HÍREK

  2016-10-05 //

  Tizenhárom érem Katinkától

  13 érmet szerzett Dubajban – ebből kilenc lett arany, ami másodszor sikerült neki.

  Ez egyszersmind egyszeri bevételi csúcs is: a 9-4-es termés 18 ezer dolláros pénzdíjat jelent csak ezen a két napon. Jakabos Zsuzsannának szintén jól ment, két ezüstöt és egy bronzot szerzett szerdán, míg Gyurta Gergely egy harmadik hellyel zárta a viadalt.

  Katinka először 100 gyorson szállt vízbe, ahol nem tudta megverni a dán Jeanette Ottesent, aki Párizsban, Berlinben, Moszkvában és Pekingben is megnyerte ezt a versenyszámot. A magyar úszónő csaknem hét tizeddel a dán mögött végzett a második helyen – ezek után viszont már róla szólt az este – a nők között legalábbis egyértelműen. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis a világkupa-sorozat ötödik állomásán is megnyerte a 100 méteres hátúszást, századra azonos időeredménnyel (56.56), mint az előző versenyen, Pekingben.

  Katinka hosszú idő után először 200 pillangón is rajthoz állt, és itt sem talált legyőzőre – a távon kettős magyar győzelem született, hiszen másodikként a moszkvai győztes Jakabos Zsuzsanna csapott célba. Hosszút 400 gyorson sem lehetett megverni, bár a kínai Fang Ji szorongatta, de négy tizeddel gyorsabban ért a falhoz Katinka, ötödik aranyérmét gyűjtve be ezen a távon az idén. Száz vegyesen a jamaicai Alia Atkinson jelentette a legnagyobb veszélyt Hosszúra, ám az aranyat nem tudta előle elhalászni. A harmadik helyen Katie Meili végzett, csakhogy az amerikait a verseny után kizárták, így Jakabos lett a bronzérmes.

  Ötven pillangón Ottesent ezúttal sem lehetett megverni, Hosszúnak sem sikerült, Atkinsont megelőzve a második helyen végzett. Ám aztán 400 vegyesen leiskolázta a mezőnyt – akárcsak az előző négy állomáson –, a második helyen végző Jakabost csaknem négy másodperccel előzte meg. A 2014-es szezon óta ez volt az 50. vegyesúszó versenye a Világkupán, amiből 49-et nyert meg (100-200-400), csak egyszer, Szingapúrban lett második még 2014-ben – a 400 vegyest zsinórban 12-edszer nyerte meg.

  Hosszú Katinka az eddigi négy világkupa-verseny mindegyikén hét aranyérmet nyert, Dubaiban azonban kilenc arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel zárt, a 14 érem minden idők legjobb egyéni Vk-teljesítménye a verseny históriájában. Korábban 12-ig jutott Katinka (Hongkong 2014 – itt állította fel az aranyrekordját 10 elsőséggel –, valamint a múlt héten Pekingben). A magyar úszónő összességében 37 aranyéremnél jár az idei vk-sorozatban, és óriási fölénnyel vezeti az összetett pontversenyt.

   

  A férfiaknál 1500 gyorson Gyurta Gergely végig harcban állt az első helyért, ám az utolsó ötven métert a dél-afrikai Myles Brown és a német Poul Zellmann is jobban bírta nála, így végül a harmadik helyen ért célba.

  A Világkupa-sorozat első ázsiai szakasza október 8–9-én Dohában zárul, majd csaknem kéthetes szünet következik. A hónap végén Szingapúr, Tokió és Hongkong ad otthont az utolsó három állomásnak.

  Tizenhárom érem Katinkától
  2016-10-04 //

  Katinka: már az első napon egy négyes

  Hosszú Katinka négy aranyat nyert a rövid pályás úszó-világkupa ötödik, dubai állomásának első napján. 

  Háromszoros olimpiai bajnokunk sorrendben 200 gyorson, 50 háton, 200 vegyesen és 800 gyorson nyert, míg 100 pillangón és 200 háton második lett. Jakabos Zsuzsanna 200 vegyesen második, 200 háton harmadik helyen végzett.

  Olimpiai bajnokunk az első napi délutáni programban először 200 gyorson ugrott a vízbe, ahol nagy csatában győzött az ausztrál Madeline Groves előtt. Rövid pihenő után 100 pillangó következett, itt a dán Jeanette Ottesen mögött másodikként csapott a célba.

  50 háton jött az újabb első hely, 22 századdal előzte meg az ukrán Darina Zevinát. 200 vegyesen már két magyarért szoríthattunk, ugyanis Jakabos Zsuzsanna is ott volt a medencében. A mieink ki is sajátították az első két helyet, Hosszú mögött Jakabos jött be másodikként.

  200 háton Zevina magabiztosan győzött, megelőzve Hosszút és Jakabost. A két magyar eredményhirdetésről érkezett meg az utolsó számukra, 800 gyorsra, ahol Hosszú a negyedik aranyát nyerte meg. Jakabos itt ötödikként végzett, míg a harmadik magyar résztvevő, Gyurta Gergely 400 vegyesen lett negyedik.

  Katinka egészen hihetetlen teljesítménnyel úszik a Világkupa-sorozatban, hiszen a korábbi négy állomáson 28 aranyat zsebelt be (ez messze a legtöbb a nők között), mind a négy alkalommal hetet. Most jó esélye van a nyolcra, hiszen eddig az első napokon rendre hárommal zárt.

  Katinka: már az első napon egy négyes
  2016-10-03 //

  Jókora adag dac viszi előre Cseh Lászlót, aki csak januárban fog rákapcsolni

  Jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik és az egyik támogatója vendégszeretetét élvezi Cseh László, a magyar úszó válogatott rangidőse, aki nem egészen két hét múlva újra edzésbe áll, ám nem egészen úgy, ahogy azt eddig tett

  „Október második hetében találkozunk újra, és már előre eldöntöttük, hogy változtatunk az eddigi menetrenden – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Plagányi Zsolt, a hamarosan a 31. életévét betöltő Cseh László edzője. – Nem titok, hogy előtérbe kerül a szárazföldi munka, miközben a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik a gyorsúszásra, és kísérletképpen a vegyesre is. Más szóval: a következő három hónap nem elsősorban a pillangóúszásról fog szólni” – hangsúlyozta a mester, hozzátéve, hogy a 2003 óta (!) folyamatosan olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmeket gyűjtő Cseh Lászlót a Rióban történtek után nem csupán a lelkesedés, hanem  jókora adag dac viszi előre.

  A budapesti világbajnokságra összpontosít

  Az év hátralévő versenyeit passzolja, így a decemberi windsori rövid pályás világbajnokságnak is csak a nézője lesz, noha mindig is a kismedencés versenyzés sikert sikerre halmozó specialistájának számított.

  „Laci számára most az a legfontosabb, hogy fizikailag és mentálisan is teljesen felfrissülve folytathassa az edzésmunkáját. Harmincon túl neki több idő kell ehhez, mint egy tinédzsernek, és az ő esetében még arra is ügyelni kell, hogy a munka nem fulladhasson monotóniába. Ha arra gondolunk, hogy mennyi energiát kellett befektetnie négy egymást követő olimpia, hét-hét nagymedencés világ- és Európa-bajnokság feladatainak teljesítésébe, akkor ezt a gondolatmenetet nem kell érvelésekkel kiegészíteni. Ezért az év végéig a terhelés sem lesz túlméretezett, elég lesz rákapcsolni januártól és úgy megközelíteni a júliusi budapesti világbajnokságot, ami kétség kívül a legnagyobb kihívást jelenti a számára az olimpia utáni esztendőben.”

  2017-es OB – már az új Dagályban

  Magától értetődő, hogy az egy-egy kudarccal (200 m) és bravúrral (100 m pillangó) zárult olimpiai szereplése után a 2017-es FINA Világbajnokságot pályafutása egyik legfontosabb, kritikusnak is nevezhető próbatételének tekinti Cseh László, aki a 2006-os, a 2010-es és a 2012-es, magyar rendezésű Európa-bajnokságok után jövőre ismét hazai pályán szerepelhet. Ráadásul egy olyan nagyszerű létesítményben, a Dagály Úszó Arénában, amelynek megnyitójára várhatóan már csak fél évet kell várni.

  „A cél természetesen csak az lehet, hogy Laci kifüstölhesse magából a riói sokk rossz emlékeit. Amelynek legfájóbb pontja kétségtelenül az volt, hogy a májusi londoni EB-n győzelmet jelentő 1:52.91 perces teljesítményével simán olimpiai bajnok lehetett volna. Simán bizony, mert hogy az aranyérmes Michael Phelps ott 1:53.36-tal nyert. Nagyon jókor jön tehát jövőre a hazai pálya, a magyar szurkolók biztatása, amely a magyarországi Európa-bajnokságokon, Budapesten és Debrecenben is erős hátszelet jelentett.” – hangsúlyozta Plagányi Zsolt, jelezve, hogy a 2017-es évad fő eseménye előtt az országos bajnokság – várhatóan már az új úszó arénában -  és néhány hagyományos nemzetközi verseny alkotja majd Cseh László programját.

   

   

   

  Jókora adag dac viszi előre Cseh Lászlót, aki csak januárban fog rákapcsolni
  2016-10-01 //

  Katinka: két nap, tizenkét érem

  Akárcsak pénteken, a pekingi Világkupa-állomás második napján is hat érmet szerzett Hosszú Katinka

  Ám ezúttal még rátett egy lapáttal, hiszen négy arannyal és két bronzzal zárta a szombatot. Így az első felvonás 3-1-2-es mutatóját is beleszámítva Pekingben 12 érem a Hosszú-termés (7-1-4), ami pénzügyileg is jól mutat, hiszen 13 500 dolláros bevételt jelent.

  A háromszoros riói olimpiai bajnok 100 méter háton (56.56 mp), 400 méter gyorson (4:01.65 p), 100 méter vegyesen (58.10) és 400 méteres vegyesúszásban (4:33.60) utasított mindenkit maga mögé. Vegyesen megszorítani sem tudták, 400-on viszont óriási csatát vívott a hazaiak ifjúsági olimpiai bajnokával, Jie Donggal, ám 0.15 másodperccel előbb érintette meg a falat. Emellett két döntőben végzett harmadikként: 100 méter gyorson (53.07) és 50 méter pillangón (25.98).

  „Boldog vagyok, és egyszersmind megtisztelve érzem magam, ugyanis sok úszó mondta itt, hogy én vagyok a példaképük – nyilatkozta Katinka a FINA honlapjának. – Az egyik legfontosabb célom mindig is az, hogy a küzdőszellemmel motiváljak másokat, és nagyon örülök, ha ezt sikerül elérnem.”

  A pekingi Vk-állomás másik magyar szereplője, Jakabos Zsuzsanna – aki az első napon 200 méter vegyesen második volt – szombaton is Hosszú mögött lett ezüstérmes 400 méter vegyesen (4:38.13), a 200 méter pillangó döntőjében pedig ötödikként zárt (2:07.06).

  A széria állandó résztvevői egyébként nem sokat pihenhetnek, hiszen kedden és szerdán máris következik a folytatás, mégpedig Dubajban.

  Katinka: két nap, tizenkét érem
  2016-09-30 //

  Katinka hat érme Pekingben

  Három aranyat, mindösszesen hat érmet szerzett Hosszú Katinka a pekingi Világkupa-viadal nyitónapján. A távol-keleti etap első állomásán Jakabos Zsuzsanna is részt vesz, ő 200 vegyesen akasztott egy ezüstöt.

  A háromszoros olimpiai bajnok 200 méter gyorson (1:53.89), 50 méter háton (26.68) és 200 méter vegyesen (2:07.37) győzött. 200 méter háton második (2:04.68) lett, itt az ukrán Darina Zevina szakította meg eddigi győzelmi sorozatát, míg 100 méter pillangón (56.67) és 800m gyorson (8:25.62) harmadikként ért a falhoz.

  Katinka a FINA honlapjának eképp értékelte az első napot: „Pekingben folyamatosan érzem a szurkolók szeretetét, állandóna biztatnak. Tizennégy számban állok rajthoz itt összesen, ma ment le az első hét, ebből hatszor érmes lettem. A célom változatlan: újabb és újabb kihívásokat keresni a határaimat feszegetni.”

  A világklasszis, akit a 2012-es szám- és éremhalmozás kapcsán épp Pekingben kapta a helyi médiától a mára védjegyévé vált Iron Lady becenevet, még annyit tett hozzá: „Számomra a Világkupa szinte felér egy pihenéssel. Elsősorban edzésnek tekintem, csakhogy a valódi edzéseim ennél sokkal keményebbek. Rendkívül élvezem a különbséget, amit a rövidpályás versenyzés jelent, és itt olyan számokat is kipróbálok, amit ötvenes medencében nem szoktam. Itt sohasem érzek nyomást, ha valamelyik szám nem sikerül, vagy elkövetek egy-két hibát. Az egyetlen, amit még nem próbáltam ki, a mellúszás, de a jövőben talán oda is benevezek.”

  Kíváncsian várjuk, elvégre a mostani éremkollekció is a vegyes-siker mellett három úszásnemben jött össze.

  A másik magyar résztvevő, Jakabos Zsuzsanna 200 méter vegyesen Hosszú mögött másodikként végzett (2:09.58 perc) a legendás olimpiai uszodában, a Vizeskockában.

  Katinka hat érme Pekingben
  2016-09-17 //

  Már csak 300 nap...

  ...és kezdődik a 17. FINA Világbajnokság Budapesten és Balatonfüreden.

  Eddig, mintegy 3250 önkéntes jelentkezett, hogy részese szeretne lenne Magyarország valaha volt  legnagyobb sporteseményének. 

  Neki rendeztünk, a világbajnokságot lebonyolító céggel együtt stílszerűen vízi partit. 
  A kötetlen összejövetelen az egybegyűlteket köszöntötte Szántó Éva, a Budapest 2017 Nkft ügyvezető igazgatója, valamint Gyárfás Tamás MÚSZ elnöke, aki egyben a szervező bizottsag társelnöke is.

  Majd Kapás Boglárka és Szűcs Gabriella elindították a visszaszámláló órát...

  Hajrá magyarok!

  Képek: Kovács Anikó és Szaka József

  Már csak 300 nap...
  2016-09-11 //

  Egy váltóezüst a végére

  Egy hajszállal elvesztett arany és egy pályatévesztéssel elbukott ezüst 

  Ez a mérleg a zárónapon, egészen pontosan egy második és egy negyedik hely a váltókban – összességében pedig második hely mind az érem-, mind a ponttáblázaton a piombinói junior nyíltvízi Európa-bajnokságon.

  Az idei junior vb-n bevezetett, a korábbi, óra elleni, háromfős csapatversenyek alternatívájaként kipróbált váltók voltak műsoron a junior Eb zárónapján. Míg a korábbi években három fő úszott együtt, időfutam jelleggel, most klasszikus váltóviadal zajlott, tömegrajttal, aztán egy meghatározott zónában lebonyolított váltással, 4x1250 méteren, nemzetenként két-két fiú és lány úszó részvételével.

  A legfiatalabbak – 14-16 évesek – versenyén szenzációsan úsztak a mieink, Kalmár Ákos, Fábián Milán, Juhász Janka és Rohács Réka egyaránt kitett magáért, óriási csatát vívtak a spanyolokkal és az olaszokkal, végül a hispánok egyetlen érintéssel, 0.6 másodperccel előbb érték el a célpanelt.

  Az ún. nyílt váltóban, amelyben bárkit lehetett nevezni 19 év alatt, a hoorni példából okulva – ahol a németek dobtak harcba pihent úszókat – egy csak a csapatviadalra nevezett versenyzővel pörgettük fel a magyar kvartettet. Igaz, Drigán Zoltán után, aki elsőként adta át a stafétát, a csak váltóban úszó Juhász Adél erejéből most arra futotta, hogy ne húzzanak el túlzottan a többiek, az élbolyt alkotók többsége ugyanis két fiúval kezdett. Féltávnál így 1:41 perces hátrányban voltunk, ám ekkor jött a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf, aki „rendet vágott”, és 1250 méteren 1:20 percet dolgozott le a hátrányból úgy, hogy már csak a németek voltak előttünk, akik lány-fiú-fiú-lány felállásban vitték végig a versenyt, azaz még a német fiúversenyzőt is csaknem befogta. Innentől szinte biztosnak látszott az ezüst, Farkas Adél azonban az utolsó fordulónál teljesen eltájolta magát, és gyakorlatilag kiúszott a pályáról... Mire észbe kapott, az olaszok és a spanyolok is eléje kerültek, így odalett az érem – maradt a negyedik hely, összességében a negyedik ezen az Európa-bajnokságon...

  Ugyanakkor szégyenkezni így sem kell, hiszen mind az éremtáblázaton – két arany, egy ezüst –, mind a pontversenyben második lett a magyar csapat házigazda olaszok mögött.

  „A kicsik óriásit produkáltak az első váltóban, életük legjobbját úszták mind a négyen, csak nagyon kevésen múlt az arany, talán ha Réka picit többet lábvizezik, akkor a végén nem tudja lenyúlni a spanyol – értékelt Gellért Gábor szövetségi kapitány. – A nagyok váltójában, nincs jobb szó rá, elajándékoztunk egy érmet, szegény Adél elindult Elba-szigetének a harmadik bójánál, teljesen eltájolta magát, még a verseny után fél órával sem tudtuk megvigasztalni, annyira sírt szegény. Nincs semmi vész, előfordul az ilyen, ebből is lehet tanulni. Az egész csapat előtt le a kalappal, egy szám kivételével mindig volt emberünk az első hatban, többször kettő is, és elhoztunk két egyéni aranyérmet. Nem sok híja volt, hogy megelőzzük az olaszokat, de ígérem, jövőre addig csavarjuk a gombot, hogy a végén megverjük őket.”

  A szakvezető az új formációról is szólt néhány szót. „Egyre szenzációsabb ez a váltóverseny, azt szeretnék, ha már a jövő évi világbajnokságon, Balatonfüreden is ez lenne műsoron, mert itt ember ember elleni küzdelem van, mint az egyéni versenyben, sokkal közvetíthetőbb, mindenkinek izgalmasabb. Nem lesz könnyű átvinni, hiszen már megvan a versenykiírás, de hátha sikerül valami kompromisszumra jutni.”

  Egy váltóezüst a végére
  2016-09-10 //

  Rasovszky Kristóf junior Európa-bajnok!

  A világbajnoki arany után a piombinói kontinensviadalon is meggyőző fölénnyel, 10 másodperces előnnyel lett első a veszprémi versenyző a 10 kilométeres távon. A lányoknál Farkas Adélnek kevés hiányzott a dobogóhoz.

  Júliusban, a hollandiai Hoornban Rasovszky Kristóf egyszer már megmutatta, egyike a legtehetségesebb nyíltvízi úszóknak, hiszen ott is óriási fölénnyel lett junior világbajnok. Nos, Kristóf most is befűzte az oktatófilmet, vetélytársainak esélyt sem hagyva lett aranyérmes, 9.8 másodperces előnnyel. Mindezt úgy, hogy a Balatoni ÚK versenyzője nem pihent a két esemény között, hiszen Rióban is rajthoz állt 1500 méteren. A másik magyar induló, Drigán Zoltán 11. helyen végzett.

  A lányoknál az elmúlt években kiemelkedő sikereket elérő – két éve junior világbajnok, az Eb-ken kétszer ezüstérmes – Kiss Nikolett ezúttal feladta a küzdelmet, így a másik két indulónak kellett megmutatnia. És ők végig ott is voltak az élmezőnyben – a hajrában pedig nagyon kevés hiányzott, hogy legalább az egyikük dobogós legyen. Farkas Adél a bronzérmes mögött 2.1, Sömenek Onon Katalin pedig további 1.9 másodperccel később érte el a panelt, azaz 4. és 5. helyen zártak.

  Gellért Gábor szövetségi kapitánynak újfent nem lehetett oka a panaszra. „Rasovszky Kristóf jelenleg a világ junior nyíltvízi úszásának az ura, és nagyon remélem, fantasztikus képességei hamarosan a felnőttek között is a legjobbak közé röpítik. Ma is rendkívül okos versenyzéssel lett első. A német Florian Wellbrockkal végig vezették a mezőnyt, sokáig váltogatták, ki halad elöl, aztán másfél körrel a vége előtt otthagyták a többieket, és maguk között döntötték el az elsőséget. Az utolsó ötszáz méteren viszont nem maradt kérdés, Raso begyújtotta a rakétákat, mint Hoornban, és bár a német elvben jobb medencés úszó ezerötszázon, egyszerűen képtelen volt felvenni ezt a sebességet, Raso úgy hagyta ott, hogy az elképesztő.

  A lányoknál Kiss Nikit kórházba vitték, úgy tudjuk, egy könyökös eltalálta a halántékát, ezért kellett kiszállnia. Az elsődleges vizsgálatos szerint szerencsére minden rendben van nála. A másik két lány remekelt, Adél picit rutintalan volt, túl sokáig állt az élen, felhozta a többieket, akik rápihentek a hajrára a lábvizén. Kata is jól jött, csak ő meg túl sokat úszott egyedül, ahelyett, hogy egy picit feljebb ment volna lábvizezni, így egyikükben sem maradt annyi tartalék, hogy még jobban pörögjenek a végén, de a helyezések így is igen értékesek.”

  Vasárnap a 4x1250 méteres vegyesváltókkal zárul az Eb a Tirrén-tengerben – éppenséggel itt is éremesélyesnek számítanak a mieink, akik jelenleg mind az éremtáblázaton, mind a pontversenyben második helyen állnak a házigazda olaszok mögött.

   

  Rasovszky Kristóf junior Európa-bajnok!
  2016-09-09 //

  Juhász Janka junior Európa-bajnok!

  Parádésan kezdték fiatal nyíltvízi úszóink a junior Európa-bajnokságot

  Az olaszországi Piombinóban: Juhász Janka a 7.5 kilométeres távon aranyérmet szerzett, míg a többiek értékes helyezéseket szállítottak a korosztályos verseny nyitónapján.

  A viadal a 14-15 esztendős fiúk 5km-es versenyével kezdődött, amelyen mindjárt két figyelemre méltó helyezést sikerült elérni: Fábián Milán a negyedik helyen ért célba – 4.5 másodpercre volt a bronzérem –, míg Tabi Zoltán hatodikként; vele kapcsolatban mindenképp megjegyzendő, hogy a jövő egyik legnagyobb ígérete, csapatban már érmes volt a junior vb-n, míg itt az első húszban (!) ő volt az egyetlen 14 esztendős induló, a többiek mind egy évvel idősebbek nála. A lányoknál is a mezőny első felében zártak a mieink, Kun-Szabó Fanni 9., míg Borsi Anett 13. lett.

   

  Délután indultak neki a 7.5 kilométeres távnak a 16-17 esztendős versenyzők a Tirrén-tengerben, és itt megszületett az első érem, mindjárt egy arany. Juhász Janka rendkívül taktikusan versenyezve, egészen elképesztő hajrát produkálva megelőzte a júliusban világbajnoki címet szerzett spanyol Paula Ruizt. Rohács Réka is nagyot ment, de tényleg csupán egy leheletnyivel, 0.2 másodperccel olasz riválisa után ütötte meg a célpanelt – és Sztankovics Dóra is a legjobb tíz közé került, 9. lett.

   

  A fiúknál Novoszáth Noel alakított nagyot, hat kilométernél még csupán 11. volt, csaknem száz méterrel lemaradva a vezető boly mögött, de elképesztő sebességre felpörögve a hátralévő 1500 méteren behozta a hatalmas hátrányt, öt vetélytársat meg is előzött s érkezett be végül ötödikként. Ugyanitt Monori Kristóf 11., Kalmár Ákos pedig 12. lett.

   

  Gellért Gábor szövetségi kapitány elégedetten értékelt: „Juhász Janka szenzációsan úszott, végig a mezőnnyel haladt, az utolsó kör előtt tempót váltott, felvitte az élbolyra a többieket, haladt egy kicsit a lábvizükön, aztán a hajrában már nem lehetett megállítani. Olyan tempóban ment, mint a vásárhelyi 4x200-as gyorsváltóban, és hát ugye ott is Európa-bajnok lett. A negyedik-ötödik-hatodik helyek is nagyon értékesek, Fábián Milánt sajnálom kicsit, kértem, ne akarjon mindenáron előre menni, de azt mondta, annyira jól érezte a ritmust, hogy nem tudott nem vezetni – viszont a végén a nagy hullámok megfogták, nem maradt elég ereje ahhoz, hogy az addig mögötte úszókkal tudja tartani a ritmust. Ennek ellenére azt mondom, soha rosszabb napot, tényleg nagyon odatették magukat a gyerekek!”

  Juhász Janka junior Európa-bajnok!
  2016-09-09 //

  Piombino junior nyíltvízi Európa-bajnokság

  Ma rajtolnak fiataljaink Olaszországban kontinens bajnokságon.

  Program és a magyar indulók:

  Szeptember 9. péntek 
  10.00 óra : 5 Km fúk - Fábián Milán, Tabi Zoltán
  10.15 óra : 5 Km lányok - Borsi Anett, Kun-Szabó Fanni
  14.00 óra: 7,5 Km fiúk - Kalmár Ákos, Novoszáth Noel, Monori Kristóf
  14.15 óra: 7,5 Km lányok - Sztankovics Dóra, Juhász Janka, Rohács Réka

  Szeptember 10. szombat
  10.00 óra: 10 Km fiúk - Drigán Zoltán, Rasovszky Kristóf
  10.15 óra: 10 Km lányok Farkas Adél, Kiss Nikolett, Sömenek Onon Kata

  Szeptember 11. vasárnap
  9.30 óra: 4×1,250 Km váltó (14/15/16 ) - Kun-Szabó Fanni, Juhász Janka, Kalmár Ákos, Tabi Zoltán
  11.30 óra: 4×1,250 Km váltó (U19) Kiss Nikolett, Juhász Adél, Drigán Zoltán, Rasovszky Kristóf

  HAJRÁ MAGYAROK!

  Élő eredmények:
  http://piombino2016.microplustiming.com/index_web.php

  LEN TV:
  http://www.dailymotion.com/video/x4sc1q8_european-junior-open-water-swimming-championships-2016-piombino-ita_sport

  Piombino junior nyíltvízi Európa-bajnokság