Ígéretesnek tűnik a holnapi nap a Duna Arénában, hiszen ma délután hárman is beúszták magukat a szombati döntőkbe. Bernek Peti pedig 200 háton állt rajthoz a fináléban, ahol pontszerző, világbajnoki hatodik helyen ért célba.

A délután a 200 hát döntőjével kezdődött, ahol Bernek Petiért szoríthattunk. 1:55.58-as idővel a hatodik helyet szerezte meg, ami egyben új országos csúcs is.

Bernek Péter: „Szerencsére a harmadik felnőtt világbajnokságomon ez volt zsinórban a harmadik döntőm, és most a hazai vb-n kint lehettek a barátaim és a családtagjaim, ami hatalmas öröm számomra. Picit elégedetlen voltam, mert nagyon közel volt az érem, persze országos csúcsot úsztam, ami jó, de a következő célom az, hogy 1:55-ön belül ússzak. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki itt volt és szurkolt nekünk.”

A lányok ma a 200 hát holnapi döntőjéért úsztak. Tőlünk Hosszú Katinka és Burián Kata indult az elődöntőkben. Katainka a 7. helyen jutott a holnapi fináléba (2:07.51), még Burián Kata összesítettben a 10. lett (2:08.68), így nem sikerült tovább mennie.

Burián Kata: „Elégedett voltam mert kiúsztam, magam, de végig nagyon rossz hullámokat kaptam, láthattátok mekkora „állatokkal” úsztam. Az egyéni legjobb időmet sima vízben értem el, úgyhogy tudtam, hogy nehéz lesz. Tudom, hogy még sok hiba van, amit ki kell javítani, de ahhoz képest, elégedett vagyok, hiszen a 10. legjobb vagyok a világon.”

A délután gyorsan folytatódott, hiszen 50 gyorson tartottak elődöntőt, ahol Takács Krisztiánnak végül nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé, a 15. lett (22?05) de így is úgy érzi, hogy kiúszta magából a maximumot.

Takács Krisztián: „Még a legjobb időmmel sem jutottam volna be a döntőbe, de annak örülök, hogy a délelőtti eredményhez képest tudtam javítani. Kiúsztam magamból mindent. Szerintem azért is tudtam javítani, mert ahogy beléptem és kimondták a nevem, óriási ováció fogadott, egyszerűen fantasztikus élmény volt látni és hallani a közönség szurkolását, és örülök, hogy ez megadatott.”

A nap végére maradt az egyik legjobban várt elődöntő. A fiúk délután 100 pillangón álltak rajthoz, ahol két hazai versenyzőért is szoríthattunk. Magyar részről a rendkívül erős mezőnyben a 200 pillangó vb ezüstérmese Cseh László és ifjúsági Európa-bajnokunk, a 17 éves Milák Kristóf is indult. Kristóf már délelőtt bebizonyította, hogy oda kell rá figyelni, hiszen egy ifjúsági világcsúccsal mutatkozott be a felnőttek között, majd még nagyobb sebességre kapcsolt, és egy újabb ifjúsági világcsúccsal (50.77) harmadikként úszott be a döntőbe, megjavítva ezzel Cseh Laci országos csúcsát. Cseh László a hatodik legjobb idővel (51.16) biztosította be helyét a holnapi fináléban.

Cseh László: „A kezdésnél talán nem lőttem ki magam eléggé. Annak örülök, hogy jobbat úsztam, mint délelőtt, bár az országos csúcsomat megdöntötték, úgyhogy most nekem kell mennem a fiatal versenyző után. De ez számomra inkább motiváló, hiszen Kristóf megmutatta, hogy sokkal jobb időt lehet úszni, ha elkezdi rendesen az ember az első 50-et. Elégedett vagyok, csak jött egy fiatal, aki nagyon nagyot úszott, de ez nem baj, mert azt mutatja, hogy a magyar úszósport fejlődik, hiszen eddig nem nagyon voltunk ott a 100 pillangón, most meg már ketten is döntősök vagyunk. Próbálom utolérni Kristófot, majd holnap meglátjuk mi lesz.”

Milák Kristóf: „Örülök, hogy ismét junior világcsúcsot úsztam, de a rajtnak annyira nem örülök, azt elizgultam. Kicsit most ugyan elfáradtam, de azért maradt még a tankban, remélem a döntőben tudom még ezt fokozni, hiszen ez az egy számom van most, úgyhogy szeretnék egy jó időt úszni. A reakcióidőmön mindenképpen szeretnék javítani, igazából nincs olyan pont az úszásomban, ahol ne lehetne még javítani.”

Holnap a rövid távok előfutamaival indul a délelőtt. 50 gyorson Molnár Flóra kezd, aztán 50 háton Balog Gábor és Bohus Richárd áll rajthoz, még 50 mellen Sztankovics Anna indul.

Csapatban a 4×100-as mix gyorsváltónkért szoríthatunk, Kozma Dominik, Németh Nándor, Verrasztó Evelin és Jakabos Zsuzsanna összeállításban versenyeznek a fiúk és a lányok a döntőbe kerülésért.

A délelőttöt a férfi 1500 gyors zárja, ahol Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf ugranak vízbe.

Hajrá fiúk-lányok!

Teljes eredménysor:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

Hasonló bejegyzések