megcsinálni, amit szerettünk volna. Eléggé leadtuk az energiánkat az úszásban, utána pedig teljesen a szurkolásban. Szerintem mindenki kitett magáért, ez egy tökéletes váltó volt!”

 

Olasz Anna

„Mindenki azt hozta, amit vártunk, amit megbeszéltünk, és egészen fantasztikus érzés itthon érmet nyerni. Sokkal jobban izgultam, amikor nem én úsztam, ez talán hallatszik is, mert szépen berekedtem. A vádlimat biztos le kell masszírozni a holnapi huszonötre, de most semmi nem számít, mert leírhatatlanul jó érzés érmesként végezni váltóban.”

 

Betlehem Dávid

„Tényleg annyi hiányérzet lehet csak, hogy nem lehettek itt velünk a szurkolók, teljesen más lett volna ezt átélni a családommal és a barátokkal. De a lényeg, hogy volt egy jó váltónk, egy nagyon jó csapatunk, na meg egy Rasovszkynk! Paltrinierivel kicsit beszólogattunk egymásnak, nagy példakép, de jó vele olykor csipkelődni, hogy ötvennyolc kiló vagyok ugyan, de a vízben száznak számítok (Rasovszky Kristóf közbevetése: „megmutattuk neki a csodafegyvert”).”

 

Rasovszky Kristóf

„Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ez a váltó jövőre csak még jobb lesz, mert a kisgyerek nő még tíz centit, meg tíz másodperccel gyorsabban úszik, azaz a világbajnokságon már az aranyért megyünk. A célban konkrétan semmit nem láttam, betett fejjel úsztam, tudtam, hogy szoros lesz, hogy közülünk Florian (Wellbrock) a leggyorsabb, de azt is láttam, hogy nincs előttem, úgyhogy csak nyúltam a panel felé, örülök, hogy így sikerült.”

Hasonló bejegyzések