HÍREK

  2015-10-28 //

  Hosszú Katinka két arannyal folytatta, Verrasztó Dávid őrzi veretlenségét

  Két-két arany- és ezüstérmet nyert Hosszú Katinka a FINA Világkupa-sorozat hatodik, tokiói állomásán, Verrasztó Dávid továbbra is őrzi száz százalékos mérlegét 400 vegyesen, és Jakabos Zsuzsanna is hozzátett egy ezüstérmet a napi mérleghez.

  A FINA Világkupa-sorozat utolsó, hármas etapjának első állomásán, Tokióban is folytatták kiváló sorozatukat úszóink. Hosszú Katinka négy érmes produkcióval erősítette meg vezető helyét az összetettben – győzött 200 gyorson (1:56.67), majd később 200 vegyesen is (2:09.85). Utóbbi távon ez volt a 25. aranyérme, egyszersmind zsinórban huszadszor diadalmaskodott. Két számban lett ezüstérmes Katinka: 200 háton nem tudta megszorítani a világbajnok ausztrál Emily Seebohmot (2:10.11), 800 gyorson pedig egy japán rivális, Yukimi Moriyama előzte meg (8:45.93). Emellett még úszott 100 pillangón (8., 1:01.62) és 50 háton (5., 28.42 – 17 századnyira volt a másodiktól).

  Jakabos Zsuzsanna peches volt 800-on: délelőtt úszott (8:45.93), de délután hárman is bejöttek elé, a harmadik mindössze egyetlen tizeddel – így negyedik lett. Vigaszként a nap nyitószámában, 200 gyorson ezüstérmesként zárt Katinka mögött (1:58.11).

  Verrasztó Dávid folytatta nagy menetelését: 400 vegyesen ötből ötnél tart az idén – pechére Szingapúrban elmaradt az első nap, így elesett az ezért járó ponttól, ami fájdalmasan érintette az összetettben –, most elképesztően izgalmas párharcban diadalmaskodott a Takeharu Fujimorival szemben. A japán egészen 350 méterig vezetett, ám Dávid az utolsó hosszon csaknem kilenc tizedet vert vetélytársára, és végül fél másodperccel megelőzte (4:15.60). 

   

  2015-10-22 //

  Az izraeli nagykövet reagálása Gyárfás Tamásnak

  Ilan Mor hivatalos levélben köszönte meg Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének a gyors és pozitív visszajelzést a netanyai rövidpályás úszó Európa-bajnokságról elhangzottakkal kapcsolatban.

   


  Mint jelezte, a MÚSZ elnökének üzenetét - melyben leszögezi, hogy reménykedik, a béke hamarosan helyreáll Izraelben, decemberben pedig nagyszerű úszóesemény házigazdája lesz a profizmusáról ismert helyi úszó-szövetség - eljuttatta valamennyi illetékes kormányzati szervnek Izraelben.

   

  2015-10-21 //

  MÚSZ-közlemény az izraeli rövidpályás Európa-bajnokságról

  Hamis feltételezés jelent meg az izraeli Channel 10 csatornán, amely szerint a MÚSZ kívánná megrendezni a 2015. december 2-6. között, az izraeli Netanyában sorra kerülő rövidpályás úszó Európa-bajnokságot.

   


  Valós tény, hogy mint oly sokan a világban, a Magyar Úszó Szövetség is aggódva követi az Izraelben zajló eseményeket. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke levelet írt az Európai Úszószövetség vezetőinek, amelyben a leghatározottabban leszögezte: bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz. Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az izraeli úszószövetség legnemesebb törekvéseiben – ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban.

  A MÚSZ elnöke időközben beszélt Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok.

  Gyárfás Tamás elmondta: „A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország ’el akarja lopni’ a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül.”

   

  2015-10-21 //

  A FINA a magyar szervezők előtt is magasra állítja a mércét

  A 2017-es budapesti és balatonfüredi FINA világbajnokság előkészítésének és lebonyolításának minden fontos projektje terítékre került azon a szerdán zárult kétnapos munkaértekezleten, amelynek a Főpolgármesteri Hivatal – személyesen pedig Tarlós István főpolgármester, egyben a VB fővédnöke - adott otthont.

  A tanácskozásokon és az eredményes helyszínlátogatásokon a nemzetközi szövetség szakértőkkel kiegészült küldöttségét Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója vezette, míg a leendő házigazdák jól felkészült csapatát Gyárfás Tamás, a Szervező Bizottság társelnöke, egyben a FINA elnökhelyettese.

  Amint az már a keddi első munkanapon is kiderült, a FINA a magyar szervezők előtt is magara állítja a mércét, illetve annak ellenére is magasan tartja, hogy bátor vállalkozóként Budapest és Balatonfüred nem a szokásos négy-hat év alatt készül fel a lebonyolításra, hanem – a visszatáncolt Mexikót felváltva – mindössze két esztendő leforgása alatt.

  Ennek a magas mércének igen jól megfeleltek a szerdai prezentációk, amelyek közül több külön is említést érdemel. Cornel Marculescu és munkatársai megnyugvással értesültek arról, hogy a T-System és a Telekom világszínvonalú telekommunikációs, internet és multimédia szolgáltatások biztosítására készül, amelyeket nem csupán a FINA jelenlévő képviselői, hanem a partnereik, a szervezők, a közönség, nem utolsó sorban pedig a nemzetközi média képviselői vehetnek majd igénybe.

  Titulusának megfelelően „professzori” színvonalú prezentációt tartott Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója, a VB orvos-egészségügyi csoportjának vezetője, aki elmondta, hogy minden verseny- és edzésszínhelyen jól felszerelt helyi ügyeleti központot alakítanak ki, orvosokkal, orvostanhallgatókkal és ápolókkal Arról is beszámolt, hogy a doppingvizsgálatok elvégzésénél fontos szerep vár majd  a Magyar Anti-dopping Csoport szakembereire.

  Dr. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, és az önkéntes program egyik vezetője megerősítette Mocsai Lajos projektvezető korábbi bejelentését, miszerint segítő társként  legkevesebb 3500, nyelveket beszélő fiatalra lesz szükség, akiknek a többsége azoknak a  felsősoktatási intézményeknek a hallgatói közül kerülnek majd ki, ahol a testnevelés az oktatás szerves része. Ezekben az intézményekben az önkéntesek felkészítése, ha áttételesen is, de be fog épülni a napi oktatás menetébe. 

  Modern és kellő számú flottával készül a VB-re a szállítási feladatokat ellátó Porsche Hungária Kereskedelmi Kft, hasonlóképpen a Volánbusz Zrt is.

  Nem mindennapi feladat vár majd a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaira, akiknek azzal kell számolniuk, hogy a VB-re érkező több mint 190 küldöttség (!)  egy részének vízumra, továbbá megkülönböztetett és gyors ügyintézésre lesz szüksége, és ugyanez vonatkozik a média várhatóan 2-3 ezres tudósítói körére is Jó kézbe kerül a résztvevők és a közönség biztosításának feladata,amelyet a Groupama Biztosító Zrt. fog magas színvonalon megoldani.

  Cornel Marculescu és Gyárfás Tamás a munkanap végén megállapodtak abban, hogy a következő munkaértekezletet jövő év elejére időzítik. A háromnapos eseménysorozatot záró munkaebéden a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető Dr. Seszták Miklós, a VB Szervező Bizottságának elnöke örömmel számolt be arról, hogy a FINA vezetőit és a házigazdákat már nem csak a közös munka köti össze, hanem erősödő baráti szálak is, amelyek jó hátteret biztosítanak az eredményes együttműködéshez.

  Fotók: Szaka József

   

   

   

  2015-10-20 //

  BP 2017 workshop- 1.nap

  Tarlós István főpolgármester biztos abban, hogy a FINA 2017-ben büszke lesz Budapestre

   


  „Biztosíthatom önöket arról, hogy a FINA a 2017-es világbajnokság után büszke lesz Budapestre, ahogy a magyar fővárosnak sem lesz oka a szégyenkezésre.” – ezzel a határozott kijelentéssel nyitotta meg kedden Tarlós István főpolgármester, egyben a nem egészen két év múlva esedékes világverseny fővédnöke azt a kétnapos munkaértekezletet, amelyen Gyárfás Tamás társelnök vezetésével a szervező bizottság tagjai és a hazai partnerek, illetve Cornel Marculescu ügyvezető igazgató mögött felsorakozva a nemzetközi szövetség vezető munkatársai, valamint a FINA stratégiai partnerei vesznek részt.
  „Szeretném elmondani, hogy a szívemen viselem a minden idők legnagyobb hazai sporteseményének ígérkező világbajnokság ügyét, amelynek előkészítő munkálatai a mindennapi gondolkodásom részévé váltak.”  - ezzel a mondatával pedig arra kívánt utalni a főváros első embere, hogy teljes mértékben azonosult a nagy csapat tagjaival, többek között a tervezőkkel, az építőkkel, a szervező bizottság vezetőivel és munkatársával, akikre hatalmas kihívás vár az elkövetkezendő hónapokban.
  Dr. Fürjes Balázsnak, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak az egy nappal korábban a Dagálynál elhangzott szavait megerősítve arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar házigazdák két éves határidővel olyan feladatok megoldására vállalkoztak, amelyre más szervezőknek 4 vagy 5 év állt a rendelkezésére… „Meggyőződésem, hogy a budapesti és balatonfüredi világbajnokság a versenyek történetének egyik legkiválóbb eseménye lesz” – nyomatékosította korábbi kijelentését Tarlós István.  
  A főpolgármester tájékoztatta a vendégeket arról, hogy néhány nappal ezelőtt átalakult és kibővült a Szervező Bizottság, amelynek vezetését elnökként és kormánybiztosként a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető Dr. Seszták Miklós vette át Kósa Lajostól, aki a FIDESZ új frakcióvezetőjeként már nem vállalkozhatott a VB előkészületek irányítására. Azt is elmondta, hogy a Szervező Bizottság csúcsvezetésében további négy tárca – belügy, külgazdaság és külügy, nemzetgazdaság és emberi erőforrások – vezetője is helyet kapott, velük együtt pedig Fürjes Balázs, Gyárfás Tamás SZB társelnök, a FINA alelnöke, valamint Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.   „Jól esik nekünk, hogy Cornel Marculescu ügyvezető igazgató úr a FINA nevében elismerően nyilatkozott az új uszoda építésének üteméről, de nem esünk abba a hibába, hogy ezek után könnyítenénk a tempót. Kényelemről soha nem lesz szó, csak a folyamatos munkáról, az építkezésekről, a városfejlesztésről, és persze a világverseny gondos megszervezéséről” – hangsúlyozta Budapest Főpolgármestere.

   

  Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter  

  2015-10-19 //

  Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója megemelte a kalapját...

  Tette mindezt a rekordsebességgel épülő új budapesti uszoda kivitelezői előtt

   


  Tervezők, kivitelezők, de maguk, a létesítmény-együttes jövendőbeli felhasználói - elsősorban persze a 2017. július 14-én kezdődő FINA Világbajnokság szervezői - számára egyaránt megerősítő jó hírt jelent, hogy hétfőn délután a Nemzetközi Úszó Szövetséget képviselő Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója - dr. Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztossal együtt - kézjegyével látta el a már most is hatalmasságáról árulkodó építmény tervdokumentációját.
   

  Az ünnepélyes ceremóniára a lehető leghitelesebb színhelyen került sor, nevezetesen az építkezések közvetlen közelében kialakított konténerváros alkalmi sajtótermében. "Csak gratulálni tudok a munkálatokban résztvevőknek. Úgy látom, hogy a 2017-es FINA Világbajnokság első világcsúcsa már a medencén kívül fog megszületni, hiszen ilyen gyorsan még soha nem építettek világversenyek megrendezésére minden szempontból megfelelő - ötmedencés - uszodát. Százötvenhét nappal ezelőtt az alapkőletételnél azt az ígéretet kaptuk Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy minden időben és kiváló minőségben fog elkészülni, és most azt kell mondanom, hogy minden a megfelelő ütemben folyik, hozzáértést és odaadó munkát tükrözve. Csak így tovább! - hangzott a FINA vezérkarát képviselő igazgató buzdítása, akinek az igényessége és következetes véleményalkotása közismert a nagy sportág köreiben.

  Az építkezések színhelyén megtartott rögtönzött sajtótájékoztatón Dr. Fürjes Balázs, úgy is, mint az esemény házigazdája először is azt hangsúlyozta, hogy a tervek elfogadásával a FINA a munkálatokkal kapcsolatos elégedettségét fejezte ki. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy az építkezések ötezer magyar embernek adnak munkát, azaz ötezer családnak biztosítanak megélhetést.
  Elmondta, hogy "VB-üzemmódban" a lelátók 15 ezer férőhelyesek lesznek, azt követően pedig ötezer látogató befogadására lesznek alkalmasak.

  Figyelemre méltó volt az a bejelentése, hogy a létesítmény messze több lesz egy modern versenyuszodánál, mert a nagyközönséget is szolgálni fogja és e mellett az úszásoktatásra is lehetőséget fog biztosítani. Cornel Marculescu - Gyárfás Tamásnak, a VB szervező bizottság társelnökének, egyben a FINA alelnökének a társaságában egyenesen a Liszt Ferenc repülőtérről érkezett az építkezések színhelyére. A vendégre és szakértő munkatársaira, de ugyanúgy a házigazdára, és annak vezetői csapatára is két nehéz munkanap vár. A Főpolgármesteri Hivatal ad otthont a VB előkészületek második munkaértekezletének, amelynek keretében többek között a versenyprogrammal, a megnyitó színhelyével és forgatókönyvével, az óriás-toronyugrás helyének kiválasztásával, számos pénzügyi jellegű témával, és a televíziós közvetítések fontos kérdéseivel készülnek foglalkozni. "Örülök annak, hogy a FINA látogatás jól indult, vendégeink a saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mindössze 157 nap leforgása alatt milyen óriási munkát lehet elvégezni. Idén Kazany igen magasra emelte a mércét, és az ott látottak alapján a FINA vezetői minden idők egyik legjobb világbajnokságának nevezték az eseményt. Összefogással, szorgalommal és nagy felkészültséggel már eddig is sokszor bizonyítottunk, most viszont magunkat is szeretnénk felülmúlni," - hangsúlyozta Gyárfás Tamás.

  Fotó: Szaka József

  2015-10-18 //

  Gyárfás Tamás szerint elképedhetnek a Budapestre érkező FINA küldöttség tagjai

  A 17. FINA Világbajnokság szervező bizottságának társelnöke, egyben a nemzetközi szövetség alelnöke erre számít.

   


  A Cornel Marculescu ügyvezető igazgató vezetésével hétfőn Budapestre érkező FINA delegáció tagjai, valamint a partnercégek szintén a magyar fővárosba tartó szakemberei nem fognak hinni a szemüknek, amikor meglátják, hogy mindössze 157 nappal az alapkőletétel után hogyan – pontosabban milyen látványosan – haladnak a Dagálynál az új uszoda építésének munkálatai.


  Mindez a fővállalkozó Market Zrt-t és annak számos alvállalkozóját dicséri.

  „Mozgalmas és feszített ütemű három munkanap vár ránk, amelyhez reményeink szerint kitűnő alapot ad a hétfő délutáni helyszínlátogatás, ahol 15 órakor Dr. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos lesz a házigazdánk és az zajlo nemzetközi sajtótájékoztató főszereplője – nyilatkozta Gyárfás Tamás a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Jó hír a vendégeknek, hogy már sikerült megállapodnunk a szállodai elhelyezésben kiemelten szerepet betöltő Dunubius Hotels Group vezetőivel, amelynek köszönhetően a 2017-es világbajnokság időszakában a szállodalánc kötelekébe tartozó két margitszigeti hotel mellett az új uszodához közel eső Hélia is minden szobájával, 100 százalékos kapacitással a rendelkezésünkre áll. Nagyra értékeljük, hogy régi partnerünk ezt a lehetőséget - amely a szükséges biztonsági intézkedések szempontjából nagyon előnyös – úgy garantálja, hogy a visszatérő törzsvendégeinek átmenetileg más színvonalas elhelyezést biztosít.

  A FINA, valamint a leendő házigazdák néhány hónappal korábban a Parlamentben találkoztak.,Ezuttal,, kedden és szerdán Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, egyben a 2017- es FINA világbajnokság fővédnöke a házigazda, aki a Főpolgármesteri Hivatalba várja a FINA delegáció tagjait és a Szervező Bizottságot, valamint több olyan neves cég vezető képviselőit, mint amilyen a Dentsu, a Myrtha Pools, a Nüssli és a Red Bull. Összesen 17 fős a nemzetközi szakértő küldöttség 12 témát vitat meg a vb szervező bizottsággal.

  Megnyitó a Duna vízén?

  „Mielőtt megkezdődnek a tárgyalások, vendégeink megismerkedhetnek a VB talán legnagyobb látványosságának számító óriás-toronyugrás tervezett két színhelyével – folytatta Gyárfás Tamás. - Bármelyikre is esik a választás, mi úgy gondoljuk, hogy a Duna-parton, a Parlamenttel szemközti budai oldalon, illetve a Várkerttel szembeni pesti oldalon is olyan versenyt rendezhetünk, amely az egész világot ámulatba ejtő látványosság lehet. A másodikként említett színhely mellett szólhat, hogy a 2017. július 14-ére tervezett megnyitó ünnepségünket is a Várkertnél szeretnénk megrendezni, sajátos megoldással,  „színpadként”, pontosabban „forgószínpadként” a Duna vízén horgonyzó hajók fedélzetei szolgálnának.

   A nagy érdeklődésre jellemző, hogy a tanácskozásokra az utolsó pillanatban az Európai Műsorsugárzók Uniója, ismertebb rövidített nevén az EBU is bejelentkezett, így sor kerülhet az európai szervezet valamint az MTVA közötti együttműködéssel kapcsolatos kérdések megvitatására.

  Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

  2015-10-18 //

  Olasz Anna második a Világkupa-összetettben

  Súlyos gyomorrontása miatt nem sikerült túl jól a FINA 10 kilométeres nyíltvízi úszó Világkupa-sorozat két utolsó versenye Olasz Annának.

   


  A magyar versenyző még a kínai állomáson, Chun’anban fogyasztott valamit, amit nem kellett volna, így hasmenéssel bajlódva lett 9. az utolsóelőtti szakaszon, majd ebből még nem teljesen felépülve állt rajthoz az idényzárón, Hongkongban.

  Anna tavaly ez utóbbi viadalt megnyerte, most a 10. helyen zárt, igaz, csak helyezésre volt messze az elsőtől, hiszen a hihetetlenül izgalmas „tömegbefutóban” végül csupán 5 másodperccel maradt le a Keri-Anne Payne mögött. A brit egyébként egyetlen tizeddel érintette meg előbb a panelt Ana-Marcela Cunhánál.

  Bár a brazil klasszis – aki a sorozat balatonfüredi állomásán is győzött, illetve a kínai eseményt is ő nyerte – pontszámban jobban teljesített Annánál, világbajnoki ezüstérmesünk végül mégis másodikként zárt, miután Cunha öt alkalommal állt csak rajthoz, az összetettben pedig azokat veszik számításba, akik legalább hat alkalommal indultak.

  A férfiaknál egyébként német siker született: Christian Reichert megnyerte a hongkongi viadalt és az összetettet is.

   

  2015-10-16 //

  Cornel Marculescu általános igazgató vezetésével FINA delegáció érkezik Budapestre

  Megtartotta első kétnapos ülését a 17. FINA Világbajnokság átalakult Szervező Bizottsága

   


  Október 12-én és 13-án megtartotta első kétnapos ülését a 2017-es budapesti és balatonfüredi színhelyű 17. FINA Világbajnokság átalakult Szervező Bizottsága, amelynek vezetését Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából kormánybiztosként a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot irányító dr. Seszták Miklós vette át.

  Mellette a társelnöki tisztet továbbra is Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a Magyar Úszó Szövetség elnöke tölti be, szorosan együttműködve dr. Szabó Tündével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemrégiben kinevezett, a sportügyekért felelős államtitkárával.

  A Szervező Bizottságot eddig elnökként vezető Kósa Lajos, a vezető kormánypárt, a FIDESZ frakcióvezetője lett, és ennek az új és nagy odaadást igénylő feladatnak az elvégzése mellett tovább már nem vállalkozhatott a minden idők legnagyobb magyarországi sporteseményét előkészítő testület irányítására.

  Az új elnök bemutatkozásával párhuzamosan létrejött a Szervező Bizottság legfelsőbb irányító és döntéshozó testülete, amelynek tagja Dr. Seszták Miklós elnök és Gyárfás Tamás társelnök mellett Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere, a 2017-es világbajnokság fővédnöke, Dr. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások, így többek között az új uszoda felépítéséért felelős kormánybiztosa, valamint Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

  A Szervező Bizottság első munkanapján Dr. Seszták Miklós vezetésével, illetve az érintett sportágak és szakágak vezetőinek bevonásával áttekintették a 2017-es FINA világbajnokság szervezésével kapcsolatos legfontosabb feladatokat, és szó esett a versenyek és az edzések tervezett színhelyeiről. A tanácskozás második napján Gyárfás Tamás irányításával megtörtént az egyeztetés a szervezés és a lebonyolítás egyes kiemelt fontosságú területeinek vezetőivel. A Szervező Bizottság mostantól minden második hétfőn megbeszélésre várja a szakági szövetségek és bizottságok vezetőit, míg keddenként heti rendszerességgel a szakterületek irányítóival folyik majd a tanácskozás.

  Az első munkaértekezlet a FINA és a nemzetközi partnerek részvételével

  Mérföldköves eseménynek számít a világbajnokság előkészítésének folyamatában az az október 20-án kezdődő kétnapos munkaértekezlet, amelyen Cornel Marculesunak, a FINA általános igazgatójának a vezetésével magasrangú delegáció képviseli a nemzetközi szövetséget, amelynek tagjai többek között Lulu Guo, a FINA marketing tanácsadója, Marcela Saxlund, a FINA irodavezetője, Peter Hall, a FINA marketing osztályának vezetője, valamint Joaquin Pujol, a FINA létesítményekért felelős bizottságának vezetője. A tanácskozásokon képviselteti magát a Dentsu, a nemzetközi szövetség marketing partnere, továbbá a Myrtha Pools, a Red Bull valamint a Nüssli.A munkaértekezletet megelőzően október 19-én a vendégek és az SZB képviselői látogatást tesznek a Dagálynál épülő uszodánál, ahol Dr. Fürjes Balázs kormánybiztos számol be a munkálatok állásáról és ezt követően sajtótájékoztatót is tartanak Az előrehaladást megkönnyítő munkaértekezleten a szervezés 11 fontos területének feladatait tekintik át, és rögzítik az együttműködés további menetrendjét.

   

   

   

  2015-10-14 //

  Rövidpályás Országos Bajnokság díjazása

  A november 11-14 között Százhalombattán megrendezésre kerülő rövidpályás országos bajnokságon a szponzoraink által felajánlott különdíjakban részesítjük legjobbjainkat.

   


  A pontszámítás a következő:
  - a versenyen elért legmagasabb FINA pont (csak 1 versenyszám)
  - a versenyszámonkénti helyezések plusz pontot érnek, melyek a következők szerint alakulnak:
  1. hely: 10 pont
  2. hely: 8 pont
  3. hely: 6 pont
  4. hely: 4 pont
  5. hely: 2 pont
  6. hely 1 pont

  A két pontszám összeadódik, és így alakul ki a végső sorrend, mind a nők, mind a férfiak mezőnyében.

  A különdíjak átadására a szombat esti Halhatatlanok Ünnepségén kerül sor, a százhalombattai Szekeres József Konferencia és Rendezvény Központban.