HÍREK

  2017-08-06 //

  Éremdömping és értékes helyezések a junior nyíltvízi Európa-bajnokságon!

  Sikert sikerre halmoznak a nyíltvízi úszóink, hiszen eddig minden korosztályban szerzett érmet a magyar csapat a junior nyíltvízi Európa-Bajnokságon Marseilles-ben.

  5 km-en a 14-15 évesek korosztályában aranyérmet szerzett Galyassy Szilárd (00:55:14.50) és a dobogó második fokára is magyar versenyző állhatott, hiszen Tabi Zoltán másodikként ért célba (00:55:17.30). Sándor Benedek ezen a távon a 13. lett (00:55:50.10).Ugyanebben a korosztályban a lányoknál Gál Kincső harmadik helyének (00:59:22.80) örülhettünk, még Kun-Szabó Fanni az 5. helyet szerezte meg (00:59:23:00).
   
  7,5 km-en a 16-17 évesek között Huszti Dávid gondoskodott az éremről, hiszen harmadik helyével (01:19:20.20) bronzérmet szerzett. Fábián Milán 7. helyezést ért el (01:21:43.10), még Gálicz Péter a 19. helyen ért célba (01:24:03.50). 
  A lányoknál ugyanezen a távon Rohács Réka negyedik, Juhász Janka hatodik, Borsi Anett pedig 13. lett.
   
  10 km-en a 18-19 éves korosztályban a fiúknál Reményi Ármin 11. helyezett lett (01:54:33.10), Drigán Zoltán pedig a 14. helyet szerezte meg (01:54:37.60).
  A lányoknál 10 km-en Novoszáth Melinda első helyen ért célba (02:05.12.10) így a dobogó legfelső fokára állhatott. Juhász Adél 10. lett (02:06:02.80), még Szilvási Gréta a 12. legjobb időt úszta (02:06.19.00). Gratulálunk minden versenyzőnknek!
   
  A Junior Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján az egyéni számok után, az 5 km-es mix csapatversenyekre kerül majd sor. Ha a magyar úszóknak ezekben is sikerül érmeket és értékes helyezéseket nyerniük, válogatottunk akár az összesített pontversenyt is megnyerheti, amelyet most a házigazda franciák vezetnek.
   
   
  Részletes eredménylista itt érhető el.:
  http://www.len.eu/?p=8318

  Éremdömping és értékes helyezések a junior nyíltvízi Európa-bajnokságon!
  2017-07-31 //

  Világbajnok Hosszú, ezüstérmes Verrasztó

  Újabb arany a hazai rendezésű vizes világbajnokság utolsó napján. Hosszú Katinka fantasztikus győzelmet aratott női 400 méteres vegyesúszásban, míg ugyanebben a számban a férfiaknál Verrasztó Dávid lett óriási úszással második. A 4x100-as férfi vegyesváltó a 7. helyen végzett. 

  Magyar szempontból jól kezdődött az utolsó nap a Duna Arénában, hiszen a nők 400 méter vegyesén Hosszú Katinka a legjobb idővel került a fináléba egy remek úszás után (4:33.90). Jakabos Zsuzsanna ugyanitt kiadott magából mindent és végül a 12. helyen zárt (4:41.40).
   
  Jakabos Zsuzsanna: "Azt éreztem, hogy a karjaimban semmi erő, de összeszedtem magam és úsztam, ahogy csak tudtam. Próbáltam megverni a mellettem lévő lányt, akinek az idei legjobbja kettővel jobb és örültem, hogy ez sikerült. Egy életre szóló élmény volt ez a nyolc nap."
   
  A döntőben aztán Hosszú Katinka ellentmondást nem tűrően úszott és magabiztosan, hatalmas fölénnyel verte meg a világot egy csodálatos úszással, új világbajnoki csúccsal (4:29.33).
   
  Hosszú Katinka: "Sikerült nagyon odakoncentrálnom és igazából nem láttam senkit és semmit. Utolsó ötvenen hallottam a szurkolást, az már nagyon fájt, az utolsó 25 már nagyon lassan telt, de sikerült, az a lényeg. A végén nagyon meghatódtam, így az egész fantasztikus hét miatt."
   
  A férfiaknál is két magyarért szoríthattunk ebben a számban. Verrasztó Dávid nagyszerű úszással jutott be a délutáni döntőbe a harmadik helyen (4:11.89), ugyanez sajnos Gyurta Gergelynek nem sikerült, aki végül a 18. helyen zárt (4:19.90).
   
  Gyurta Gergely: "Roppant csalódott vagyok, ezt elrontottam. Hiányzott a végén az a gyorsasági állóképesség, amit versenyek előtt kell gyakorolni. A vb-vel kapcsolatban kettős érzéseim vannak. Van egy hatodik helyem a leghosszabb távon, de egyértelműen az volt a célom, hogy 400 vegyesen bekerüljek a döntőbe."
   
  A fináléban aztán Verrasztó elképesztően nagyot versenyzett és kiváló teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott fel (4:08.38).
   
  Verrasztó Dávid: "Nagyjából erre számítottam. 300-nál már tudtam, hogy támadni nem fogok tudni, úgyhogy onnantól már visszafelé néztem, hogy az ezüst meglegyen. Szép ez az érem, örülök neki nagyon."
   
  A női 4x100-as vegyesváltónk fiatal összeállításban lépett rajtkőre (Burián Katalin, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra) és a lányok kiadtak magukból mindent, végül új országos csúccsal a 10. helyen végeztek (4:03.08). 
   
  Szilágyi Liliána: "Igazából erre készült a váltó, hogy az országos csúcsot meg tudjuk dönteni és mindenki kiúszta magát, beleadta testét-lelkét, én nagyon örülök neki."
   
  A férfi vegyesváltónk (Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik) is jól teljesített az utolsó napon, a fiúknak a döntő is összejött, méghozzá a 6. legjobb idővel (3:33.35). A fináléban aztán megint mindenki odatette magát, Kozma egészen hihetetlen, amit úszott, az egész világbajnokság egyik leggyorsabb 100 gyorsát produkálta (46.72) és a csapat végül a hetedik lett új országos csúccsal (3:32.13).
   
  Bohus Richárd: "Nagyon jó volt, ugye nyolc nap után már eléggé ki voltunk facsarva. A szurkolók ugyanolyanok voltak, mint mindig, kihozták belőlünk a maximumot. Sajnos vége, még nagyon élveztük volna, ha még pár hétig így úszkálhatunk egy ekkora közönség előtt."
   
  Gyurta Dániel: "Fantasztkus volt döntőt úszni. Sajnos ez a nyolc nap alatt most először jött össze, az egyéni számok nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna. De tényleg nem tudom szavakba önteni, hogy mit éreztem, amikor ott álltam a hazai közönség előtt."
   
  Kozma Dominik: "Az országos csúcs nagy dolog, főleg úgy, hogy még rengeteg van benne. Megvannak a hibák, tudjuk, hogy hol hibáztunk, de ezek még javíthatók. A döntő után is álltunk még öt percet kint, hogy ez a fantasztikus hangulat minden porcikánkba beivódjon. Ez a hét fenomenális volt nekem, úgy érzem, hogy életem legszebb hetén vagyok túl."
   
  Teljes eredménysor:
   
   
  Még több infó a magyar csapatról és a világbajnokságról:
   
   
  A magyar úszócsapat mérlege 8 érem, ami több mint, amit Rióban az olimpián szereztünk, így úszásban az éremtáblázat 7. helyén végeztünk (2 arany, 4 ezüst, 2 bronz). Gratulálunk a teljes magyar csapatnak és mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ehhez a fantasztikus szerepléshez!! Köszönjük a világ legcsodálatosabb közönségének ezt a felejthetetlen hangulatot, amit az Arénába varázsolt!!! Hajrá magyarok mindig mindenhol!!!

  Világbajnok Hosszú, ezüstérmes Verrasztó
  2017-07-29 //

  Vb ezüstérmet ünnepelhetett Hosszú Katinka és Milák Kristóf

  Hihetetlen izgalmakat hozott a szombat este, hiszen a 100 pillangó döntőjében Cseh Lászlóért és  Milák Kristófért, 800 gyorson Kapás Bogiért, 200 háton pedig Hosszú Katinkáért szoríthattunk, valamint a döntőbe jutott 4x100-as mix váltónk is rajthoz állt, illetve 50 háton Bohus Richárd kvalifikálta magát az elődöntőbe.

  Hosszú Katinka parádésan kezdte a délutáni programot. A 200 hát döntőjében állt rajthoz, ahol nagy csatában, egyéni legjobbját úszva, végül a másodikként csapott a célba (2:05.85) és kazani vb bronz után, most ezüstérmesként állt a dobogó második fokára.

  Hosszú Katinka: „A tegnapi középdöntő után éreztem, hogy van még ebben az úszásban, és most ez ki is jött. Azt láttam, hogy valahol az első háromban vagyok, de nem nagyon figyeltem, talán csak egyszer néztem fel. A végén meghaltam az medencében, de ez így is van jól, nagyon örülök, hogy egyéni csúcsot úsztam, és készen állok a holnapi 400 vegyesre.”

  A fiúknál a 100 pillangón döntős volt Cseh László, aki 200 világbajnoki ezüstérmeseként már bizonyította, hogy nagy hajrára képes, valamint a 17 éves Milák Kristóf is beúszta magát a legjobb nyolc közé. A verseny utolsó 50 méterén óriási hajrát produkált Kristóf, mindenkit meglepve végül második lett, és megszerezte élete első felnőtt világbajnoki ezüstérmét újabb junior világcsúccsal (50.62). Cseh László 3 tizedre Kristóftól az 5. helyen végzett a nagyon szoros döntőben (50.92).

  Cseh László: „Ez most egy új helyzet számomra, hogy nekem kell egy másik magyart üldözni a versenyben, de összeségében elégedett vagyok, reménykedtem, hogy a végére sikerül még jobban hajráznom és előrébb végeznem, de ez most ennyi volt, a közönségért viszont így is megérte, hiszen megint fantasztikus hangulatot csináltak az Arénában.”

  Milák Kristóf: „Maradt még a tankban, nem ehhez vagyok hozzá szokva, hogy csak háromszor kell úsznom, az más kérdés, hogy cső maxon, de van még bennem energia. Tudom kicsit elrontottam a fordulót, de ha célba érkezésnél jobban jön ki a fal, akkor szerintem még jobb is lehetett volna.”

  A két ezüstérem után magyar részről Bohus Ricsiért szoríthattunk, aki 50 háton ugrott vízbe az elődöntőben, de 24.88-as idejével holtversenyben a 10. helyen végzett, így nem jutott be a holnapi döntőbe.

  Bohus Richárd: „Egyszer úgy úszok, mint a 4x100-as váltóban, most viszont nem annyira jött ki a lépés. A vb 10. hely így ön magában semmit sem ér, de most délután a mix váltóban megpróbálok javítani”.

  Kapás Bogi utolsó számában 800 gyorson úszott döntőt, és 8:24.41-es idejével világbajnoki 5. helyezett lett.

  Kapás Bogi: „Kiúsztam magam és mindent beleadtam, bár nem vagyok most életem formájában, úgyhogy ahhoz képest nem rossz az eredmény, hiszen 5. lettem egy világbajnokságon”.

  A szombati nap végét, pedig a 4x100-as mix gyorsváltó zárta. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin alkotta csapat, 3:25.02-es idővel a 6. helyen végezett a fináléban.  Az egyéni legjobbját úszó Jakabos Zsuzsanna így értékelt a verseny után:

  Jakabos Zsuzsanna: „Azt gondolom ez egy papírforma eredmény volt, és nagyon örülök annak, hogy 53.60-as idővel teljesítettem az egyéni legjobbamat, úgyhogy ez egy jó verseny volt, kiúsztam magamból mindent”.

  Holnap délelőtt a klasszikus magyar számok következnek, így 400 női vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, 400 férfi vegyesen pedig Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel úszik a döntőbe jutásért! Még a 4x100-as női és férfi vegyesváltónk is rajthoz áll a délelőtti előfutamokban!

  Hajrá fiúk-lányok!

  A 7. nap teljes eredménysora itt érhető el:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=7

  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

   

  Vb ezüstérmet ünnepelhetett Hosszú Katinka és Milák Kristóf
  2017-07-29 //

  Döntős a 4x100-as mix gyorsváltónk

  Mozgalmas volt az utolsó előtti nap délelőttje a Duna Arénában, hiszen nyolcan is elődöntőt úsztak a magyar csapatból, de közülük csak Bohus Richárdnak sikerült tovább mennie az elődöntőbe. A 4x100-as mix gyorsváltónk pedig egyenesen a döntőbe úszott.

  Az 50 gyorssal kezdődött ma a nap, ahol Molnár Flórának nem sikerült elődöntőbe jutnia, összesítettben a 28. helyen ért célba (25.61), de így is örül, hogy hazai közönség előtt úszhatott, és mindenképpen szeretne javítani a jövőben.

  Molnár Flóra: „Nagyon sok van még bennem, egyszer még ki fog jönni belőlem, sajnos most ez nem a vb-n sikerült. Nagyon szerettem volna délután is úszni a magyar közönség előtt, de ez most ennyi, mindent beleadtam, de tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm”.

  A fiúknál az 50 háton Bohus Richárd és Balog Gábor állt rajthoz. Ricsinek a kilencedik legjobb idővel sikerült beúsznia magát a mai elődöntőbe (24.93). Balog Gábor sajnos nem jutott tovább összesítettben a 27. helyen végzett.

  Balog Gábor: „Nekem valami nagyon nem klappolt most a teljesítményemmel, és nagyon csalódott vagyok a vb szereplésem miatt. Nem ezt vártam magamtól, hogyha csak azokat az időket nézem, amiket egy hónapja úsztam a Sette Collin akkor 100 háton és most az 50 háton is benne lennék a legjobb 16-ban. Én úgy érzem mindent megettem és többet edzettem, mint amikor a 200 hátra készültem”.

  Bohus Richárd: „Jó úszást akartam, de kellett is mert úgy éreztem, hogy kicsit berozsdásodtam, és nem éreztem most olyan jónak ezt az 50-et, a vízfogásom nem volt valami jó, túl lazák a vállaim és mindig a fejem felé rakom a kezem, onnan meg nem tudok fogást indítani ezen majd javítani kell. De ennek ellenére örülök, hogy így is bekerültem a legjobb 16-ba, de a döntőbe jutásért biztos, hogy századok fognak dönteni ott lehetetlen megmondani mi lesz”.

  50 mellen Sztankovics Anna ugrott a medencébe 31.94-es ideje viszont nem volt elég a legjobb 16 közé jutáshoz, így összesítettben a 27. helyen végzett.

  Sztankovics Anna: „Érzésre sokkal jobb volt ez, mint a második napon úszott 100 mell, de nagyon örülök neki mert holnap még hátra van egy vegyes váltó.”

  A délelőtt a 4x100-as mix gyorsváltóval folytatódott. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin összetételű csapat a 4. helyen jutott tovább az esti döntőbe (3:25.45).

  Verrasztó Evelin: „Az volt most csak a lényeg, hogy bejussunk az esti döntőbe és ez most sikerült, hiszen negyedik helyen mentünk tovább.”

  Kozma Dominik: „Örülök az első százon elért eredményemnek, de délután lesz jobb is, ez most még csak a félidő.”

  Jakabos Zsuzsanna: „Az biztos, hogy délután is nyomjuk majd ahogy tőlünk telik”

  Németh Nándor: „Ez most nem esett nagyon jól, a vége már nagyon fájt, de a cél a döntő volt, úgyhogy örülünk, hogy ez sikerült”.

   

   

  Zárásképpen az 1500 gyors következett, ahol két magyarért is szoríthattunk. Rasovszky Kristóf 15:23.87-es idővel a 24. lett, Kalmár Ákos pedig 15:23.96-tal pedig a 26. helyen végzett, így sajnos egyikőjük sem került be a holnapi döntőbe.

  Rasovszky Kristóf: „Nem volt rossz ez az 1500 gyors, 400 méterig egészen kellemes volt, de utána éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb időm, reméltem, hogy összejön egy 20 alatti eredmény. Próbáltam Ákossal menni, tudtam, hogy ő jó időt fog úszni. Ez az idő nem rossz így nyíltvíz után, de remélem legközelebb jobban fog sikerülni”.

  Kalmár Ákos: „Sajnos Kristóftól most kikaptam, aki az utolsó 50-en jót hajrázott, így pár század különbséggel mögötte értem be, de összeségében elégedett vagyok az eredményemmel.”

  Ma délután igazi úszósztár parádé lesz, hiszen 200 háton Katinka úszik a döntőben, még a 100 pillangó fináléjában Cseh László és a junior világrekorder Milák Kristóf áll rajthoz, a nap végén pedig a 4x100-as mix vegyes váltónknak drukkolhatunk, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek. Bohus Ricsinek pedig az 50 hát eldöntőjében kell a biztatás, hogy bekerüljön a legjobb 8 közé.

  Hajrá fiúk-lányok! Mindent bele!

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=7

  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

  Döntős a 4x100-as mix gyorsváltónk
  2017-07-28 //

  Döntős 200 háton Hosszú, 100 pillangón Cseh és Milák

  Ígéretesnek tűnik a holnapi nap a Duna Arénában, hiszen ma délután hárman is beúszták magukat a szombati döntőkbe. Bernek Peti pedig 200 háton állt rajthoz a fináléban, ahol pontszerző, világbajnoki hatodik helyen ért célba.

  A délután a 200 hát döntőjével kezdődött, ahol Bernek Petiért szoríthattunk. 1:55.58-as idővel a hatodik helyet szerezte meg, ami egyben új országos csúcs is.

  Bernek Péter: „Szerencsére a harmadik felnőtt világbajnokságomon ez volt zsinórban a harmadik döntőm, és most a hazai vb-n kint lehettek a barátaim és a családtagjaim, ami hatalmas öröm számomra. Picit elégedetlen voltam, mert nagyon közel volt az érem, persze országos csúcsot úsztam, ami jó, de a következő célom az, hogy 1:55-ön belül ússzak. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki itt volt és szurkolt nekünk.”

  A lányok ma a 200 hát holnapi döntőjéért úsztak. Tőlünk Hosszú Katinka és Burián Kata indult az elődöntőkben. Katainka a 7. helyen jutott a holnapi fináléba (2:07.51), még Burián Kata összesítettben a 10. lett (2:08.68), így nem sikerült tovább mennie.

  Burián Kata: „Elégedett voltam mert kiúsztam, magam, de végig nagyon rossz hullámokat kaptam, láthattátok mekkora „állatokkal” úsztam. Az egyéni legjobb időmet sima vízben értem el, úgyhogy tudtam, hogy nehéz lesz. Tudom, hogy még sok hiba van, amit ki kell javítani, de ahhoz képest, elégedett vagyok, hiszen a 10. legjobb vagyok a világon.”

  A délután gyorsan folytatódott, hiszen 50 gyorson tartottak elődöntőt, ahol Takács Krisztiánnak végül nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé, a 15. lett (22?05) de így is úgy érzi, hogy kiúszta magából a maximumot.

  Takács Krisztián: „Még a legjobb időmmel sem jutottam volna be a döntőbe, de annak örülök, hogy a délelőtti eredményhez képest tudtam javítani. Kiúsztam magamból mindent. Szerintem azért is tudtam javítani, mert ahogy beléptem és kimondták a nevem, óriási ováció fogadott, egyszerűen fantasztikus élmény volt látni és hallani a közönség szurkolását, és örülök, hogy ez megadatott.”

  A nap végére maradt az egyik legjobban várt elődöntő. A fiúk délután 100 pillangón álltak rajthoz, ahol két hazai versenyzőért is szoríthattunk. Magyar részről a rendkívül erős mezőnyben a 200 pillangó vb ezüstérmese Cseh László és ifjúsági Európa-bajnokunk, a 17 éves Milák Kristóf is indult. Kristóf már délelőtt bebizonyította, hogy oda kell rá figyelni, hiszen egy ifjúsági világcsúccsal mutatkozott be a felnőttek között, majd még nagyobb sebességre kapcsolt, és egy újabb ifjúsági világcsúccsal (50.77) harmadikként úszott be a döntőbe, megjavítva ezzel Cseh Laci országos csúcsát. Cseh László a hatodik legjobb idővel (51.16) biztosította be helyét a holnapi fináléban.

  Cseh László: „A kezdésnél talán nem lőttem ki magam eléggé. Annak örülök, hogy jobbat úsztam, mint délelőtt, bár az országos csúcsomat megdöntötték, úgyhogy most nekem kell mennem a fiatal versenyző után. De ez számomra inkább motiváló, hiszen Kristóf megmutatta, hogy sokkal jobb időt lehet úszni, ha elkezdi rendesen az ember az első 50-et. Elégedett vagyok, csak jött egy fiatal, aki nagyon nagyot úszott, de ez nem baj, mert azt mutatja, hogy a magyar úszósport fejlődik, hiszen eddig nem nagyon voltunk ott a 100 pillangón, most meg már ketten is döntősök vagyunk. Próbálom utolérni Kristófot, majd holnap meglátjuk mi lesz.”

  Milák Kristóf: „Örülök, hogy ismét junior világcsúcsot úsztam, de a rajtnak annyira nem örülök, azt elizgultam. Kicsit most ugyan elfáradtam, de azért maradt még a tankban, remélem a döntőben tudom még ezt fokozni, hiszen ez az egy számom van most, úgyhogy szeretnék egy jó időt úszni. A reakcióidőmön mindenképpen szeretnék javítani, igazából nincs olyan pont az úszásomban, ahol ne lehetne még javítani.”

  Holnap a rövid távok előfutamaival indul a délelőtt. 50 gyorson Molnár Flóra kezd, aztán 50 háton Balog Gábor és Bohus Richárd áll rajthoz, még 50 mellen Sztankovics Anna indul.

  Csapatban a 4x100-as mix gyorsváltónkért szoríthatunk, Kozma Dominik, Németh Nándor, Verrasztó Evelin és Jakabos Zsuzsanna összeállításban versenyeznek a fiúk és a lányok a döntőbe kerülésért.

  A délelőttöt a férfi 1500 gyors zárja, ahol Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf ugranak vízbe.

  Hajrá fiúk-lányok!

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

  Döntős 200 háton Hosszú, 100 pillangón Cseh és Milák
  2017-07-28 //

  Junior világcsúccsal került be Milák Kristóf a 100 pillangó elődöntőjébe!

  Sűrű délelőtti programon vannak túl úszóink, hiszen 6 számban is érdekelt volt ma a magyar csapat. Takács Krisztián, Milák Kristóf, Cseh László, Hosszú Katinka, Burián Kata elődöntőbe jutott, még Kapás Boglárka a holnapi 800 gyors döntőjébe kvalifikálta magát.

  Az 50 férfi gyorssal nyitottak ma az úszók a Duna Arénában, ahol Takács Krisztián 16. legjobb idővel bejutott a szám elődöntőjébe (22.18), Lobanovszkij Maxim a 19. helyen zárt összesítettben (2.23) így neki nem sikerült a továbbjutás.

  Takács Krisztián: Amikor kiszálltam, úgy éreztem, hogy ez nem lesz meg, de amikor meghallottam hogy továbbjutottam óriási kő esett le a szívemről. Idén ez a legjobbam, de ez az év azért egy kicsit lassabbra sikerült. A magyar csúccsal délután döntőbe lehetne kerülni, de azt gondolom, hogy amit két éve úsztam Győrben az lesz az időeredmények, a 8-9. hely tekintetében a vízválasztó. De olyat kell ússzak, amit most tudok.”

  Az 50 pillangó előfutamában indult Molnár Flóra, aki sajnos nem jutott tovább, összesítettben a 19. időt úszta (26:51), de holnap még vár rá egy 50 gyors elődöntő, ahol javítani szeretne.

  „A közönség fantasztikus volt, az úszásom már kevésbé, hiszen nem éreztem annyira jónak, talán sprinterként nekem kicsit korai ez az időpont, de így sikerült ez most. Ha megúszom a legjobbamat, akkor bent lehettem volna, úgyhogy sajnálom, mert nem volt messze az a középdöntő. Holnap jön az 50 gyors remélem az jól sikerül és bekerülök az elődöntőbe.”

  100 pillangóval folytatódott a délelőtti program, ahol 7. előfutamban Cseh László állt rajthoz. Futamában 4. lett (51.55) összesítettben pedig 10. helyen került az elődöntőbe.

  Cseh László: „A helyezés most nem lényeg, de reggel jobb lett volna egy kicsit gyorsabban úszni, de nem baj, majd délután az elődöntőben.”

  A délelőtt legnagyobb meglepetését egyértelműen a 17 éves Milák Kristóf szolgáltatta, aki 100 pillangón reggel egy junior világcsúccsal kezdett, és az 5. legjobb idővel (51.23) kvalifikálta magát az elődöntőbe, és elmondása szerint vannak még tartalékai.

  Milák Kristóf: „Nem számítottam a világcsúcsra, tudtam, hogy egy jó időt kell ússzak és ez sikerült is. Láttam, hogy az előző futamokban elég keményen úsznak, és úgy gondoltam, hogy akkor én sem maradhatok el. Még van bennem tartalék, és kicsattanok az erőtől. Nem bánom, hogy elmaradt a 200 pille, 100 pillén szeretnék most egy nagyot úszni, a döntőbe ott kell, hogy legyek.”

  A nőknél a 200 hát előfutamaiban szintén két magyar versenyzőnknek drukkolhattunk. Hosszú Katinka magabiztosan a 2. legjobb idővel (2:07.30) jutott az elődöntőbe, még Burián Kata a 11. legjobb időt úszta (2:09.86) így ő is ott lesz délután a legjobb 16 között.

  Burián Kata: „Nagyon jól érzetem magam most a vízben, próbáltam tartalékolni a délutáni úszásra, úgy érzem sok van még bennem. A legerősebb futamban úsztam és itt 5. lettem, úgyhogy ez nagyon biztató. Azt gondolom a 200 hát mezőnye az egyik legerősebb, úgyhogy mindenképpen az eddigi legjobb időm kell, hogy bekerüljek a döntőbe.”

  A 4x200-as férfi gyorsváltónk bár jobb időt úszott, mint a kvalifikációs idejük, de így sem sikerült a bravúr, és nem jutottak be a ma délutáni döntőbe, hiszen csak a 10. legjobb időt úszták (7:11.10). Ettől függetlenül a Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, és Kozma Dominik alkotta csapatnak nem vette el a jó kedvét ez az eredmény, hiszen ismételten egy fantasztikus közönség előtt úszhattak.

  A délelőtt a 800 gyors előfutamaival zárult, ahol Kapás Bogi és Késely Ajna úsztak a döntőbe jutásért. Bogi végül a 6. legjobb időt érte el, így holnap délután szurkolhatunk érte a fináléba.

  Kapás Bogi: „Az első felét azt nem nyomtam meg egyáltalán, a verseny második felére mentem rá inkább, hogy csak annyit ússzak ki magamból, amennyi feltétlen muszáj.”

  Késely Ajna 400 gyorson a 9. legjobb időt úszta (8:32.01), így sajnos pont lemaradt a holnapi döntőről de így is remekelt a világbajnokságon, hiszen 3 vb döntőben is részt vett.

  „Nem lehetek csalódott hiszen háromszor úszhattam döntőt a világbajnokságon, de már a végére azért kicsit elfáradtam. Az edzőm Gyuri bácsi is azt mondta ma, hogy csak élvezzem az úszást. Jó lett volna még egy döntő, de most, amikor kiszálltam a 800 gyors után elköszöntem a magyar közönségtől, mert sejtettem, hogy nem lesz meg. De nem lehetek elkeseredett, hiszen mindent megtettem és az összes energiámat beletettem. Így most lesz egy kis pihi, aztán pedig jön az ifi vb”.

  Szép volt fiúk-lányok! Csak így tovább. Nemsokára pedig kezdődik a délutánin program, ahol többek között szurkolhatunk Bernek Petinek a 200 hát döntőjében, Hosszú Katinka és Burián Kata 200 háton, Takács Krisztián 50 gyorson, Cseh Laci és Milák Kristóf pedig 200 pillangón úszik elődöntőt.

  Hajrá magyarok!

   

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

   https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

   

  Junior világcsúccsal került be Milák Kristóf a 100 pillangó elődöntőjébe!
  2017-07-28 //

  Világbajnoki bronzérmet nyert 200 pillangón Hosszú Katinka

  Újabb magyar érem a hazai rendezésű vizes vb-n. Hosszú Katinka az aranyérme után most egy bronzot nyert női 200 méteres pillangóúszásban, ahol Szilágyi Liliána a 7. lett. A női 4x200 méteres gyorsváltónk pedig vb-hatodik helyet szerzett.

  A Duna Arénában az úszó küzdelmek 5. napjának délutánján az első magyarok a női 200 pillangó döntőjében Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána voltak. Előbbi ismét óriásit úszott, 100 méter után vezetett is és végül a harmadik helyen csapott a célba (2:06.02).
   
  Hosszú Katinka: "Nagyon örültem ennek a bronznak, igazából 2013 óta nem úsztam ilyen időt és nem is voltam világbajnoki dobogón pillangón. Ez az érem talán még kedvesebb számomra, mint a 200 vegyesen szerzett arany."
   
  Szilágyi Liliána is remekül úszott, ő végül 2:07.58-as idővel a hetedik helyet szerezte meg.
   
  Szilágyi Liliána: "Nagyon örülök, hogy egy világbajnoki döntőt tudtam úszni magyar közönség előtt. Ezúttal is köszönöm mindenkinek, aki kijött ide és szurkolt nekünk! Nagyon nagy élmény volt, örökre megmarad. Az úszásommal nem vagyok teljesen megelégedve, mert többre voltam képes, de ez most így jött ki. Mentálisan már tudom, hogy hol vagyok a világban, de a szívem még ezt nem akarja engedni."
   
  A két magyar lány után két magyar fiúért szoríthattunk 200 méteres hátúszásban, ahol a döntőbe jutás volt a tét. Bernek Péter nagyot úszott, országos csúcsot és ezzel a hatodik helyen kvalifikálta magát a fináléba (1:55.79). Ugyanez Telegdy Ádámnak nem sikerült, aki nagyszerű teljesítménnyel egyéni csúcsot ért el, ám éppen lemaradt a döntőről és a kilencedik helyen végzett (1:56.69).
   
  Bernek Péter: "Öt éve üldöztem ezt a csúcsot és egy újabb hazai közönség kellett ahhoz, hogy megdöntsem. Bízom benne, hogy holnap is velem lesz a közönség és sikerül tovább javítanom. Még van bennem."
   
  Telegdy Ádám: "Nem sokon múlt, kevesebben is, mint ahogy számítottam rá. Azt gondoltam, hogy ezzel az idővel olyan 10-11. helyen végzek, de ez a 9. hely egy pozitív csalódás most. A hangulatra nincsenek szavak, ez egy örök emlék marad."
   
  A női 4x200 méteres gyorsváltó döntőjével zárult a nap. Itt az előfutamhoz képest egy helyen változtatott Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, ugyanis Gyurinovics Fanni helyett bekerült a csapatba Hosszú Katinka. A magyar váltó így a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú összeállításban versenyzett és nagyszerű teljesítménnyel, egy pazar Hosszú úszással a végén megszerezte a világbajnoki hatodik helyet (7:51.33).
   
  Késely Ajna: "Nagyon jó volt, mindenki kiúszta magát szerintem. Mindent beleadtunk, a magyar közönség is nagyon sokat segített nekünk, csakúgy, mint Katinka."
   
  Jakabos Zsuzsanna: "Nagyon örülünk, hogy megszereztük a hatodik helyet és köszönjük a szurkolást! A végén már nagyon fájt, de ez nem is arról szól, hogy jól érezzem magam a vízben."
   
  Verrasztó Evelyn: "Nagyon sose tudok elégedett lenni, de most tegyük föl, hogy igen. Ez a hazai közönség fantasztikus és szerintem nem győzzük őket dícsérni."
   
  Teljes eredménysor:
   
   
  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:
   
   
  Szurkoljunk továbbra is a magyar csapatért, hajrá!!!!

  Világbajnoki bronzérmet nyert 200 pillangón Hosszú Katinka
  2017-07-27 //

  Döntőben a női 4x200-as gyorsváltónk, elődöntőben pedig Bernek és Telegdy

  Parádésan úszott a női 4x200 méteres gyorsváltónk a Duna Arénában a világbajnokság úszó küzdelmeinek 5. napján délelőtt és a hetedik legjobb idővel bejutott a délutáni döntőbe. Ott lesz a folytatásban férfi 200 háton a középdöntőben Bernek Péter és Telegdy Ádám is. Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel viszont sajnos lemaradt az elődöntőről férfi 200 méter mellen.

  Óriási hangulat fogadta a magyar úszókat ismét a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában. A mai nap délelőtti programjának első magyar szereplője a mindössze 15 éves Gyurinovics Fanni volt, aki női 100 gyorson ugrott a medencébe. Nagyszerűen úszott és végül 55.86-os idejével a 28. helyen zárt, így nem jutott be a középdöntőbe.

  Gyurinovics Fanni: „Jó volt ez az úszás, de azért éreztem, hogy nagyon korán van. Leszállítottak minket a rajtkőről, azt hiszem, ez mindent elmond a hangulatról. Fantasztikus! A 4x200-as gyorsváltó tagjaként pedig szeretnék egy jó nagy egyéni csúcsot úszni!”

  Férfi 200 háton két magyarért is szoríthattunk, akik remekül úsztak. Bernek Péter konkrétan a második legjobb időt érte el (1:56.53) az előfutamok során, míg Telegdy Ádám a nyolcadikat (1:57.41). Mind a ketten bejutottak a délutáni elődöntőbe.

  Bernek Péter: „Nem volt rossz, talán egy picit erős volt az első 100, de így a végéből tudtam egy kicsit tartalékolni, ez is volt a cél. Az szinte lényegtelen, hogy hányadikként jutottam tovább, mert délután be kell jutni a nyolcba. Ahhoz országos csúcs kell, én úgy gondolom.”

  Telegdy Ádám: „Arra nem számítottam, hogy az időm elég lesz a nyolcadik helyre, azt gondoltam, hogy ha megúszom a legjobbamat, akkor lehet épphogy középdöntő. Nagyon örülök most ennek. Ez azt jelenti, hogyha délután egy kicsit tovább tudok javulni, akkor meglehet a döntő is akár.”

  A fiúk után ismét egy hölgy következett, méghozzá 200 méter mellen Sebestyén Dalma. Ő kiadott magából mindent, ami ezúttal a 22. helyet jelentette, így sajnos nem jutott tovább a délutáni programba (2:29.35).

  Sebestyén Dalma: „Először a közönségnek szeretném megköszönni, mert fantasztikusak voltak. Sajnos ebben az úszásban most ennyi volt. Nagyon kiúsztam magam, alig bírtam kimászni a medencéből, még most is szédelgek. Sajnos ez a félévem nem volt túl könnyű, tele volt kihagyásokkal meg sérüléssel. De örülök, hogy itt voltam és ebből csak felfelé vezet az út, remélem!”

  A nők után a férfiak hasonló száma következett olimpiai bajnokunkkal, Gyurta Dániellel. Sajnos Daninak sem jött össze az elődöntő, ugyanis a 17. idővel, éppen lemaradt a folytatásról.

  Gyurta Dániel: „Elégedett vagyok, mert nekem ez a maximum volt még akkor is, ha ez most nem ért középdöntőt. De én csakúgy, mint korábban mindent megtettem azért, hogy meg tudjam úszni életem legjobb idejét, még ha ez ma nagyon távol is volt attól. A felkészülés alatt nem voltam 4 másodpercre az egyéni csúcsomtól. Nem az a típusú versenyző vagyok, aki ilyen eredmények után azt mondja, hogy akkor elég és visszavonulok, hanem inkább akkor gondolkodtam volna el ezen, ha nyertem volna. Nem adom fel, egyszer már felértem a csúcsra nagyon mélyről…”

  A női 4x200 méteres gyorsváltó előfutamaival zárult a délelőtti program az uszodában. A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összetételű négyes pedig nagyszerű úszással, a hetedik helyen bejutott a délutáni döntőbe (7:55.77).

  Késely Ajna: „Nagyon jól esett a reggeli úszáshoz képest. Mindent beleadtam, amit tudtam, tehát kiúsztam magamat. Így délelőtt ennek az időnek örülök, remélem, hogy délután ennél jóval jobbat tudok majd jönni! Várom már a folytatást.”

  Verrasztó Evelyn: „Szerencsére nekem is jobban ment, mint két napja. Nagyon örülök, hogy döntőzünk, szerintem ez hatalmas dolog így a csapattól. Fannikának is gratulálunk, beavattuk most már a váltó rejtelmébe. Mindenki nagyon jól úszott.”

  Jakabos Zsuzsanna: „Én egyéni csúcsot úsztam, úgyhogy nagyon örülök neki és főleg annak, hogy bejutottunk a döntőbe, mert ez volt az elsődleges cél. Délután megpróbálunk még javulni, meglátjuk, hogy egyáltalán hogyan áll össze ez a váltó még.”

  Gyurinovics Fanni: „Nagyon szörnyű volt, nagyon elfáradtam, már az első 15 méter után éreztem, hogy nagyon hamar el fog jönni a halál, de azért az időeredményem azt mutatja, hogy jól úsztam.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=5

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Délután szurkoljunk együtt férfi 200 háton Bernek Péternek és Telegdy Ádámnak, valamint a női 4x200 méteres gyorsváltónak, ami várhatóan a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállításban úszik majd!! Hajrá magyarok!!! 

  Döntőben a női 4x200-as gyorsváltónk, elődöntőben pedig Bernek és Telegdy
  2017-07-26 //

  Világbajnoki ezüstérmes Cseh László 200 pillangón

  Újabb magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Cseh László fantasztikus úszással a második helyet szerezte meg férfi 200 méteres pillangóúszásban, ahol nagyszerűen úszott Kenderesi Tamás is, aki éppen lemaradt a dobogóról és végül a negyedik lett. Hosszú Katinka a női 200 gyors döntőjében a hetedikként csapott a célba, majd később bejutott a női 200 pillangó döntőjébe is hatodik helyen, ahol ott lesz Szilágyi Liliána is a 7. legjobb idővel.

  Magyar érdekeltségű fináléval kezdődött az úszóversenyek 4. napjának délutáni programja a Duna Arénában. Amikor Hosszú Katinka belépett a női 200 gyors döntője előtt a küzdőtérre, szinte felrobbant a lelátó, olyan elképesztően szurkolt ismét a hazai közönség. Katka a saját bevallása szerint „kiránduló” számában is odatette magát és végül 1:56.35-ös idővel a 7. helyet szerezte meg.

  Hosszú Katinka: „Amikor beneveztünk a 200 gyorsra, tudtam, hogy a dobogós helytől a nyolcadikig bármi lehet, vagy akár döntő sem. Nem azt mondom, hogy ez a 7. hely, ez nagyszerű, de örülök, hogy ott lehettem a döntőben és versenyezhettem. Kiadtam magamból mindent.”

  A nap második döntőjében két magyarért is szoríthattunk. Férfi 200 méteres pillangóúszásban az aranyért ugrott vízbe Cseh László és Kenderesi Tamás is és mindketten fantasztikusan versenyeztek. A dél-afrikai Chad Le Clos szokásához híven ismét alaposan bekezdett, az első ötven után világcsúcs-részidőn belül fordult. Ezúttal végig is bírta a gyilkos iramot, így az ő nyakába akasztották a világbajnoki aranyat. Laci óriásit úszva végül a második helyen ért célba 1:53.72-es idővel.

  Cseh László: „Nem volt ez rossz úszás. Még talán egy öt méter jó lett volna, ha van. Örülök az időeredménynek, a második helynek. Nyerni szerettem volna, de azt hiszem, hogy Chad Le Clostól kikapni nem szégyen. Idehaza másodiknak lenni egy világbajnokságon, az is egy óriási érzés.”

  Kenderesi Tamás most keményebben úszott a táv első felén, mint eddig és a végén próbált úgy menni, ahogy szokott, ez most egy vb-4. helyet jelentett neki a célban (1:54.73).

  Kenderesi Tamás: „Többet vártam magamtól, de most ennyi jött. Nem tudom, mi történhetett. Az első 100, az úgy gondolom, hogy rendben volt, a célomnak megfelelő, de most az utolsó ötvenen nem tudtam úgy megindulni, ahogy szoktam, ahogy szerettem volna. De maximálisan kiúsztam magam, ez az, ami vigasztal. Viszont győzni szerettem volna ez előtt a nagyszerű közönség előtt, szóval csalódott vagyok.”

  A fiúk után a lányoknak következett a 200 méteres pillangója. Itt is két magyarnak szurkolhattunk a középdöntőben és mindketten szépen teljesítettek. Hosszú Katinka 6. (2:07.37), míg Szilágyi Liliána a 7. (2:07.67) legjobb idővel került a fináléba.

  Hosszú Katinka: „Egy 200 gyors után bekerülni a döntőbe 200 pillangón, azt gondolom, hogy az egy nagy dolog. De azért szeretnék holnap jóval gyorsabb lenni.”

  Szilágyi Liliána: „Örülök annak, hogy bent vagyok a döntőben, ez volt a cél, holnap meg jön a finálé. Minden úszásban más a technika, meg a tempó, mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodni. Holnap szeretném megúszni a legjobbamat.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=4

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Holnap is szurkoljunk együtt a magyarokért, hajrá!!!!!!!!

  Világbajnoki ezüstérmes Cseh László 200 pillangón
  2017-07-26 //

  200 pillangón két magyar is elődöntős

  Ismét remekelt Hosszú Katinka, aki az úszóversenyek 4. napjának délelőtti programjában a legjobb időt úszta női 200 méter pillangón az előfutamokban, így bejutott a középdöntőbe. Ott lesz mellette a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki az ötödik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. Nem folytatja viszont délután sajnos férfi 100 gyorson Bohus Richárd és Kozma Dominik, valamint a 4x100-as mix vegyesváltónk sem.

  A női 50 méteres hátúszással kezdődött a mai nap az ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtő magyar szurkolók előtt a Duna Arénában. Ebben a számban Joó Sáráért szoríthattunk, aki szépen úszva új egyéni legjobbat ért el (28.91). A középdöntőhöz azonban ez sajnos kevés volt, végül a 33. helyen zárt.

  Joó Sára: „Nem gondoltam, hogy ekkora hangulat van a Duna Arénában, pedig itt voltam az elmúlt napokban. Ám ahogy ott álltam a rajtkövön, az nagyon durva volt, egy életre szóló élmény. Az úszásom is rendben volt, mert megúsztam a legjobbamat, aminek nagyon örültem.”

  Férfi 100 méteres gyorsúszásban két magyarért is szoríthattunk. Ott volt a mezőnyben a világbajnoki bronzérmes váltónk nyitó és befutó embere is. Bár közel voltak a továbbjutáshoz, ám most sajnos egyiküknek sem sikerült kvalifikálni az elődöntőbe. Bohus Richárd végül a 18. (48.87), míg Kozma Dominik a 21. (48.89) lett.

  Bohus Richárd: „Ebben most ennyi volt, egy kicsit hamar kezdtem el hajrázni. Azért még érzem azt a váltót, ott tényleg a lelkemet kiúsztam és ez most meg is mutatkozott. Meg kell tanulnom ésszel jól úszni és nem lehet az, hogy felülünk a trónra és csak túléljük a hetet. Ez egy kisebb pofon volt, amit meg is érdemeltem.”

  Kozma Dominik: „Már a bemelegítésnél is éreztem, hogy azért elég enervált a mozgásom, de ahhoz képest meglepően jó volt ez a 100. Maga a 100-as ritmus, az nem volt most meg és nem gyorsultam fel kellően, túlzottan is még a 200-as ritmus volt bennem.”

  Női 200 pillangón már több sikerélményben volt részünk. Hosszú Katinka ismét káprázatosan úszott és a legjobb idővel (2:07.25) jutott be az elődöntőbe. Ott lesz a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki pedig futamát szintén megnyerve az ötödik idővel (2:07.73) kvalifikálta magát a délutáni programba.

  Szilágyi Liliána: „Jól esett. Nagyon könnyedén ment, főleg a reggeli úszáshoz képest. Izgalmas lesz már a középdöntő is. Jó érzés volt futamot nyerni magyar közönség előtt, mert hatalmas ováció fogadja ilyenkor az embert. Rengeteg erőt adnak a szurkolók, köszönjük szépen!”

  Férfi 200 vegyesen Sós Dániel képviselte a magyar színeket. A junior világbajnoki ezüstérmes úszónk összességében a 22. idővel (2:01.54) zárt, így sajnos nem jutott be a középdöntőbe.

  Sós Dániel: „Jó volt hazai medencében versenyezni. Nem érzem úgy, hogy stresszelt volna, inkább jobbat úsztam ki magamból, mint amit tudtam volna. Nagyon fájt az egész, még most is szédelgek, rosszul vagyok. Hátra van még az Universiade, de nem tudom, hogy akarom-e, nagyon elfáradtam már ebben az évben.”

  A délelőtt utolsó száma a 4x100-as mix vegyesváltó volt, ahol Magyarországot a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna négyes képviselte. A csapat nagyszerűen úszott, az ötödik legjobb idővel csapott célba, ám sajnos a döntőbe nem jutott be, mert az első váltás nem volt jó, ezért kizárták a magyar váltót.

  Gyurta Dániel: „Jól úsztunk, csak a váltásomban volt egy kis probléma, amit akkor nem is éreztem. Én biztos voltam benne, hogy jól váltottam. Amikor gyakoroltuk az edzésen, akkor is jól sikerült, de most ezek alapján nem. Azt gondolom, hogy ennek a csapatnak szép jövője van, hiszen ez már olimpiai szám lesz Tokióban és rá szeretnénk állni erre a váltóra.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=4

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Délután fél hattól a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében Hosszú Katinkáért, a férfi 200 méter pillangó fináléjában Cseh Lászlóért és Kenderesi Tamásért, míg a női 200 pillangó elődöntőjében ismét Katinkáért és Szilágyi Liliánáért szurkolhatunk. Hajrá magyarok!!!!!!!

  200 pillangón két magyar is elődöntős