HÍREK

  2017-07-28 //

  Junior világcsúccsal került be Milák Kristóf a 100 pillangó elődöntőjébe!

  Sűrű délelőtti programon vannak túl úszóink, hiszen 6 számban is érdekelt volt ma a magyar csapat. Takács Krisztián, Milák Kristóf, Cseh László, Hosszú Katinka, Burián Kata elődöntőbe jutott, még Kapás Boglárka a holnapi 800 gyors döntőjébe kvalifikálta magát.

  Az 50 férfi gyorssal nyitottak ma az úszók a Duna Arénában, ahol Takács Krisztián 16. legjobb idővel bejutott a szám elődöntőjébe (22.18), Lobanovszkij Maxim a 19. helyen zárt összesítettben (2.23) így neki nem sikerült a továbbjutás.

  Takács Krisztián: Amikor kiszálltam, úgy éreztem, hogy ez nem lesz meg, de amikor meghallottam hogy továbbjutottam óriási kő esett le a szívemről. Idén ez a legjobbam, de ez az év azért egy kicsit lassabbra sikerült. A magyar csúccsal délután döntőbe lehetne kerülni, de azt gondolom, hogy amit két éve úsztam Győrben az lesz az időeredmények, a 8-9. hely tekintetében a vízválasztó. De olyat kell ússzak, amit most tudok.”

  Az 50 pillangó előfutamában indult Molnár Flóra, aki sajnos nem jutott tovább, összesítettben a 19. időt úszta (26:51), de holnap még vár rá egy 50 gyors elődöntő, ahol javítani szeretne.

  „A közönség fantasztikus volt, az úszásom már kevésbé, hiszen nem éreztem annyira jónak, talán sprinterként nekem kicsit korai ez az időpont, de így sikerült ez most. Ha megúszom a legjobbamat, akkor bent lehettem volna, úgyhogy sajnálom, mert nem volt messze az a középdöntő. Holnap jön az 50 gyors remélem az jól sikerül és bekerülök az elődöntőbe.”

  100 pillangóval folytatódott a délelőtti program, ahol 7. előfutamban Cseh László állt rajthoz. Futamában 4. lett (51.55) összesítettben pedig 10. helyen került az elődöntőbe.

  Cseh László: „A helyezés most nem lényeg, de reggel jobb lett volna egy kicsit gyorsabban úszni, de nem baj, majd délután az elődöntőben.”

  A délelőtt legnagyobb meglepetését egyértelműen a 17 éves Milák Kristóf szolgáltatta, aki 100 pillangón reggel egy junior világcsúccsal kezdett, és az 5. legjobb idővel (51.23) kvalifikálta magát az elődöntőbe, és elmondása szerint vannak még tartalékai.

  Milák Kristóf: „Nem számítottam a világcsúcsra, tudtam, hogy egy jó időt kell ússzak és ez sikerült is. Láttam, hogy az előző futamokban elég keményen úsznak, és úgy gondoltam, hogy akkor én sem maradhatok el. Még van bennem tartalék, és kicsattanok az erőtől. Nem bánom, hogy elmaradt a 200 pille, 100 pillén szeretnék most egy nagyot úszni, a döntőbe ott kell, hogy legyek.”

  A nőknél a 200 hát előfutamaiban szintén két magyar versenyzőnknek drukkolhattunk. Hosszú Katinka magabiztosan a 2. legjobb idővel (2:07.30) jutott az elődöntőbe, még Burián Kata a 11. legjobb időt úszta (2:09.86) így ő is ott lesz délután a legjobb 16 között.

  Burián Kata: „Nagyon jól érzetem magam most a vízben, próbáltam tartalékolni a délutáni úszásra, úgy érzem sok van még bennem. A legerősebb futamban úsztam és itt 5. lettem, úgyhogy ez nagyon biztató. Azt gondolom a 200 hát mezőnye az egyik legerősebb, úgyhogy mindenképpen az eddigi legjobb időm kell, hogy bekerüljek a döntőbe.”

  A 4x200-as férfi gyorsváltónk bár jobb időt úszott, mint a kvalifikációs idejük, de így sem sikerült a bravúr, és nem jutottak be a ma délutáni döntőbe, hiszen csak a 10. legjobb időt úszták (7:11.10). Ettől függetlenül a Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, és Kozma Dominik alkotta csapatnak nem vette el a jó kedvét ez az eredmény, hiszen ismételten egy fantasztikus közönség előtt úszhattak.

  A délelőtt a 800 gyors előfutamaival zárult, ahol Kapás Bogi és Késely Ajna úsztak a döntőbe jutásért. Bogi végül a 6. legjobb időt érte el, így holnap délután szurkolhatunk érte a fináléba.

  Kapás Bogi: „Az első felét azt nem nyomtam meg egyáltalán, a verseny második felére mentem rá inkább, hogy csak annyit ússzak ki magamból, amennyi feltétlen muszáj.”

  Késely Ajna 400 gyorson a 9. legjobb időt úszta (8:32.01), így sajnos pont lemaradt a holnapi döntőről de így is remekelt a világbajnokságon, hiszen 3 vb döntőben is részt vett.

  „Nem lehetek csalódott hiszen háromszor úszhattam döntőt a világbajnokságon, de már a végére azért kicsit elfáradtam. Az edzőm Gyuri bácsi is azt mondta ma, hogy csak élvezzem az úszást. Jó lett volna még egy döntő, de most, amikor kiszálltam a 800 gyors után elköszöntem a magyar közönségtől, mert sejtettem, hogy nem lesz meg. De nem lehetek elkeseredett, hiszen mindent megtettem és az összes energiámat beletettem. Így most lesz egy kis pihi, aztán pedig jön az ifi vb”.

  Szép volt fiúk-lányok! Csak így tovább. Nemsokára pedig kezdődik a délutánin program, ahol többek között szurkolhatunk Bernek Petinek a 200 hát döntőjében, Hosszú Katinka és Burián Kata 200 háton, Takács Krisztián 50 gyorson, Cseh Laci és Milák Kristóf pedig 200 pillangón úszik elődöntőt.

  Hajrá magyarok!

   

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:

   https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

   

  Junior világcsúccsal került be Milák Kristóf a 100 pillangó elődöntőjébe!
  2017-07-28 //

  Világbajnoki bronzérmet nyert 200 pillangón Hosszú Katinka

  Újabb magyar érem a hazai rendezésű vizes vb-n. Hosszú Katinka az aranyérme után most egy bronzot nyert női 200 méteres pillangóúszásban, ahol Szilágyi Liliána a 7. lett. A női 4x200 méteres gyorsváltónk pedig vb-hatodik helyet szerzett.

  A Duna Arénában az úszó küzdelmek 5. napjának délutánján az első magyarok a női 200 pillangó döntőjében Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána voltak. Előbbi ismét óriásit úszott, 100 méter után vezetett is és végül a harmadik helyen csapott a célba (2:06.02).
   
  Hosszú Katinka: "Nagyon örültem ennek a bronznak, igazából 2013 óta nem úsztam ilyen időt és nem is voltam világbajnoki dobogón pillangón. Ez az érem talán még kedvesebb számomra, mint a 200 vegyesen szerzett arany."
   
  Szilágyi Liliána is remekül úszott, ő végül 2:07.58-as idővel a hetedik helyet szerezte meg.
   
  Szilágyi Liliána: "Nagyon örülök, hogy egy világbajnoki döntőt tudtam úszni magyar közönség előtt. Ezúttal is köszönöm mindenkinek, aki kijött ide és szurkolt nekünk! Nagyon nagy élmény volt, örökre megmarad. Az úszásommal nem vagyok teljesen megelégedve, mert többre voltam képes, de ez most így jött ki. Mentálisan már tudom, hogy hol vagyok a világban, de a szívem még ezt nem akarja engedni."
   
  A két magyar lány után két magyar fiúért szoríthattunk 200 méteres hátúszásban, ahol a döntőbe jutás volt a tét. Bernek Péter nagyot úszott, országos csúcsot és ezzel a hatodik helyen kvalifikálta magát a fináléba (1:55.79). Ugyanez Telegdy Ádámnak nem sikerült, aki nagyszerű teljesítménnyel egyéni csúcsot ért el, ám éppen lemaradt a döntőről és a kilencedik helyen végzett (1:56.69).
   
  Bernek Péter: "Öt éve üldöztem ezt a csúcsot és egy újabb hazai közönség kellett ahhoz, hogy megdöntsem. Bízom benne, hogy holnap is velem lesz a közönség és sikerül tovább javítanom. Még van bennem."
   
  Telegdy Ádám: "Nem sokon múlt, kevesebben is, mint ahogy számítottam rá. Azt gondoltam, hogy ezzel az idővel olyan 10-11. helyen végzek, de ez a 9. hely egy pozitív csalódás most. A hangulatra nincsenek szavak, ez egy örök emlék marad."
   
  A női 4x200 méteres gyorsváltó döntőjével zárult a nap. Itt az előfutamhoz képest egy helyen változtatott Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, ugyanis Gyurinovics Fanni helyett bekerült a csapatba Hosszú Katinka. A magyar váltó így a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú összeállításban versenyzett és nagyszerű teljesítménnyel, egy pazar Hosszú úszással a végén megszerezte a világbajnoki hatodik helyet (7:51.33).
   
  Késely Ajna: "Nagyon jó volt, mindenki kiúszta magát szerintem. Mindent beleadtunk, a magyar közönség is nagyon sokat segített nekünk, csakúgy, mint Katinka."
   
  Jakabos Zsuzsanna: "Nagyon örülünk, hogy megszereztük a hatodik helyet és köszönjük a szurkolást! A végén már nagyon fájt, de ez nem is arról szól, hogy jól érezzem magam a vízben."
   
  Verrasztó Evelyn: "Nagyon sose tudok elégedett lenni, de most tegyük föl, hogy igen. Ez a hazai közönség fantasztikus és szerintem nem győzzük őket dícsérni."
   
  Teljes eredménysor:
   
   
  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:
   
   
  Szurkoljunk továbbra is a magyar csapatért, hajrá!!!!

  Világbajnoki bronzérmet nyert 200 pillangón Hosszú Katinka
  2017-07-27 //

  Döntőben a női 4x200-as gyorsváltónk, elődöntőben pedig Bernek és Telegdy

  Parádésan úszott a női 4x200 méteres gyorsváltónk a Duna Arénában a világbajnokság úszó küzdelmeinek 5. napján délelőtt és a hetedik legjobb idővel bejutott a délutáni döntőbe. Ott lesz a folytatásban férfi 200 háton a középdöntőben Bernek Péter és Telegdy Ádám is. Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel viszont sajnos lemaradt az elődöntőről férfi 200 méter mellen.

  Óriási hangulat fogadta a magyar úszókat ismét a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában. A mai nap délelőtti programjának első magyar szereplője a mindössze 15 éves Gyurinovics Fanni volt, aki női 100 gyorson ugrott a medencébe. Nagyszerűen úszott és végül 55.86-os idejével a 28. helyen zárt, így nem jutott be a középdöntőbe.

  Gyurinovics Fanni: „Jó volt ez az úszás, de azért éreztem, hogy nagyon korán van. Leszállítottak minket a rajtkőről, azt hiszem, ez mindent elmond a hangulatról. Fantasztikus! A 4x200-as gyorsváltó tagjaként pedig szeretnék egy jó nagy egyéni csúcsot úszni!”

  Férfi 200 háton két magyarért is szoríthattunk, akik remekül úsztak. Bernek Péter konkrétan a második legjobb időt érte el (1:56.53) az előfutamok során, míg Telegdy Ádám a nyolcadikat (1:57.41). Mind a ketten bejutottak a délutáni elődöntőbe.

  Bernek Péter: „Nem volt rossz, talán egy picit erős volt az első 100, de így a végéből tudtam egy kicsit tartalékolni, ez is volt a cél. Az szinte lényegtelen, hogy hányadikként jutottam tovább, mert délután be kell jutni a nyolcba. Ahhoz országos csúcs kell, én úgy gondolom.”

  Telegdy Ádám: „Arra nem számítottam, hogy az időm elég lesz a nyolcadik helyre, azt gondoltam, hogy ha megúszom a legjobbamat, akkor lehet épphogy középdöntő. Nagyon örülök most ennek. Ez azt jelenti, hogyha délután egy kicsit tovább tudok javulni, akkor meglehet a döntő is akár.”

  A fiúk után ismét egy hölgy következett, méghozzá 200 méter mellen Sebestyén Dalma. Ő kiadott magából mindent, ami ezúttal a 22. helyet jelentette, így sajnos nem jutott tovább a délutáni programba (2:29.35).

  Sebestyén Dalma: „Először a közönségnek szeretném megköszönni, mert fantasztikusak voltak. Sajnos ebben az úszásban most ennyi volt. Nagyon kiúsztam magam, alig bírtam kimászni a medencéből, még most is szédelgek. Sajnos ez a félévem nem volt túl könnyű, tele volt kihagyásokkal meg sérüléssel. De örülök, hogy itt voltam és ebből csak felfelé vezet az út, remélem!”

  A nők után a férfiak hasonló száma következett olimpiai bajnokunkkal, Gyurta Dániellel. Sajnos Daninak sem jött össze az elődöntő, ugyanis a 17. idővel, éppen lemaradt a folytatásról.

  Gyurta Dániel: „Elégedett vagyok, mert nekem ez a maximum volt még akkor is, ha ez most nem ért középdöntőt. De én csakúgy, mint korábban mindent megtettem azért, hogy meg tudjam úszni életem legjobb idejét, még ha ez ma nagyon távol is volt attól. A felkészülés alatt nem voltam 4 másodpercre az egyéni csúcsomtól. Nem az a típusú versenyző vagyok, aki ilyen eredmények után azt mondja, hogy akkor elég és visszavonulok, hanem inkább akkor gondolkodtam volna el ezen, ha nyertem volna. Nem adom fel, egyszer már felértem a csúcsra nagyon mélyről…”

  A női 4x200 méteres gyorsváltó előfutamaival zárult a délelőtti program az uszodában. A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összetételű négyes pedig nagyszerű úszással, a hetedik helyen bejutott a délutáni döntőbe (7:55.77).

  Késely Ajna: „Nagyon jól esett a reggeli úszáshoz képest. Mindent beleadtam, amit tudtam, tehát kiúsztam magamat. Így délelőtt ennek az időnek örülök, remélem, hogy délután ennél jóval jobbat tudok majd jönni! Várom már a folytatást.”

  Verrasztó Evelyn: „Szerencsére nekem is jobban ment, mint két napja. Nagyon örülök, hogy döntőzünk, szerintem ez hatalmas dolog így a csapattól. Fannikának is gratulálunk, beavattuk most már a váltó rejtelmébe. Mindenki nagyon jól úszott.”

  Jakabos Zsuzsanna: „Én egyéni csúcsot úsztam, úgyhogy nagyon örülök neki és főleg annak, hogy bejutottunk a döntőbe, mert ez volt az elsődleges cél. Délután megpróbálunk még javulni, meglátjuk, hogy egyáltalán hogyan áll össze ez a váltó még.”

  Gyurinovics Fanni: „Nagyon szörnyű volt, nagyon elfáradtam, már az első 15 méter után éreztem, hogy nagyon hamar el fog jönni a halál, de azért az időeredményem azt mutatja, hogy jól úsztam.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=5

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Délután szurkoljunk együtt férfi 200 háton Bernek Péternek és Telegdy Ádámnak, valamint a női 4x200 méteres gyorsváltónak, ami várhatóan a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállításban úszik majd!! Hajrá magyarok!!! 

  Döntőben a női 4x200-as gyorsváltónk, elődöntőben pedig Bernek és Telegdy
  2017-07-26 //

  Világbajnoki ezüstérmes Cseh László 200 pillangón

  Újabb magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Cseh László fantasztikus úszással a második helyet szerezte meg férfi 200 méteres pillangóúszásban, ahol nagyszerűen úszott Kenderesi Tamás is, aki éppen lemaradt a dobogóról és végül a negyedik lett. Hosszú Katinka a női 200 gyors döntőjében a hetedikként csapott a célba, majd később bejutott a női 200 pillangó döntőjébe is hatodik helyen, ahol ott lesz Szilágyi Liliána is a 7. legjobb idővel.

  Magyar érdekeltségű fináléval kezdődött az úszóversenyek 4. napjának délutáni programja a Duna Arénában. Amikor Hosszú Katinka belépett a női 200 gyors döntője előtt a küzdőtérre, szinte felrobbant a lelátó, olyan elképesztően szurkolt ismét a hazai közönség. Katka a saját bevallása szerint „kiránduló” számában is odatette magát és végül 1:56.35-ös idővel a 7. helyet szerezte meg.

  Hosszú Katinka: „Amikor beneveztünk a 200 gyorsra, tudtam, hogy a dobogós helytől a nyolcadikig bármi lehet, vagy akár döntő sem. Nem azt mondom, hogy ez a 7. hely, ez nagyszerű, de örülök, hogy ott lehettem a döntőben és versenyezhettem. Kiadtam magamból mindent.”

  A nap második döntőjében két magyarért is szoríthattunk. Férfi 200 méteres pillangóúszásban az aranyért ugrott vízbe Cseh László és Kenderesi Tamás is és mindketten fantasztikusan versenyeztek. A dél-afrikai Chad Le Clos szokásához híven ismét alaposan bekezdett, az első ötven után világcsúcs-részidőn belül fordult. Ezúttal végig is bírta a gyilkos iramot, így az ő nyakába akasztották a világbajnoki aranyat. Laci óriásit úszva végül a második helyen ért célba 1:53.72-es idővel.

  Cseh László: „Nem volt ez rossz úszás. Még talán egy öt méter jó lett volna, ha van. Örülök az időeredménynek, a második helynek. Nyerni szerettem volna, de azt hiszem, hogy Chad Le Clostól kikapni nem szégyen. Idehaza másodiknak lenni egy világbajnokságon, az is egy óriási érzés.”

  Kenderesi Tamás most keményebben úszott a táv első felén, mint eddig és a végén próbált úgy menni, ahogy szokott, ez most egy vb-4. helyet jelentett neki a célban (1:54.73).

  Kenderesi Tamás: „Többet vártam magamtól, de most ennyi jött. Nem tudom, mi történhetett. Az első 100, az úgy gondolom, hogy rendben volt, a célomnak megfelelő, de most az utolsó ötvenen nem tudtam úgy megindulni, ahogy szoktam, ahogy szerettem volna. De maximálisan kiúsztam magam, ez az, ami vigasztal. Viszont győzni szerettem volna ez előtt a nagyszerű közönség előtt, szóval csalódott vagyok.”

  A fiúk után a lányoknak következett a 200 méteres pillangója. Itt is két magyarnak szurkolhattunk a középdöntőben és mindketten szépen teljesítettek. Hosszú Katinka 6. (2:07.37), míg Szilágyi Liliána a 7. (2:07.67) legjobb idővel került a fináléba.

  Hosszú Katinka: „Egy 200 gyors után bekerülni a döntőbe 200 pillangón, azt gondolom, hogy az egy nagy dolog. De azért szeretnék holnap jóval gyorsabb lenni.”

  Szilágyi Liliána: „Örülök annak, hogy bent vagyok a döntőben, ez volt a cél, holnap meg jön a finálé. Minden úszásban más a technika, meg a tempó, mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodni. Holnap szeretném megúszni a legjobbamat.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=4

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Holnap is szurkoljunk együtt a magyarokért, hajrá!!!!!!!!

  Világbajnoki ezüstérmes Cseh László 200 pillangón
  2017-07-26 //

  200 pillangón két magyar is elődöntős

  Ismét remekelt Hosszú Katinka, aki az úszóversenyek 4. napjának délelőtti programjában a legjobb időt úszta női 200 méter pillangón az előfutamokban, így bejutott a középdöntőbe. Ott lesz mellette a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki az ötödik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. Nem folytatja viszont délután sajnos férfi 100 gyorson Bohus Richárd és Kozma Dominik, valamint a 4x100-as mix vegyesváltónk sem.

  A női 50 méteres hátúszással kezdődött a mai nap az ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtő magyar szurkolók előtt a Duna Arénában. Ebben a számban Joó Sáráért szoríthattunk, aki szépen úszva új egyéni legjobbat ért el (28.91). A középdöntőhöz azonban ez sajnos kevés volt, végül a 33. helyen zárt.

  Joó Sára: „Nem gondoltam, hogy ekkora hangulat van a Duna Arénában, pedig itt voltam az elmúlt napokban. Ám ahogy ott álltam a rajtkövön, az nagyon durva volt, egy életre szóló élmény. Az úszásom is rendben volt, mert megúsztam a legjobbamat, aminek nagyon örültem.”

  Férfi 100 méteres gyorsúszásban két magyarért is szoríthattunk. Ott volt a mezőnyben a világbajnoki bronzérmes váltónk nyitó és befutó embere is. Bár közel voltak a továbbjutáshoz, ám most sajnos egyiküknek sem sikerült kvalifikálni az elődöntőbe. Bohus Richárd végül a 18. (48.87), míg Kozma Dominik a 21. (48.89) lett.

  Bohus Richárd: „Ebben most ennyi volt, egy kicsit hamar kezdtem el hajrázni. Azért még érzem azt a váltót, ott tényleg a lelkemet kiúsztam és ez most meg is mutatkozott. Meg kell tanulnom ésszel jól úszni és nem lehet az, hogy felülünk a trónra és csak túléljük a hetet. Ez egy kisebb pofon volt, amit meg is érdemeltem.”

  Kozma Dominik: „Már a bemelegítésnél is éreztem, hogy azért elég enervált a mozgásom, de ahhoz képest meglepően jó volt ez a 100. Maga a 100-as ritmus, az nem volt most meg és nem gyorsultam fel kellően, túlzottan is még a 200-as ritmus volt bennem.”

  Női 200 pillangón már több sikerélményben volt részünk. Hosszú Katinka ismét káprázatosan úszott és a legjobb idővel (2:07.25) jutott be az elődöntőbe. Ott lesz a folytatásban Szilágyi Liliána is, aki pedig futamát szintén megnyerve az ötödik idővel (2:07.73) kvalifikálta magát a délutáni programba.

  Szilágyi Liliána: „Jól esett. Nagyon könnyedén ment, főleg a reggeli úszáshoz képest. Izgalmas lesz már a középdöntő is. Jó érzés volt futamot nyerni magyar közönség előtt, mert hatalmas ováció fogadja ilyenkor az embert. Rengeteg erőt adnak a szurkolók, köszönjük szépen!”

  Férfi 200 vegyesen Sós Dániel képviselte a magyar színeket. A junior világbajnoki ezüstérmes úszónk összességében a 22. idővel (2:01.54) zárt, így sajnos nem jutott be a középdöntőbe.

  Sós Dániel: „Jó volt hazai medencében versenyezni. Nem érzem úgy, hogy stresszelt volna, inkább jobbat úsztam ki magamból, mint amit tudtam volna. Nagyon fájt az egész, még most is szédelgek, rosszul vagyok. Hátra van még az Universiade, de nem tudom, hogy akarom-e, nagyon elfáradtam már ebben az évben.”

  A délelőtt utolsó száma a 4x100-as mix vegyesváltó volt, ahol Magyarországot a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna négyes képviselte. A csapat nagyszerűen úszott, az ötödik legjobb idővel csapott célba, ám sajnos a döntőbe nem jutott be, mert az első váltás nem volt jó, ezért kizárták a magyar váltót.

  Gyurta Dániel: „Jól úsztunk, csak a váltásomban volt egy kis probléma, amit akkor nem is éreztem. Én biztos voltam benne, hogy jól váltottam. Amikor gyakoroltuk az edzésen, akkor is jól sikerült, de most ezek alapján nem. Azt gondolom, hogy ennek a csapatnak szép jövője van, hiszen ez már olimpiai szám lesz Tokióban és rá szeretnénk állni erre a váltóra.”

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=4

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Délután fél hattól a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében Hosszú Katinkáért, a férfi 200 méter pillangó fináléjában Cseh Lászlóért és Kenderesi Tamásért, míg a női 200 pillangó elődöntőjében ismét Katinkáért és Szilágyi Liliánáért szurkolhatunk. Hajrá magyarok!!!!!!!

  200 pillangón két magyar is elődöntős
  2017-07-26 //

  Újabb pontszerző helyek a vb 3. napján

  Újabb pontszerző helyeket szereztek a magyar úszók a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában. Női 1500 méteres gyorsúszásban Kapás Boglárka a 4. helyen végzett, míg Késely Ajna a 8. lett. Férfi 200 méteres gyorsúszásban pedig Kozma Dominik csapott hatodikként a célba. Férfi 200 pillangón Cseh László és Kenderesi Tamás jutott döntőbe, míg női 200 gyorson Hosszú Katinka.

  Magyar érdekeltségű döntőkkel kezdődött a délutáni program az úszó versenyek harmadik napján. Férfi 200 méter gyorson Kozma Dominikért szoríthattunk, aki elképesztően kezdett és 50 méter után elsőként világcsúcs részidőn belül fordult. Doma még 150 méter után is a második helyen állt, ám a végére picit elfogyott, így a célba hatodikként csapott be. Hatalmas úszás volt tőle, ideje új országos csúcs (1:45.54).
   
  Kozma Dominik: "Elvitt a szívem az elején, fújták volna lett ott, az első 50 után. De még a harmadik 50 után is lefújhatták volna. Jól éreztem magam, de azért a végén már nagyon nem. Örülök, hogy kiúsztam magam, aztán legközelebb majd taktikázunk is."
   
  A nap következő fináléjában, női 1500 gyorson Kapás Boglárkának és Késely Ajnának szurkolhattunk. Bogi kiúszta magát és bár elmaradt a legjobbjától, végül világbajnoki negyedikként ért célba (16:06.27).
   
  Kapás Boglárka: "Nem vagyok teljesen megelégedve, hiszen jobb időt szerettem volna úszni és ezáltal előrébb is végezni. A legjobbammal simán meglett volna az ezüstérem, úgyhogy nem vagyok annyira boldog. Kiúsztam magam, most valamiért ennyi volt bennem."
   
  Ugyanitt Késely Ajna élete második felnőtt vb-döntőjében a nyolcadik lett (16:22.87).
   
  Késely Ajna: "Nem túl sok jót tudok mondani, mert nem sikerült az időmet megúsznom. De úgy érzem, most ennyi volt bennem és kiúsztam magam. A 400 jobban sikerült, úgyhogy remélem, a váltó is jobban fog!"
   
  Két elődöntőben voltak még érdekeltek a magyar úszók. Előbb Hosszú Katinka úszott 200 méter gyorson, ahol nagyszerű teljesítménnyel, az ötödik legjobb idővel került fináléba (1:55.98). 
   
  Hosszú Katinka: "Élveztem a mai napot. Ahogy mondtam is tegnap, azzal, hogy megvan az arany, most próbálom kiélvezni ezt a vb-t, mert úgy gondolom, hogy mi, magyar úszók vissza fogjuk ezt a hangulatot sírni. Azért is élvezem a gyorsúszást, mert nekem itt nincs veszíteni valóm, sosem volt még korábban benne érmem. Ha holnap sikerül egyéni csúcsot úsznom, azt gondolom, az már siker."
   
  Férfi 200 méter pillangón két éremesélyes úszónk is érdekelt volt a középdöntőben. Mindketten egy futamban úsztak és ott az első és a második helyet kaparintották meg. Cseh László ismét nagyot úszott (1:54.22), míg Kenderesi Tamás újból hatalmasat hajrázott (1:54.98), így előbbi összességében a 2., míg utóbbi a 3. legjobb idővel lett finalista.
   
  Cseh László: "Jó volt ez a délután, de szerintem azért kicsit erős volt a kezdés, mert Chad Le Clos nagyon ment. De ez volt a kiadott ukáz, hogy vele kell menni. A végére egy kicsit elfáradtam, de ez most szerintem így rendben volt. Majd holnapra kell nagyon összeszednem magam, mert ennél sokkal jobb úszás kell akár még a dobogóhoz is."
   
  Kenderesi Tamás: "Ez azért nem az a pihentető úszás volt, nem is esett annyira jól, de szerintem jó lesz. Erre edzek, hogy a végén jöjjek, de azért a döntőben a többi résztávot is meg kell nyomni."
   
  Teljes eredménysor:
   
  Még több infó a magyar úszó csapatról és a világbajnokságról:
   
  Hajrá az úszó versenyek negyedik napján is a magyar csapatnak!!!

  Újabb pontszerző helyek a vb 3. napján
  2017-07-25 //

  Hosszú, Cseh és Kenderesi is bejutott a délutáni elődöntőbe

  Hosszú Katinka női 200 méter gyorson, míg Cseh László és Kenderesi Tamás férfi 200 méteres pillangóúszásban lesz ott a délutáni programban a Duna Arénában, hiszen mindnyájan bejutottak az elődöntőkbe. Cseh László ráadásul a legjobb idővel.

  A férfi 50 méteres mellúszás előfutamaival kezdődött az úszó küzdelmek 3. napja a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Itt a 4x100-as vegyesváltóval tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Financsek Gáborért szoríthattunk, aki sajnos elrontotta a rajtot és ez 50 méteren végzetesnek bizonyult. Összességében a 43. időt úszta (28.44), így nem jutott be a délutáni középdöntőbe.

  Financsek Gábor: „Nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Pedig készültünk rá nagyon, minden összeállt, de ötvenen elég volt a rajtnál ez a kis hibázás, a fejesugrás nem úgy jött össze, kicsit szétcsúsztam. A hangulat fantasztikus volt, a szurkolók előtt le a kalappal, külön köszönöm a mohácsiaknak, hogy eljöttek szurkolni!”

  A 100 méteren is győztes brit Adam Peaty már az előfutamokban világcsúcsot úszott ebben a számban, ideje 26.10 volt, amivel több mint 0.3-del javította meg saját maga korábbi rekordját.

  Női 200 gyorson két magyarért is szoríthattunk. A tegnap óta immár hatszoros világbajnok Hosszú Katinka nagyszerű úszással, a 3. legjobb idővel kvalifikálta magát a délutáni középdöntőbe (1:56.43), míg a kétszeres Európa-bajnok Verrasztó Evelyn a 23. lett (1:59.92), így ő sajnos nem folytathatja az elődöntőben.

  Verrasztó Evelyn: „Az eredményemet nagyjából egy nullásra értékelem, elég rosszul ment az úszás. Nem értem, hogy miért, hiszen a bemelegítés is jól ment, de sajnos ennyi sikerült. Nem hiszem, hogy rosszul dolgoztam volna egész évben, de valamiért nem akar egyszerűen összeállni. Remélem, hogy a váltóig azért sikerül ezen javítani!”

  Férfi 200 méter pillangón szintén két magyar ugrott medencébe. Előbb az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, aki sokáig altatta az ellenfeleit, majd az utolsó 50 méteren úgy hajrázott, hogy végül a futamát is megnyerte az 5-6. helyről. Aztán a célban egyezményes kézmozdulattal mutatta a közönségnek, hogy mindenki nyugodjon meg, sokkal több van még benne. Ideje összességében a 7. legjobb volt az előfutamokban, így bejutott a középdöntőbe.

  Kenderesi Tamás: „Azért azt láttam az utolsó hosszon, hogy öten kb. előttem vannak, ennek nem örültem, de ezt kompenzáltam. Megnyugtatok mindenkit, sokkal több van bennem. Hogy ilyen a hangulat és tudom azt, hogy nekem szurkol mindenki, ez azért elképesztő.”

  A szám másik magyarja a négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh László volt, aki erődemonstrációt tartott és egy remek úszással, a legjobb idővel (1:54.08) jutott be az elődöntőbe.

  Cseh László: „Úgy ugrottam be, hogy reggel is szeretnék egy jót úszni, mert kellett a lelkemnek, hogy valami jobb időt elérjek. Úgy éreztem, hogy annyira nem haltam meg, szóval ez kezdésnek jó volt. Délután megpróbálok még javítani.”

  Férfi 800 gyorson a nyíltvízen 25 km-en világbajnoki hatodik Gyurta Gergely ugrott a medencébe, aki bevallottan ezt a számot bemelegítésnek szánta fő száma, a 400 vegyes előtt. Összesítésben a 21. lett (8:03.87), így nem jutott be a döntőbe.

  Gyurta Gergely: „Ez azért sokkal gyorsabb volt, mint a nyíltvízen. A 25 km óta csupán három nap telt el, szóval éreztem, hogy azért van még mit kipihenni, illetve, hogy a gyorsaságomon is javítani kell még. Bízom benne, hogy a 400 vegyesre minden rendben lesz. A közönség csodálatos volt, köszönöm szépen nekik a biztatást!”

  Teljes eredménysor: http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=3

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Délután fél hattól a férfi 200 méteres gyorsúszás döntőjében Kozma Dominikért, a női 1500 gyors fináléjában Kapás Boglárkáért és Késely Ajnáért, az elődöntőkben pedig Hosszú Katinkáért (női 200 gyors), Cseh Lászlóért és Kenderesi Tamásért (férfi 200 pillangó) szoríthatunk. Hajrá magyarok!!!!!

  Hosszú, Cseh és Kenderesi is bejutott a délutáni elődöntőbe
  2017-07-24 //

  Aranyérem 200 vegyesen - Katinka világbajnok!

  Remekül kezdődtek a vb úszóversenyei a Duna Arénában, hiszen két nap két érem eddig a magyar csapat mérlege. Ezzel Magyarország immár 10. az éremtáblázaton, de ha a szurkolókat is lehetne éremmel jutalmazni, akkor messze a magyar közönség vezetne, hiszen ma is dübörgött az Aréna. Persze nem véletlenül, mert úszóink vb szereplése meltett, nem lehet ováció nélkül elmenni.

  A délutáni program első magyar versenyzője Kozma Dominik volt, aki tegnap már a férfi 4x100-as váltó tagjaként világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát. Délután a döntőbe jutás volt a cél 200 gyorson, és Dominik ezt az akadályt is remekül vette, hiszen összesítettben 7. helyen jutott a fináléba. (1:45.87)

  Dominikot szerencsére sem az ereje, sem a jókedve nem hagyta el. Miután a középdöntőből továbbjutott a holnapi fináléba így értékelt:

  „Fél egy körül tudtam elaludni a tegnapi emlékezetes nap után, 2 melatonin egy valeriána is minden ment magától. Jó volt, kellemes volt ez a 200 gyors ma. Szerencsére nem lassított le semmi, így reggel kipihenten ébredtem fel. Amúgyis amennyi koffeint fogyasztok, nincs azaz isten, ami ne keltene fel. Ennyit vártam ma magamtól, és most tényleg jól esett ez a 200 méter. Holnap a döntőben az a terv, hogy szinte „belehaljak az úszásba” és azt mondhassam, hogy ebbe most minden benne volt. Úgy érzem maradt még bennem erő”

  A délután a várva várt 200 vegyessel folytatódott, a nézőtéren hatalmas ováció és taps fogadta Hosszú Katinkát. A szám címvédőjeként, a döntőt végig vezetve, senkitől nem zavartatva 2:07.00-ás idővel és fantasztikus úszással nyerte meg az immár hatszoros világbajnokunk!

  „Elképesztő volt, nem tudom szavakba önteni, hogy milyen érzés volt itthon úszni, szerintem látszott az eredményhirdetésen, hogy mennyire elérzékenyültem. A tervem az volt, hogy magamra koncentrálok és mindent beleadok, aztán lesz, ami lesz. Az első pillanatban, amikor felnéztem egy kicsit meg is ijedtem mert először úgy láttam, hogy mindketten 2:07.00-át úsztunk a japán versenyzővel, de aztán rájöttem, hogy nyertem. Azt gondolom, hogy agresszívan kezdtem, aztán csak végig vezetni akartam, hogy ne legyen kérdés a végén.”

  Egyre jobb eredményeket szállítanak úszóink ezen a vb-n, két érem és öt pontszerző hely után az éremtáblázaton 10. Magyarország. Az eddig látottak alapján tovább menetelhetünk előre és lesz még extázisban a Duna Aréna közönsége is. A szövetségi kapitány, Dr. Sós Csaba is értékelte az elmúlt 2 napot:

  „Katinkától kimondva-kimondatlanul mindenki várta az aranyat, a férfi 4x100-as gyorsváltónktól, kimondva-kimondatlanul pedig senki nem várta a bronzot. A tegnapi váltónál a fiúknál azért a döntőben bíztam, noha az előzetesen megúszott eredmények alapján a váltónk a 10. helyen volt, de tudtam, hogy előrelépett mindegyik versenyző, és nem utolsó sorban, ami az egyik erősségük, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, egységes csapatról beszélünk, hiszen kb. 2 tized van a négy úszó között, ha egymás mellett úsznak 100 gyorson. A tegnapi döntő egy örömúszás volt tőlük. Ajna és Bogi is nagyon szépen mutatkozott be az első napon, mindketten értékes helyezést szereztek. Talán Bogi többet várt magától, de azt látom, hogy ugyanolyan harcos és kemény, mint eddig, szerintem 1500-on a döntőben már a régi Bogit látjuk. Ajnánál pedig már nem is beszélhetünk meglepetésről az 1500 fináléjába kerülés kapcsán, hiszen 400 gyorson is eszméletlen jól versenyzett, bár a mai nap pár tizeddel előzte meg a 9. helyezettet, de a lényeg, hogy bent van a legjobb 8 között. A mai nap is csodálatos volt első sorban a 200 vegyes döntő miatt, hiszen mindenki ezt várta, mondhatjuk, hogy Katinka hozta a kötelezőt, de az úszásban nincs kötelező, az a biztos, amikor már a nyakban lóg az aranyérem. Kozma Dominik is remekül ment a középdöntőben, szerintem holnap a fináléban is igazi küzdelmes versenyzést láthatunk majd tőle. és persze a többiektől is, akik rajthoz állnak.

   

  Holnap délelőtt is lesz kiért szorítani, addig is örüljünk a mai nap eredményeinek és a második éremnek, ami Hosszú Katinkának zsinórban már a 3 világbajnoki aranya 200 gyorson. Szép volt Katka!

  Eredmények a 2. napról:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=2

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

  Aranyérem 200 vegyesen - Katinka világbajnok!
  2017-07-24 //

  A 2. nap délelőttjén három úszónk is továbbjutott a futamából

  A második napon is sok sztárunk állt rajthoz a Duna Aréna előfutamaiban, ahol a magyarok közül hárman is tovább jutottak a következő körbe. Úgyhogy ma és holnap is lesz kiért szurkolni!

  A napot Hosszú Katinka indította, aki 100 háton futamában első, összesítettben pedig a második helyen kvalifikálta magát a szám délutáni középdöntőjébe (58.80), de mivel ma úszik a 200 vegyes döntőjében ezért visszalépett a 100 háttól, de így is fantasztikus úszást láthattunk ma délelőtt a háromszoros olimpiai bajnokunktól.

  100 háton Balog Gáborért szoríthattunk, aki a futamában hetedik, összesítettben pedig a 21. lett (54:88), így nem jutott tovább a középdöntőbe.

  100 mellen Sztankovics Anna indult és a kilencedikként ért célba, de az összesítettben 25. lett (1:08.66), így ő sem jutott tovább a következő körbe.

   „Szerettem volna jobbat úszni, jó lett volna 1:07-es időt menni, de most mindent egybevetve a két hónapos kihagyásom után ez volt a reális eredmény.”

  200 gyorson két magyar is rajthoz állt, Bernek Péter és Kozma Dominik küzdöttek a középdöntőbe jutásért. Bernek Peti futamában 9. összesítettben 25. lett (1:47.79), így sajnos most nem sikerült tovább mennie.

  „Fantasztikus érzés volt itt a Duna Arénában versenyezni, majdnem sikerült is egy egyéni legjobbat úsznom, de valahogy nem volt igazi most a technikám, de ennek ellenére boldog és bizakodó vagyok a 200 hát előtt.”

  Kozma Dominik a tegnapi csapat bronz után, simán továbbúszott a középdöntőbe, futamában 3. összesítettben pedig 8. helyen (1:46.83) jutott a következő körbe.

  „Nem sikerült tegnap korán ágyba kerülni, de így is jól éreztem magam 200 gyorson, majd most délután kiderül mennyire vagyok jó formában. A tegnapi nap pedig feledhetetlen, hiszen négyen egymásért úsztunk.”

  A délelőtt az 1500 gyors előfutamaival zárult, ahol szintén két magyarért drukkolhattunk és a közönség ismételten kitett magáért, hiszen tombolt az egész Aréna, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Kapás Boglárka 5. helyen 16:09.60-as idővel jutott a holnapi döntőbe, és meglepetésre, vagy már nem is annyira meglepetésre Késely Ajna 8. helyen (16.20.98) szintén ott lesz az 1500 gyors fináléjában.

  Szép volt fiúk-lányok! Hajrá délután!

  Eredmények a 2. napról:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=2

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

   

  A 2. nap délelőttjén három úszónk is továbbjutott a futamából
  2017-07-23 //

  Világbajnoki bronzérmes a férfi 4x100-as gyorsváltó!

  A délelőtti kezdéshez képest a délután szinte minden képzeletünket felülmúlta a Duna Arénában. A nézőtér szinte felrobbant a szurkolók hangjától, a vízben pedig parázs küzdelmek zajlottak. A magyar úszók még nagyobb fokozatba kapcsoltak. Így már az első nap remek eredményeket és országos csúcsokat hozott.

  Szilágyi Liliána 100 pillangón kezdett a középdöntőben, és ugyan javított a délelőtti idejéhez képest (57.75), de most kicsúszott a döntőből, viszont bizakodva várja a fő számát a 200 pillangót.

  „Nagyon jó élmény, úgy érzem a 200 nagyon jó lesz. A magyar közönség szurkolásától kirázott a hideg, és üzenem a közönségnek, hogy csak így tovább, mert fantasztikus volt így úszni, és nagyon köszönjük,”

  Cseh László 50 pillangón, sajnos nem került be a döntőbe, de 100 és 200 pillangón úgy érzi, tud majd javítani. Összesítetteben a 11. helyet szerezte meg (23.51).

  „Nem volt olyan jó az úszás, mint délelőtt, jobbat vártam magamtól. De úgy gondolom az úszásgyorsaságom rendben volt, úgyhogy a 100 és 200 pillangón nem lesz gond!”

  A 400 gyorson két magyar is bejutott a döntőbe, Kapás Bogi 5. helyen, Késely Ajna pedig 8. helyen kvalifikálta magát. Késely Ajna a fináléban remek úszással a 6. helyet szerezte meg (4:05.75), Kapás Bogi pedig eggyel előtte az 5. helyen ért célba (4:04.77).

  Késely Ajna holnap már 1500 gyorson ugrik újra vízbe, de előtte még értékelte a mai teljesítményét:

  „Nagyon jól éreztem magam a döntőben, de úgy érzem, a reggeli úszás jobban esett, pedig számomra már az is egy döntő volt. Köszönöm a családomnak, barátaimnak a biztatást és edzőimnek, Túri Gyuri bának és Güttler Karcsi bának is hálával tartozom, hiszen mindennap velem küzdöttek. Úgy jöttem ide, hogy egy nagyon jót fogok versenyezni. Bár ma bennem volt, hogy mégis csak egy világbajnoki döntőben úszok, de megfogadtam Risztov Évi tanácsát, aki azt mondta, hogy ne foglalkozzak semmivel, csak ugorjak vízbe és ússzak”

  Kapás Bogi edzőjével, Virth Balázzsal már a holnapi 1500 gyorsra készül. Virth Balázs így értékelte a mai napot:

  „Pozitívan értékelem a mai döntőt, a reggeli úszáshoz ez óriási előrelépés volt technikailag és taktikailag is. Szeretnénk érmet nyerni 800-on és 1500-on a lehető legjobb idővel, amire Bogi képes. A ma délutánt látva bizakodó vagyok. Mondtam neki, hogyha úgy érzi, már nagyon fáj, akkor merítsen erőt a közönség szurkolásából.”

  200 vegyesen Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka úszott a középdöntőben. Zsu 12. helyen végzett, így nem jutott döntőbe (2:11.92). Katinka pedig délelőtti idejét megjavítva, senkitől nem fenyegetve elsőként jutott a 200 vegyes döntőjébe (2:07.14)

  Jakabos Zsuzsanna így értékelt a verseny után:

  „Úgy érzem, hogy kiúsztam magam, szerettem volna egy kicsit jobb időt úszni, de ez most nem sikerült. De nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettem és ezt átélhettem. Azért jó lett volna még egyszer úszni. Próbálok a többi számomra koncentrálni és minél jobbat úszni, mert rengeteg ember segít minket és szurkol nekünk.”

  Katka is nagyot úszott ma és így foglalta össze a vb első napjának eseményeit:

  „Sokkal jobban sikerült koncentrálnom, mint délelőtt. Középdöntőben ilyen vastapsot kapni, egyszerűen hihetetlen, szinte már ezt majdnem megkönnyezi az ember.  Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek és ezt átélhetem.”

  A nap végére jött az igazi meglepetés. A férfi 4x100-as gyorsváltónk már délelőtt is elképesztő idővel az 5. helyen jutott a döntőbe. Ma délután a fiúk még magasabb sebességre kapcsoltak, Kozma Dominik most is országos csúccsal indította az első százat (48.26), ezután jött Németh Nándor, aki ismét kiúszott magából mindent, majd Holoda Péter következett, aki ott tudta tartani az élbolyban a csapatot, a végén pedig Bohus Ricsi hajrázott nagyot, így meglett a dobogó, és egy csodálatos 3. hely a magyar csapatnak, 3:11.99-es idővel, ami szintén újabb országos csúcs!

  Kozma Dominik 26 évesen rangidősként így értékelte a csapat teljesítményét:

  „Az utolsó 25-nél csak azt kívántuk, hogy a Ricsi hozza haza és hazahozta. A csapatért úsztunk. A közönség amúgysem hagyta volna, hogy lassan menjünk. Hatalmas élmény volt, teljes extázis”

  Bohus Richárd:

  „Hihetetlen volt a közönség, még mindig ráz a hideg, úgy jöttünk ide, hogy talán a döntőbe bejutunk, de a közönség behúzott minket. Eljátszottunk a gondolattal, hogy jó lenne egy érem, de a legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez megtörténik.”

  Holoda Péter:

  „Nem volt papírforma eredmény, de azt mondhatjuk, hogy most már papírforma lesz, hogy a férfi 4x100-as gyorsváltó dobogós legyen.”

  Németh Nándor:

  „A pihenés és az ebéd sokat segített, hogy jobban érezem magam a reggeli úszásom után, de mindent megtettem, hogy most is kit tudjam úszni magamból a maximumot.”

   

  Teljes eredménysor:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=000111010AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=1

  Még több infó a világbajnokság úszó versenyeiről és a magyar csapatról:

  https://www.facebook.com/uszoszovetseg/

  Holnap újabb nap, újabb döntőkkel. Szurkoljunk együtt a magyaroknak, hajrá!!!!!  

   

  Világbajnoki bronzérmes a férfi 4x100-as gyorsváltó!