Továbbra is tartja a délelőtti ritmust a magyar csapat: egy kivétellel mind számban kimaxoltuk a továbbjutást – kapaszkodjunk meg: még férfi mellúszásban is!

 

Női kétszáz gyorson a junior Európa-bajnok Pádár Nikoletta 5., Késely Ajna pedig 15. idővel ment tovább. Milák Kristóf alig adott ki magából valamit száz pillangón, elvégre este kemény menet vár rá: húsz percen belül száz gyors döntő, majd száz pille elődöntő – így is harmadikként lépett tovább, míg Kós Hubert negyedik lett. Hubi aztán elmondta, mégis bevállalja a kétszáz hát-száz pille kombót délután – mi meg reméljük, végre olyan sorszámok lesznek a neve előtt, amelyekkel ő is elégedett.

 

Gyurta Dani visszavonulása óta méla apátiával figyeljük a férfi mellúszó-számokat, ám most mégis felkaptuk a fejünket: Zombori Gábor a sikeres „átképzést” követően elcsípett egy középdöntős helyet – Verrasztó Dávid mögött! Azaz nekilódulhatnak még egyszer a 200-as távnak délután, vaskos reményeink nem lehetnek, de már az szép, hogy ketten is ott vannak.

 

És akkor a női 400 vegyes… A szám két óriásának szomorújátékát hozta a délelőtt: az egykoron egymást világrekordokig nyüstölő Hosszú Katinka és Mireia Belmonte egyaránt lemaradt a döntőről. Mondjuk nagy különbség, hogy míg a spanyolnak esélye sem volt, Katinka addig 4. helyezettként kénytelen beletörődni abba, hogy 2006 után először nem szerepelhet az Eb-fináléban (már amikor indult, 2018-ban csak kétszázra nevezett). Merthogy az ismét tavalyi formáját idéző Mihályvári-Farkas Viktória, illetve a kiválóan teljesítő Jakabos Zsuzsanna 1-2. helyen zárt, azaz elvitte a címvédő elől a két nemzeti továbbjutó helyet.

 

Az egyetlen búcsúzónk Szabó-Feltóthy Eszter volt, akinek a lelkét még picit nyomta a 200 háton elért negyedik hely – ötvenen a 33. helyen zárt.

Hasonló bejegyzések