HÍREK

  2016-05-17 //

  Egy arany, egy ezüst, egy bronz, plusz egy riói kvóta (és két LEN Award)

   A döntőkből kihozták a maximumot úszóink

  Hosszú Katinka magabiztos teljesítménnyel nyerte a 200 hátat – 50-es medencében ez az első aranyérme nagy viadalon ezen a távon. Ugyanitt a negyedikként végző Burián Kata újabb riói kvótát szerzett. A napot Cseh László nyitotta egy ezüsttel, aki lendületet vett a folytatásra ötven pillangón, és a mixed vegyesváltónk elképesztő úszással összehozott bronzérme zárta, avagy eddig tartjuk a három érem per nap ritmust, és jelenleg második helyen állunk a britek mögött az éremtáblán. Az estét a 2015. évi LEN Award-átadás koronázta meg: Hosszú Katinka és Cseh László most vehette át a tavalyi év legjobb európai női és férfi úszójának járó szobrokat.

  Hosszú Katinka két éve, Berlinben kanyarodott rá először a hátúszásra úgymond, világeseményen a 2014-es Eb-n debütált ebben az úszásnemben – igaz, ott még nagyon nem bírta a 400 vegyes melletti kettős terhelést, és csúnyán elvérzett a nyitónapi középdöntőben (2:20-as idővel lett utolsó). A két év fejlődését mutatja, hogy egyrészt hétfőn biztonsági úszással simán, negyedikként kvalifikált, másrészt most könnyedén megnyerte a számot, 2:07.01-gyel (Berlinben 2:09-es idő is elég volt az aranyhoz az akkori győztesnek). Igaz, a végén a remekül hajrázó ukrán Daryna Zevina eléggé feljött rá, ám a győzelem összességében egy pillanatig nem forgott veszélyben, 47 századdal ért előbb a falhoz.

  Ugyanennek a számnak a végén fülig érő szájjal jött ki a medencéből Burián Kata, aki egy napja megígérte, hogy igenis meg fogja úszni az olimpiai szintet, és Törös Károly tanítványa tartotta a szavát: egészen elképesztő hajrával egyrészt bejött negyediknek, másrészt simán megszerezte a riói kvótát (2:10.12 – 2:10.60 volt a határ).

  Az estének Cseh László adta meg az alaphangot egyébként, aki 50 pillangón a vb-bronz után most egy Eb-ezüstöt is páratlan kincstárába pakolt – ez volt pályafutásának 66. érme olimpiákról, vb-kről és Eb-kről... Több nem volt a versenyben elmondása szerint (ő sosem tartozott a sprinterek közé, azaz ezen a távon minden dobogós hely egy bónusz tőle), viszont sikerült elérnie azt a sebességet, amit szeretett volna, és ez rossz hír a 100 és 200 pillangón induló vetélytársaknak.

  Ami pedig a két érem között volt, nos, abból Balog Gábor helytállása emelendő ki, a győriek hátúszója 16 századra volt a holtversenyes bronzérmesektől, így végül ötödik lett, holott a torokfájása mára náthába fordult. Aztán akadt néhány dúló-fúló úszónk is, hiszen Verrasztó Evelyn 100 gyorson, Grátz Benjámin pedig 200 vegyesen maradt le épphogy a döntőről s lett kilencedik – a battaiak ifjúsági olimpiai bajnokának 4 század hiányzott a fináléhoz, de ami igazán dühítette, 62 az olimpiai A-szinthez. (Ebben a számban Cseh László délelőtt hazavágta a mezőnyt, aztán azonban visszalépett, mondván, inkább a pillangóra koncentrál ¬– az előfutamban elért idejénél délután sem tudtak amúgy jobbat.) Kétszáz gyorson 10. és 11. helyen zárt Kozma Dominik, illetve Bernek Péter.

  Hanem a nap végén jött a kárpótlás Evelynnek, Gábornak, továbbá élete első Eb-érme Financsek Gábornak, és a második londoni bronz Jakabos Zsu-nak, minthogy egészen parádés kis úszásokat mutattak be, és ez – az országos csúcsbeállítással egybekötve – (3:49.50) elegendő volt egy bronzéremhez. Mindez pedig azt jelenti, hogy csapatunk egyelőre tartja a három érem per nap átlagot, és jelenleg második az éremtáblán (2-1-3) a britek (2-2-2) mögött.

  A nap vége végképp a magyar úszók jegyében telt, ugyanis most adták át a 2015. év legjobb európai úszóinak járó LEN Award-okat, márpedig a tavalyi teljesítmények alapján ez csakis Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót illethette, hiszen mindketten óriásit produkáltak mind a kazanyi világbajnokságon, mind a netanyai rövidpályás Európa-bajnokságon. Így a kontinentális szavazáson fölényesen futottak be az első helyre – most pedig egymás mellett mosolyogtak a dobogó tetején, a szobrokkal a kezükben.

  Nyilatkozatok

  Hosszú Katinka:
  „2:07-es időt akartam úszni, és ez sikerült, azt viszont tudtam, hogy Daryna iszonyúan tud jönni az utolsó ötven méteren, úgyhogy egészen kemény verseny kerekedett ki ebből, de elégedett vagyok összességében.”

  Cseh László:
  „Ez már kezdett hasonlítani. Kicsit bánom, hogy nem tudtam megúszni a legjobbamat, azaz azt az időt, amit a tavalyi vb-n (23.06), de határozottan jobb érzés volt ma úszni, szerintem ezzel az ezüsttel kihoztam a maximot ebből a versenyből.”

  Financsek Gábor:
  „Ha valaki két hónapja azt mondja nekem, hogy Eb-dobogón állok, ráadásul a mixed váltó tagjaként, azt konkrétan kiröhögöm. Ehhez képest ez a valóság. Nagyon boldogok vagyunk!”

  Verrasztó Evelyn:
  „Ez egy elég speckó verseny, észnél kell lenni, amikor egy pasi elmegy melletted pillangón olyan lendülettel, amihez nem vagy hozzászokva, akkor is meg kell őrizned a hidegvéred. Ez sikerült, úgyhogy most örülünk.”

  Jakabos Zsuzsanna:
  „Számolgattuk előtte, hogy kiket tudunk megelőzni, és azt néztük, hogy meg lehet fogni több csapatot is, és ha mindenki közel a legjobbját hozza, az érem sem kizárt. Sikerült!”

  Balog Gábor:
  „Amilyen állapotban vagyok, nekem az érem csodálatos bónusz.”

  Burián Kata:
  „Megvan, megvan, megyek az olimpiára! Kimondhatatlanul boldog vagyok! Tegnap este, csak hogy minden összejöjjön, begyulladt mind a két bölcsességfogam, de most ez sem érdekelt. A vége már nagyon fájt, a combjaim elsősorban, de csak azért is megakartam csinálni, és ez sikerült! Megígértem, ugye, hogy megígértem tegnap?!"

  Balog Gábor (a 100 hát után):
  „Náthásan sem kellemes, de nem éreztem annyira rosszul magam, ezért is vállaltam az úszást. Nem volt annyira jó, mint tegnap, persze náthásan sokkal rosszabb, így talán még elfogadható ez az eredmény.”

  Verrasztó Evelyn (a 100 gyors után):
  „Ó... Inkább nem mondom ki... A lényeg, hogy jó volt, határozottan jó úszás, a 200 gyors szerintem remek lesz. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint az elmúlt években bármikor. De nem akarok elkiabálni semmit. Bár ez a kilencedik hely... Ó, basszus...”

  Grátz Benjámin:
  „Mindent beleadtam, tényleg. Nem tudnám megmondani, mi hiányzott. De most iszonyúan mérges vagyok...”

  Kozma Dominik:
  „Maradjunk annyiban, már az csoda, amit ebből kihoztam. A visszatérésem óta rakjuk össze a mozgást, de úgy érzem, a tegnapi százak miatt mostanra kicsit szétesett. Valahogy úgy éreztem magam, mintha alibiznék az utolsó huszonöt méteren, egyszerűen beestem a víz alá. A lábam nem bírta úgy, a combom. Elkezdtem rendesen, de a végén nem jöttem úgy, ahogy kellene. Mindegy, a láb igazi erősítésére még csak most fogunk ráállni, az olimpiáig meg van idő, hálistennek.”

  Bernek Péter:
  „Annyira nem volt rossz, de ezt még tanulnom kell, milyen a 400 másnapján kétszázat úszni. Ha lett volna egy nap pihenő, szerintem biztos megúszom a legjobbamat, így azért néha kicsit keményebb volt. Most itt maradok edzeni, és aztán igyekszem a váltóban megmutatni.”

   

   

   

  Egy arany, egy ezüst, egy bronz, plusz egy riói kvóta (és két LEN Award)
  2016-05-16 //

  Egy arany, két bronz nyitányként

  Kivágta a rezet (aranyat, bronzot) a magyar csapat a londoni Európa-bajnokság úszóversenyeinek nyitányán

  Hosszú Katinka új Eb-csúccsal védte meg címét 400 vegyesen, ugyanitt Jakabos Zsuzsanna bronzérmet szerzett, és szintén harmadikként zárt Bernek Péter, aki először állt dobogón ötvenes medencés 400 gyors után.

  Nem egészen négy évvel ezelőtt Hosszú Katinka ugyanebben az uszodában 4:30 környéki időt tervezett, olimpiai érmet – ha az megvan, boldog, és talán sohasem indul neki annak az útnak, amelyen immár három és fél éve menetel. Amennyiben a 2012-es londoni olimpián akárcsak a mostani előfutamban elért idejét produkálja, másodikként végez... Csakhogy akkor 4:33-mal végül lemaradt a dobogóról, és a negyedik helyet követően ugyanitt, ugyanezen a helyen hangzott el az az ominózus mondat, ami után egy világ omlott össze benne – a „most mi lesz?” kérdésre ugyanis akkori edzője, az amerikai Dave Salo csupán annyit mondott: „Nyissál egy szépségszalont Budapesten.”
  Ez volt a mélypont – innen jött vissza Katinka, akinek ma már két 4:30-as idő a kisujjból kirázás kategóriája: 4:30.97 és 4:30.90 volt a két mai produkció (mindkettő Európa-bajnoki rekord), plusz két úszás 200 háton, amit Berlinben alig bírt, ma már meg sem kottyant neki. Az aranyat utcahosszal nyerte – a másik számban tartalékolva, negyedik idővel finalista, azaz a diadalmenet kedden folytatódhat.
  Akadt ugyanakkor egy még boldogabb nála (alkalmasint): Jakabos Zsuzsanna, aki vállműtéte után először tudott egyéniben érmet szerezni – egy bronzot –, és ez további lökést adhat az olimpiai felkészüléséhez.
  Egyébként az első úszóérmet, szintén egy bronzot, Bernek Péter szerezte, aki 400 gyorson érkezett harmadikként, ugyanakkor kissé dúlt-fúlt az úszását követően, mondhatni, egyáltalán nem volt elégedett magával.
  Napvégi meglepetés gyanánt a férfi gyorsváltó másodszor is megdöntötte az országos csúcsot (3:16.55), Holoda Péter, Takács Krisztián, valamint az elképesztő részidőket repesztő Bohus Richárd (48.64) és Kozma Dominik (48.59) a dolgok jelenlegi állása szerint nem csak a falig repült itt, hanem Rióig – most épp a kvótát érő 16. helyen állnak, a váltó-kvalifikáció pedig május 31-én lezárul.
  A középdöntősök közül Cseh László 50 pillangón, Burián Kata 200 háton lett finalista a negyedik idővel, míg Balog Gábor – torokfájósan – hetedikként került be 100 háton. Financsek Gábor (100 mell, 13.), Földházi Dávid (100 hát, 16.) ezúttal nem jutott tovább, ám egyikük sem a fő számaiban szerepelt, azaz a középdöntő is remek eredmény tőlük.

  Nyilatkozatok

  Hosszú Katinka:
  „Csodálatos három és fél év van mögöttem, élveztem az utazás minden pillanatát. Ez a mai nap tényleg arról is szólt, hogy a rossz emlékek végleg törlődjenek ebben az uszodában – és ez ma sikerült. Az Európa-bajnokságon nincs rajtam semmi nyomás, kifejezettem ez az érzésem, hogy csupán az a dolgom, hogy élvezzem ezt a versenyt.”

  Jakabos Zsuzsanna:
  „Nagyon örülök, mert az ezüst is túl messze volt most, ennél több nem volt ebben. A vállműtétem óta ez az első egyéni érmem, úgyhogy én most boldogabb vagyok, mint az arany- vagy az ezüstérmes.”

  Bernek Péter
  „Gyakorlatilag el sem fáradtam, annyira sem, mint reggel. Ez most nem állt össze, de inkább most, mint az olimpián. Ez olyan pont semmilyen volt. Kielemezzük, mi volt a hiba, az volt az érzésem, hogy még maradt bennem, van még mit csiszolni rajta, mert 3:45-re számítottam. Most 250-nél indultam meg, ki kellett ezt is próbálni, mint sok minden mást is, hogy Rióban a legjobb legyen."

  Bohus Richárd:
  „Ez elképesztő, kimondhatatlan boldogságot érzek! Most megvagyunk, remélem, ez így is marad május végéig. Mindenki odatette magát, szerintem nagyot mentünk."

  Cseh László:
  „Már jobb volt, mint délelőtt, de még nem érzem a vizet. Ez azt jelenti, nem érzem azt, hogy igazándiból haladnék. Mindegy, ezen még dolgozunk, holnapra jobb lesz."

  Burián Kata:
  „Szerettem volna már most megúszni az A-szintet, de holnap menni fog, biztos, megígérem. Most már nem izgultam annyira, mint délelőtt, mert egyébként rettentően izgulós típus vagyok... Szóval az elejét nem éreztem annyira gyorsnak, bár az idők rendben voltak, de a második és harmadik fordulót elrontottam, ott kell javítanom holnapig."

  Balog Gábor:
  „Ahhoz képest nem rossz, hogy a torkom miatt egy percet sem aludtam, most az utolsó húsz méteren pedig nem hogy levegőt nem bírtam venni, de nekiálltam köhögni. A hátúszást nem pont erre találták ki... Szóval így elégedett vagyok, a döntőre és a kétszázra még megpróbálunk találni valami gyorsan ható gyógymódot."

  Földházi Dávid:
  „Három száz hát egy napra pont elég... A vége már nagyon fájt, szerettem volna egy tizedet még javítani, de ennek most nem volt reális esélye."

  Egy arany, két bronz nyitányként
  2016-05-14 //

  A parton már hasítunk!

  Hamarosan a vízben is fognak úszóink, ám addig is, amíg kezdődnek a londoni Eb úszóviadalai, a szárazföldön arattunk újabb sikereket.

  A szombati LEN Büro ülésen döntöttek arról, hogy az egyes sportágakat felügyelő szakbizottságokban mely országok képviselői kapnak helyet.

  Nos, az elfogadott névsorokat böngészve a siker teljes: nyolc magyar kapott helyet a különféle testületekben, már persze Gyárfás Tamás mellett, akit egy hete, a kongresszuson egyhangúlag erősítettek meg kincstárnoki tisztségében. Elfogadottságának és tekintélyének köszönhető, hogy ennél több képviselőt még a kontinens szuperhatalmai sem tudtak kilobbizni maguknak. Sőt, alapvetően még ennyit sem: a nyolc plusz egy taggal elsők vagyunk az európai nemzetek között.

  Ráadásul négy igen fontos sportági bizottságban lesznek ott a magyarok, abszolút tűz-, pontosabban vízközelben, elvégre a komoly kérdések itt dőlnek el. Az úszóbizottságban Petrov Iván, a műugróknál Kelemen Ildikó (alelnökként!), a vízilabdázóknál a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, a nyíltvízi úszóknál Fodor Szabolcs lesz tag a következő négy évben.

  Emellett az orvosi bizottságban dr. Fürstner József, a médiabizottságban szövetségünk sajtófőnöke, Csurka Gergely, míg a tiszteletbeli tagokból alakított tanácsadó-felügyelő testületben Salamon Ferenc, a jogi bizottságban pedig Kiss Ottó kap szerepet.

  A parton már hasítunk!
  2016-05-12 //

  Hódításra készen

  Hétfőtől vasárnapig a londoni Európa-bajnokságon szerepel a magyar úszóválogatott

  Az elmúlt évek alapján pedig egy sikertörténet újabb fényes fejezetét várhatjuk. Elég csak arra emlékezni, hogy 2012-ben, Debrecenben 1., 2014-ben, Berlinben a 3. helyen végzett csapatunk az éremtáblán, és hasonlóan kiugróan teljesített a rövidpályás kontinensviadalokon is (2012: 2., 2013: 2., 2015: 1.).

  Gyárfás Tamás elnök bevezetőjében kiemelte, hogy újabb óriási kihívás előtt áll a magyar csapat, hiszen az Európa-bajnokságokon a múltban nagyon magasra került a mérce. Az elnöknek azonban meggyőződése, hogy sikerül az előző viadalokhoz hasonló, kiemelkedő szereplést produkálni. „Kiváló úszóink vannak, kiváló edzőink, a sportág támogatóitól minden segítséget megkapunk, így többek között az egyik új partnerünktől, a Market Zrt-től, azaz minden adott ahhoz, hogy ismét az éremtábla legjobbjai közé kerüljünk” – szögezte le Gyárfás Tamás. Az elnök természetesen hozzátette, hogy az év legfontosabb eseménye az olimpia, de a háttérben már óriási erőkkel dolgoznak a 2017. évi budapesti FINA-világbajnokság előkészítésén, ennek jegyében ő maga a nyakkendőjét is lecserélte, avagy a sajtótájékoztatón viselt ruhadarabon már a nemrég elfogadott új logó látható.

  Hargitay András szövetségi kapitány elmondta, harminc magyar úszó indul Londonban, a többségük már teljesítette az olimpiai A-szintet, míg néhányan igen közel járnak hozzá, és remélhetőleg Londonban sikerül elérniük a riói kvalifikációt jelentő időt.

  A kapitány jelezte, négy gyúró tart a csapattal, egyikük dedikáltan Hosszú Katinkával fog csak foglalkozni. „A versenyzőket igyekszünk teljes mértékben kiszolgálni, mindenkinek kiutazhat az edzője, aki erre igényt tartott.” Hargitay András elmondta, érmekért, aranyakért megy a csapat Londonba, az esélyesek közül egyedül Gyurta Dániel nem tart a csapattal – a szakvezető szerint érthető okokból. „Helyes, hogy Dani így döntött, számára a riói győzelem a cél.”

  Az új utánpótlás-kapitány, Petrov Iván azzal kezdte, nagy megtiszteltetés számára, hogy ezen a poszton dolgozhat. Ugyanakkor jelezte, ezúttal a juniorokat nem viszik ki Londonba, hogy teszteljék magukat: „a felnőtt Eb az ő felkészülésük szempontjából nincs jó időpontban, ezért csak Késely Ajna lesz kint azok közül, akik majd a junior Európa-bajnokságon is szerepelnek, a többi fiatal Hódmezővásárhelyre készül, nekik az az év fő eseménye.”

  A jövő heti főszereplők közül Cseh László azzal kezdte, „Berlin óta sok minden változott, csak egyvalami nem: a győzni akarás.” A 12-szeres Európa-bajnok elmondta, remek állapotban érzi magát, Londonban pedig a lehető legjobb akar lenni. Négy számban indul, mindhárom távon pillangón (akárcsak Kazanyban), és még a 200 vegyesen is meg kívánja védeni a címét. „Kemény ellenfeleim lesznek, főleg a hazaiak, de győzni akarok” – szögezte le Cseh.

  Risztov Éva négy napig az ágyat nyomta betegen, így ő csak 800-on indul Londonban. „Szerencsére meggyógyultam, de többet nem akarok vállalni, mert az idén az olimpia, a tíz kilométer a legfontosabb, ez a prioritás.”

  Kapás Boglárka, akárcsak bajnoktársai, szintén klub- és edzőváltás után van, és nagyon várja az első Európa-bajnokságot az UTE színeiben. „Az országos bajnokságra nem könnyítettünk, az Eb-re picit fogunk. Ezerötszázon vezetem az európai ranglistát, remélem, ez a verseny után is így fog maradni” – jelezte Bogi, hogy végre ismét aranyra vágyik.

  Verrasztó Dávid egy kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az országos bajnokságot, viszont az Európa-bajnokságon már szeretne villantani: „Könnyítés szempontjából jó időpontban van a verseny, azaz szeretnék jó időt úszni. Az titok, hogy mennyit, de lehet tippelni. És az Eb után megmondom, ki találta el” – viccelődött a 400 vegyes címvédője.

  A sajtótájékoztató végén a MÚSZ vezetői jelezték: új kezdeményezésként egy gyermekvédelmi program kidolgozását kezdik meg, melynek koordinálására egy nemzetközileg is elismert szakembert, dr. Herczog Máriát – a Család, Gyerek, Ifjúság Egyesület és az Eurochild elnökét, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának korábbi tagját – kérték fel. Hangsúlyozták, a program prevenciós jellegű, azaz nem azért indítják, mert bármiféle bántalmazás mindennapos probléma lenne az úszósportban, ugyanakkor a közvélemény erőteljes, negatív véleményének hatására lép a szövetség, a kiegyensúlyozott, elégedett, egészséges gyermekek érdekeinek érvényesítéséért. Számos nagy úszónemzetnél – így a briteknél, amerikaiaknál – vannak hasonló programok, a magyar változat kialakításához, működtetéséhez pedig számítanak az edzők, szülők, sportolók hathatós közreműködésére.

  Fotók: Szaka József

  Hódításra készen
  2016-05-11 //

  Magyar Úszás Napja - 2016. június 18. 6. rész

  Tisztelt úszni vágyók!

   

  Heti 6 órányi úszóedzés szép teljesítmény, semmilyen úszófeladat, erőpróba nem jelenthet gondot! Bátran vállalhatunk bármilyen távot, menni fog teljesítése és a vízből kijőve fogadhatjuk ismerőseink, barátaink (vagy a közönség) szédítően feldicsért és jogos gratulációját! Ennyi edzést nem lehet rossz úszótechnikával megcsinálni, valószínűleg ilyen jellegű gondok nem jelentkeznek, ráadásul a különféle úszásnemek variációinak végrehajtása tovább javítottak ezen. Itt is az 5. heti edzéseket az utolsó héten javasoljuk.

  Jó felkészülést kíván: a Sportágfejlesztési támogatás kiemelt sportága, a magyar úszás és a Magyar Úszó Szövetség. 

  Magyar Úszás Napja - 2016. június 18. 6. rész
  2016-05-11 //

  Úszás Napja 2016 - Önkéntesek toborzása

  Még lehet jelentkezni a 2016-os 10 km FINA HOSA Nyíltvízi Világkupára

  Információk letöltése itt: 

  Úszás Napja 2016 - Önkéntesek toborzása
  2016-05-08 //

  LEN kongresszus London

  Gyárfás Tamást egyhangúlag újraválasztották a LEN-ben és a FINA-ban

  Az Európai Úszó Szövetség vasárnap, Londonban tartotta választó kongresszusát, ahol a Magyar Úszó Szövetség elnökét egyhangú szavazással erősítették meg újabb négy évre a LEN kincstárnoki tisztségében, amely az elnök után, a főtitkárral egyetemben a legtekintélyesebb pozíció.

  Ennél is fontosabb, hogy a 52 tagországot felvonultató közgyűlés döntött: 2017-től kik képviselik Európát a Nemzetközi Úszó Szövetségben (FINA). Gyárfás Tamás itt is a legtöbb voksot kapta, mellette az elnökként újraválasztott Paolo Barellinek, a görög Dimitrisz Diatheszopulosznak és a brit David Sparkesnak szavaztak bizalmat.

   

  Ha úgy tetszik, Gyárfás Tamás kedvező időszakon van túl, hiszen éppen két hete, amikor bizalmi szavazást kért, 118-1 arányban állt ki mellette a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése. A MÚSZ után a LEN-ben és a FINA-ban is közbizalomnak örvend, és 2021-ig bezárólag meghatározó tisztségeket tölt be a világ úszósportjában.

   

  „Változatlanul a 2017. évi világbajnokság a számomra a legfontosabb, a választási eredmények megfelelő hátteret adnak ahhoz, hogy minden szempontból a várakozásnak megfelelően teljesítsünk – mondta a kongresszust követően Gyárfás Tamás. – Ehhez óriási csapatmunkára, erős összetartásra és bizalomra van szükség. Nagy jelentősége a különböző tisztségeknek, de a lényeg változatlanul az, hogy az úszóink a korábbaikhoz hasonló sikereket érjenek el, a sportág újabb igazi megmérettetése itt Londonban május tizenhatodikán kezdődik. Igazán akkor leszek boldog, ha a legutóbbi, netanyai rövidpályás Európa-bajnoksághoz hasonlóan a semleges szurkolók már-már dúdolják a magyar himnuszt, hiszen annyit hallották, hogy már a botfülűek is könnyedén belefoghatnak.”

   

  LEN kongresszus London
  2016-05-08 //

  Olimpiai Reménységek Versenye

  20 arany, 19 ezüst és 5 bronz a hétvége összeteljesítménye

  Folytatták remek szereplésüket a fiatalok. Az összesített csapatverseny és a lányok pontversenyét is megnyrte a magyar csapat. 

  A 2. nap és a teljes jegyzőkönyv letölthető itt:

   

  Olimpiai Reménységek Versenye
  2016-05-07 //

  Olimpiai Reménységek Versenye

  14 arany, 13 ezüst és 4 bronz a nyitónapon.

  A teljes jegyzőkönyv valamint a magyarok eredményei elérhetőek itt:

  Olimpiai Reménységek Versenye
  2016-05-07 //

  Jövő bajnokai - összrégiós verseny

  A jegyzőkönyv letölthető itt: 

  Jövő bajnokai - összrégiós verseny