HÍREK

  2017-09-18 //

  Belépés az új úszásrendszerbe

  Mint korábban arról beszámoltunk szeptember 18-tól elindítjuk a teszt.muszuszoranglista.hu oldalon az új úszásrendszert, ahova a főoldalon a jobb felső sarokban látható zöld nyilas ikonra kattintva, az egyesület admin felhasználójaként, email címmel lehet majd belépni. Ezután első lépésként az „Egyesület adatok” menüpontban kell kitölteni az alap adatokat, valamint itt lehet új felhasználókat és edzőket is hozzárendelni az egyesülethez. 

  Fontos információ, hogy az új rendszerben már az összes eddigi eredmény elérhető 2017.08.31-ig!

  A jövőben emailben küldött tájékoztatók útján fogjuk majd értesíteni a felhasználókat az újabb elérhető funkciókról. Ha valaki elakad egy lépésnél, akkor segítségként a jobb felső sarokban lévő „i” betűre kattintva érhető el részletes magyarázat egy-egy funkcióval kapcsolatban.

  Bármilyen kérdés merül fel a belépéssel és/vagy a rendszer használatával kapcsolatban, akkor kérjük, hogy az uszasweb2@muszuszoranglista.hu email címen jelezzék felénk.

   

  Üdvözlettel:

  Jancsik Árpád

  2017-09-18 //

  Rasovszky Kristóf megnyerte a LEN nyíltvízi európai kupasorozatát

  Az öt állomásból álló sorozat most hétvégén az olaszországi Braccianoban zárult, ahol szombaton a 10 km-es, vasármap pedig az 5 km-es távon álltak rajthoz a nyíltvízi úszóink a LEN európai kupasorozatában. 

  Rasovszky Kristóf úgy érkezett az olasz városba hogy vezette a sorozatot, így szombaton a 10 km-en aratott győzelmével, vasárnap pedig az 5 km-en szerzett ezüstérmével bebiztosította végső győzelmét, így győztesként is távozott Braccianoból. A férfi mezőnyben Székelyi Dániel 5. lett 10 km-en, és tizedikként ért célba 5 km-en. A lányoknál Sömenek Onon Kata bronzéremmel indította a hétvégét, miután harmadikként úszott be a célba 10 km-en, majd a zárónapon az 5 km-es távon a negyedik helyet szerezte meg, így összesítettben harmadik lett a kupasorozatban. Szilágyi Nikolett is rajthoz állt a két napos versenyen, 10 km-en és 5 km-en is hetedikként ért célba.

  Gratulálunk minden versenyzőnknek és az őket felkészítő szakmai stábnak!

   

   

  Rasovszky Kristóf megnyerte a LEN nyíltvízi európai kupasorozatát
  2017-09-12 //

  Elindul az új úszásrendszer!

  Tisztelt Tagszervezetek!

  Szeptember 18-tól elindul az új úszásrendszer, amelyben 2017.08.31-ig már az összes eddigi eredmény elérhető. Az új rendszer év végéig párhuzamosan fut majd a régivel, de fokozatosan egyre több funkció válik majd benne hozzáférhetővé.

  Első lépésként az egyesületek nyilvántartását állítjuk össze, emiatt minden egyesületet arra kérünk, hogy jelöljön ki egy személyt, aki adminisztrátorként kezeli majd felületet, és írjon egy emailt az uszasweb2@muszuszoranglista.hu címre. Az emailben mindenképpen szerepeljen az admin neve, email címe és az egyesület neve. Fontos, hogy minden egyesületnek legyen egy adminisztrátora, aki kezeli majd a felületet, hiszen 2018. januárjától csak ezen keresztül lehet majd nevezni.

  A hatékony kommunikáció és információáramlás érdekében ezentúl folyamatosan tájékoztatókat küldünk majd a megadott email címre az új rendszerrel kapcsolatban.

  Az új rendszer hivatalos email címe: uszasweb2@muszuszoranglista.hu. 

  Üdvözlettel:

  Jancsik Árpád

  2017-09-04 //

  Megújult a Jövő Bajnokai program

  Megújult formában indul idén a Jövő Bajnokai utánpótlás program. Immáron 9 régióban, 4 korosztály részvételével, sok- sok érdekességgel, újdonsággal, valamint új régióvezetőkkel.

  Az új régióvezetők és elérhetőségeik:

  Pest

  Kovács László – kaposvaricapak@gmail.com

   

  Dél - Alföld

  Bán Sándor - sandorban2@yahoo.com

   

  Közép - Dunántúl

  Bene Vera - vera-bene@hotmail.com

   

  Dél - Dunántúl

  Jancsik Árpád - arpad.jancsik@gmail.com

   

  Nyugat - Dunántúl

  Szeidl Balázs – szeidl.balazs@hotmail.com

   

  Észak - Alföld

  Fazekas Mónika - bartafazekasmoni@citromail.hu

   

  Észak - Magyarország

  Hölcz Péter -  holczpeter@mvsi.hu

   

  Budapestet két részre osztottuk (Budapest 1 és Budapest 2). A két fővárosi régóvezetőhöz (Krajnyák György, Lakatos Roland) az alábbi egyesületek tartoznak:

  Budapest 1.

  Krajnyák György – krajnyi67@vipmail.hu

  KŐBÁNYA SC
  MTK
  FTC
  BUDAFOKA
  TF
  VASAS
  RÓMAI SE
  STÍLUS SE
  PINGVIN ÚSZÓ OVI
  VÁROSGAZDA
  LŐRINC 2000
  MARUZSI TEAM

   

  Budapest 2.

  Lakatos Roland – lakatos.roland1989@gmail.com

  DARNYI SC
  JÖVŐ
  BVSC
  UTE
  HONVÉD
  IRON
  YBL WATERPOLO
  TEMPO AQUA
  CSEPEL
  KÉKDELFIN
  TIARA SE

   

  Megújult a Jövő Bajnokai program
  2017-09-04 //

  Felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre

  Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2017/18. tanév 1. félévi pályázati kiírása. A Kormány által alapított ösztöndíj célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek. 

  Részletes információk a jelentkezés feltételéről, az elbírálás szempontjairól, az ösztöndíj mértékéről és a jelentkezéshez benyújtandó dokumentumokról a jelentkezési felhívásban olvashatók, amely a pályázat jelentkezési lapjával és az útmutatóval együtt a kék nyílra kattintva letölthető.

  A pályázat beadási határideje: 2017. szeptember 22.

  A pályázat kiírása ezen a linken elérhető:

  http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse

   

  Felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre
  2017-09-03 //

  Rövidpályás úszóverseny Amszterdamban

  Október 20-22 között rövidpályás úszóviadal következik a holland versenysorozatban. Az esemény Amszterdamban lesz, amelyre várják a más országokból érkező úszókat is.

  A versenyről további információk a holland szövetség weboldalán elérhetők: https://www.knzb.nl/english/

  A verseny információs füzete a kék nyílra kattintva letölhető.

  2017-09-03 //

  Hongkong és Doha a FINA/airweave Swimming Worldcup 2017 következő két állomása

  Szeptember 30. és október 1. között Hongkong, október 4. és 5. között pedig Doha ad majd otthont a FINA/airweave világkupasorozat következő állomásainak.

  A legjobb úszók 1979 óta, minden év augusztusa és novembere között rajthoz állnak, hogy elhódítsák a világkupát. Az idén nyolc versenyből álló rangos pénzdíjas sorozat 4. és 5. állomása Hongkong és Doha. Novemberben peig további három verseny következik, így Peking, Tokio és Szingapúr zárja majd az idei évet.

  Általános tájékoztató a versenyről:

  https://www.fina.org/sites/default/files/general/fina_airweave_swc_presentation_web_0.pdf

  A következő két állomás hivatalos oldala:

  HONGKONG 
  http://fina.org/event/finaairweave-swimming-world-cup-2017-6

  DOHA 
  http://fina.org/event/finaairweave-swimming-world-cup-2017-4

  Aktuális helyezések a világkupasorozatban:
  http://fina.org/content/ranking-2

  Általános szabályok:
  https://www.fina.org/sites/default/files/general/fina-swc-2017_rulesregulations-version21082017.pdf

   

  2017-09-03 //

  21. Nemzetközi rövidpályás úszóverseny- Bozen

  November 4-5 között rendezik meg az olaszországi Bozenben a 21. nemzetközi rövidpályás úszóversenyt.

  A legjobb olasz, európai és tengerentúli úszók, olimpiai és világbajnokok állnak hagyományosan rajthoz a két napos rövidpályás nemzetközi úszóversenyen Bozenben.

  A részvételi szándékot az alábbi email címen lehet jelezni: info@meetingbz.it

  További információ az eseménnyel kapcsolatban az alábbi linken elérhető: www.meetingbz.it

  2017-09-02 //

  LEN nyíltvízi Európa kupa - Bracciano

  Olaszországban, a Bracciano tavon rendezik meg szeptember 16-17 között  a LEN nyíltvizi Európa kupa idei utolsó versenyét.

  Szeptember 16-án a 10 km-es távon kezd a női és férfi mezőny, még szeptember 17-én az 5 km-es versennyel zárul a két napos nyíltvízi úszóviadal.

  További információ az alábbi linken érhető el:

  http://www.len.eu/wp-content/uploads/2017/08/OWS-Cup-2017-FINAL-LEG-Bracciano-ITA-Information-Bulletin.pdf

   

   

  2017-08-29 //

  Milák világbajnok, Késely és Németh ezüstérmes lett az ifi vb zárónapján!

  Végéhez ért az indianapolisi ifjúsági világbajnokság. Magyarország 4. helyen végzett az éremtáblázaton, európai országként pedig az első az érmek számát tekintve. 5 arany 3 bronz 8 ezüst a magyar csapat mérlege, ami fantasztikus teljesítmény és ha azt is belevesszük, hogy korábban az ifi vb-ken nem volt aranyérem akkor egyben sporttörténeti siker is. A csapat mindennap szerzett érmeket, így volt ez tegnap is, hiszen Milák Kristóf 200 pillangón zárt aranyéremmel, Késely Ajna 200 gyorson, Németh Nándor pedig 100 gyorson lett ezüstérmes.

  Délelőtt a 200 pillangó előfutamában Milák Kristóf hatalmas előnnyel verte meg a mezőnyt (1:56.91), így lehetett sejteni, hogy az esti döntőbe az aranyért megy majd.  Női 200 gyorson már szorosabb volt a mezőny, de Késely Ajna végül a 3. helyen simán továbbjutott az esti döntőbe (1:59.70), Juhász Janka viszont sajnos pár századdal lemaradt a fináléról, így a kilencedik hellyel kellett beérnie (2:00.95).

  Az esti programban már csak a döntőké volt a főszerep, Kristófon és Ajnán kívül, 1500 gyorson két magyarért, Lakatos Dávidért és Kalmár Ákosért szoríthattunk, még Németh Nándi a 100 gyors döntőjében áll rajthoz.

  100 gyorson Németh Nándor végül szoros csatában 48.95-ös idővel a második helyen ért célba, így az ezüstéremnek örülhetett. A leghosszabb férfi számban 1500 gyorson is reménykedhettünk éremben, de végül Lakatos Dávid lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen végzett (15.18.07) még Kalmár Ákos összesítettben a 11. lett (15:38.31). A 100 pillangón Milák Kristóf a délelőtthöz hasonlóan gyakorlatilag magasan a mezőny előtt úszott be a célba (1:53.87), bár Netanyában jobb időt úszott, mivel azt a rekordot még nem hitelesítették, így a most elért idejét írták ki junior világcsúcsnak. Egy biztos az arany ismét megvan így Milák Kristóf, a magyar csapatból egyedüliként két egyéni számban is ifi világbajnok lett Indianapolisban.

  A női 200 gyorssal zártuk a napot, ahol Késely Ajna sokáig vezetett a döntőben, de az utolsó métereken a kanadai versenyző meg tudta előzni, centimétereken múlott az arany, de így is örülhetett Ajna, hiszen eddigi legjobb idejével lett végül ifi világbajnoki ezüstérmes (1:57.10).

  Emlékezetes, izgalmakban és sikerekben gazdag 6 napon vagyunk túl. A fiúk és a lányok kiúszták magukból a maximumot, így most jár egy kis pihenő mindenkinek, hogy aztán újult erővel folytatódjon a felkészülés. Gratulálunk a magyar csapatnak!

  A 6. nap eredményei és a startlista az alábbi linken elérhető:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=0001110100FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

   

  Milák világbajnok, Késely és Németh ezüstérmes lett az ifi vb zárónapján!