Ritkán fordul elő országos bajnokságokon, hogy egy nap valamennyi egyéni számban különböző egyesület versenyzője diadalmaskodjon. A XCIV. Ifjúsági Országos Bajnokság első napja Kaposváron igen különlegesre sikeredett.

 

Bujdosó Zsombor (Vasas) 200 méter vegyesen aratott győzelme indította a napot a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában. A Vasas úszója élete második legjobb idejével (02:03.59) nyert Kováts Alex és Nagy Márton előtt. 200 női vegyesen már szorosabb volt a verseny, Ábrahám Lilla Minna (UTE) 02:17.7-tel rajt-cél győzelmet aratott, ugyanakkor Elek Tamara végig a hullámán úszva közel fél másodperccel Ábrahám után ért a falhoz.

A 100 férfi gyors Andor Benedek és Magda Boldizsár csatáját hozta, amelyből a győri Andor (Győri Úszó SE) került ki győztesen, 50,59-cel behúzta élete első egyéni országos bajnoki címét. 100 női gyorson a felnőtt vb kerettag Molnár Dóra (Budafóka) meggyőző hét tizedes előnnyel nyert (igaz, a szám legjobbja, a szegedi Pádár Nikolett távollétében nagyjából erre számíthattunk).

Ha már meggyőző előny – Zombori-Szalontai Ferenc (Debreceni Sportcentrum) 100 férfi mellen odapörkölt, hiszen 1,16 másodperccel előzte meg a második helyezett Horváth Álmos Leventét, így 1:03:23-as idejével új egyéni csúcsot úszott. 100 női mellen sem bízta a véletlenre Barna Bianka Dorottya (Nyíregyháza), hiszen 1,8 másodperccel nyerte a számot (01:10.80) (igaz, itt az ukrán ifi válogatott Isaieva Kamila ért elsőként célba, de a magyar ifi bajnoki cím a nyíregyházi úszót illeti).

50 férfi háton hat századdal maradt el az egyéni csúcsától a BVSC-s Székely Áron, ugyanakkor 25,68 ötvene elég volt az aranyhoz. Komoróczy Lora Fanni (Iron) – miután a felnőttek között is magyar bajnok lett idén Debrecenben – hozta a papírformát és 28.7-es idejével behúzta az ifi bajnoki címet is.

1500 női gyorson a Jövő SC versenyzője, Flück Nóra 16:48,66-tal, míg a férfiak között az FTC úszója, Gálicz László fél másodperccel nyert (15:20.74).

A 4×100 mix vegyesváltót a Kőbánya, míg a 4×100 mix gyorsváltót a BVSC-Zugló csapata nyerte.

 

Eredmények:

https://live.musz.hu/event/program?OnlineEventId=74873848

 

Győztesek nyilatkozatai:

Bujdosó Zsombor (Vasas):

„Nem nagyon könnyítettünk az OB-ra, az ifi Eb a fő cél és ott szeretnénk elérni a legjobb formát. Úgy érzem, ez egy nagyon jó úszás volt, életem második legjobb ideje. Fantasztikus ez az uszoda, mindig imádok itt versenyezni.”

 

Ábrahám Lilla Minna (UTE):

„Jól esett, próbáltam minden ötvenre, a taktikára is nagyon figyelni, ami összejött, úgyhogy ez egy jó úszás volt.”

 

 

Andor Benedek (Győri Úszó SE):

„Ez az első egyéni országos bajnoki címem, így 18 évesen már ideje volt. Elképesztően örülök! Csípett nagyon, de láttam, hogy elöl vagyok, így gondoltam muszáj ezt megnyernem – teljesen kiúsztam magam.”

 

Molnár Dóra (Budafóka):

„A rajt utáni kidelfinezésem kicsit hosszú volt, azon van még mit javítani, de az időeredményem az jó, annak nagyon örülök. Nincs itt több ellenfelem sem, például a Pádár Nikolett sem, de nagyon örülök a bajnoki címnek.”

 

Zombori-Szalontai Ferenc (Debreceni Sportcentrum):

„Nem is tudom szavakkal leírni mennyire örülök! Nagyon nagy verseny volt, rettentő jó volt a mezőny. Javítottam a saját időmön is, eszméletlenül boldog vagyok!”

 

Barna Bianka (Nyíregyháza):

„A rajtom és a vízalatti munkám mostanában nagyon sokat fejlődött – remélem ez is hozzájárul a jó időhöz. Próbáltam arra figyelni, hogy az első ötvenet minél jobban elkezdjem.”

 

Székely Áron (BVSC):

„A rajt nem volt az igazi, kicsit megremegett a lábam, féltem, hogy kizárnak emiatt. Összességében nem volt olyan rossz, igaz az egyéni csúcsomtól 6 századra maradtam el.”

 

Komoróczy Lora Fanni (Iron):

„Úgy jöttünk ide, hogy a világbajnokság miatt nem könnyítettünk, reggel még előfutam előtt edzettünk. Edzésből ez teljesen jó!”

Hasonló bejegyzések