HÍREK

  2017-01-12 //

  Dr. Bienerth Gusztáv: „Szolgáltató szövetséget szeretnénk kialakítani”

  Megtartotta első sajtótájékoztatóját dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség új elnöke, aki többek között arról beszélt, hogy egy szolgáltató szövetséget szeretne létrehozni, amelyik folyamatosan az úszók és edzők érdekében tevékenykedik. A január 25-ei elnökségi ülésen sok fontos kérdés kerül napirendre, miközben napokon belül megkezdődik a szövetség átvilágítása, az apparátus tagjainak bevonásával.

  Bevezetőként dr. Bienerth Gusztáv arról beszélt, hogy a vasárnapi közgyűlés nem csupán a személyéről, de az általa bemutatott programról is döntött. Ezt korábban hat városban, illetve személyes találkozókon több mint száz sportvezetővel ismertette meg, „ami jelentős legitimációt ad a programomnak, különös tekintettel arra, hogy 1981 óta először kétszeri titkos szavazáson döntöttek a támogatásomról.”

  Az új elnök közölte, hétfő óta a saját csapata és a szövetség apparátusa teljes fordulatszámon dolgozik. Fontos, hogy megtörténjék a szakmai és a menedzsment kérdések szétválasztása, és elinduljon az éves szakmai tervezés, illetve az ehhez kapcsolódó pénzügyi-gazdasági tervezés, illetve a belső kommunikáció is megfelelően működjék – ennek érdekében a negyedévente megtartandó internetes fórumon a MÚSZ új vezetése valamennyi tagszervezet rendelkezésére áll.

  „Világos, átlátható támogatási rendszert kell kidolgozni, mert egy szolgáltató szövetséget szeretnénk, amely a sportolók, edzők irányában mindig rendelkezésre áll” – szögezte le dr. Bienerth Gusztáv, aki elmondta, első munkanapján találkozott Gyárfás Tamással, és megkezdték az átadás-átvétel folyamatát, illetve megállapodtak a további együttműködésről, amely elengedhetetlen a FINA alelnöke, a LEN kincstárnoka, illetve a MÚSZ új vezetője között.

  A szövetség új irányítója beszámolt arról, hogy felvette a kapcsolatot az elnökségi tagokkal, és szinte mindegyikük az elnökre bízta a döntést, tud-e az adott taggal együtt dolgozni. „Ebbe nem kell többet belelátni, mint egy nagyvonalú gesztus – mondta később egy kérdésre válaszolva. – Volt, akiét elfogadtam, volt, akinek jeleztem, számomra megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok vele, és van, akivel kapcsolatban harminc napon belül szeretnék visszatérni a végső döntésre.”

  A két lemondott tag személyéről a 25-ei, első elnökségi ülést követően tájékoztatja a közvéleményt dr. Bienerth Gusztáv. Azt ugyanakkor már most kijelentette, dr. Sós Csaba azok közé tartozik, akinek nem fogadta el a lemondását, „őt megerősítettem szakmai alelnöki pozíciójában, és rá, mint jobb kezemre számítok szakmai kérdésekben.”

  Az ominózus elnökségi ülésen fontos napirendek lesznek soron: állást kell foglalni a főtitkári pozícióval kapcsolatban, hiszen az azt most betöltő Szántó Éva jelenleg teljes munkaidőben a 2017-es budapesti világbajnokságot szervező csapatot irányítja.

  „Dönteni kell a szövetségi kapitányi rendszerrel kapcsolatban, szükség van-e három kapitányra, netán egy kell, vagy valamilyen más struktúrát alakítsunk ki, a 2017-es szakmai program alapelemeinek meghatározása szintén kiemelkedően fontos, ezen túlmenően a közgyűlés előkészítése, a bizottsági rend átalakítása és az alapszabály-módosítás előkészítése szerepel a programban.”

  Bienerth Gusztáv kiemelte, felkérte Cseh Lászlót, szervezzen személyes találkozót közte és a hét pontot aláíró válogatott úszók között, ezen túlmenően felvette a kapcsolatot Kemény Dénessel, az MVLSZ elnökével, akivel egy történelmi, közös elnökségi ülés előkészítésében is megállapodtak.

  Hamarosan teljes pénzügyi-gazdasági és jogi átvilágítás kezdődik a szövetségen belül – mint Bienerth Gusztáv jelezte, a gazdasági életből, a könyvvizsgálás világából jön, kívülről, nem volt része az elmúlt több mint száz év munkájának, és a választás előtt semmilyen adatot nem kért elöljáróban. „Fontos, hogy a felelősségi viszonyok tiszták legyenek, kell egy vonalat húzni, hogy mit vettem át, és ezt csakis egy átvilágítás keretében lehet megtudni – de ez minden hasonló helyzetben alapvetés, a gazdaság, a sport világában, ahol nagyon komoly pénzekről születnek döntések. Az átláthatóság feltétele, hogy tudjuk, mit vettünk át – de ez az egész nem az apparátus ellenében, hanem tagjainak bevonásával történik.”

  Három azonnali problémát kellett operatívan megoldani: ellehetlenült a Jövő bajnokai programban tervezett, kilenc nap múlva esedékes dubaji edzőtábor, ennek kapcsán új szakmai javaslat készül majd. Emellett le kellett állítani két közbeszerzési folyamatot, illetve orvosolni szükséges a budapesti edzéslehetőségek problémáit – ugyanakkor, ha befejeződik a Dagály-komplexum építése, illetve befejeződik a többi uszoda felújítása, kevés olyan városa lesz a világnak, ahol akárcsak hasonló edzéslehetőségek állnak az úszók rendelkezésére. Az elnök hozzátette, jövő szerdán Scheer Sándor, a Market Zrt. elnökének kíséretében megtekinti a Dagály Úszóarénát, és megvitatják, mikor lehet legalább a tízpályás melegítő-medencét átvenni, „hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jelenlegi, nem igazán optimális állapot megszűnjön.”

  Kérdésekre válaszolva dr. Bienerth Gusztáv elmondta, szerdán találkozott Hargiatay András szövetségi kapitánnyal, akit a magyar úszósport egyik meghatározó alakjának tart. „Vele is abban állapodtunk meg, hogy az elnökség január 25-én áttekinti a kapitányi rendszert, és ha megszületik az ezzel kapcsolatos döntés, akkor határozunk a személyekről.”

  Hosszú Katinkával karácsony előtt már személyesen is beszélt az elnök, és a közeljövőben szintén tervez egy újabb találkozót, miután valamennyi elnökségi taggal egyeztetett. Ennek kapcsán Bienerth Gusztáv jelezte, szeretne egy adósságot törleszteni Katinkával szemben, hiszen hét hónappal a riói olimpia után még mindig nincs ott a neve a bajnokok margitszigeti márványtábláján – „ezt pótolni fogjuk minél előbb, és egy kiemelt esemény keretében, méltó módon szeretnénk felavatni a táblát.”

  A meglévő feladatkörei kapcsán az elnök kijelentette, „időm száz százalékában a 2024-es olimpiai pályázat alelnökeként dolgozom, időm száz százalékában a turizmusért felelős kormánybiztosként dolgozom és időm száz százalékában a Magyar Úszó Szövetség elnökeként dolgozom – fontos, hogy a munkát egy csapattal végezzük, sokat dolgozunk, kiváló munkatársakkal.”

  Arra a felvetésre, hogy mennyi időre tervez, az elnök határozott választ adott: „a mandátumom öt évre szól, szeretném ambicionálni, hogyha a munkámmal meg vannak elégedve, akkor a 2024-es budapesti olimpiáig vezethessem a szövetséget. Ugyanakkor a mindenkori, elsőszámú felelős vezetőnek az egyik legfontosabb kötelessége, hogy kinevelje az utódát – én is ezt szeretném tenni: egy megfelelő tapasztalattal bíró, nyelvismerettel felvértezett, az úszótársadalmon belülről érkező személynek kell majd átvennie ezt a posztot.”

  Fotó: Szaka József

  Dr. Bienerth Gusztáv: „Szolgáltató szövetséget szeretnénk kialakítani”
  2017-01-12 //

  A BP2017 Nfkt tájékoztatása

  Tisztelt Tagegyesületek!

  Hamarosan indul kedvezményekre is jogosító akciónk a magyarországi klubok számára, melyről Önöket is a Magyar Úszó Szövetség fogja értesíteni napokon belül.

  Addig kérjük türelmüket, nem fognak lemaradni az eseményről, sőt nagyon szeretnénk, ha minden klub úszói megnézhetnék a versenyeket.

   

  Tisztelettel:
  A 17. FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága

   

   

   

  A BP2017 Nfkt tájékoztatása
  2017-01-12 //

  Dr. Julio C. Maglione levélben gratulált dr. Bienerth Gusztávnak

  A Nemzetközi Úszó Szövetség uruguayi elnöke levélben gratulált a Magyar Úszó Szövetség vasárnap megválaszott új elnökének, dr. Bienerth Gusztávnak.

   

   

  „Kedves Elnök Úr!

  Nemrég kaptam az információkat az Önök szövetségében lezajlott választásokról.

  A FINA nevében szeretnék gratulálni ahhoz, hogy megválasztották a Magyar Úszó Szövetség elnökének – kérem, adja át gratulációmat az elnökség tagjainak is.

  Bízom abban, hogy folytatódik a FINA és a Magyar Úszó Szövetség szoros együttműködése a soron következő, 2017. évi FINA Világbajnokság és a FINA Masters Világbajnokság szervezésében, amelyekre július 14-30. és augusztus 7-20. között kerül sor.

  Kérem fogadja jókívánságaimat, bármilyen információra lenne szüksége, bármikor állok a rendelkezésére.

  Üdvözlettel

  Dr. Julio C. Maglione

  a FINA elnöke”

  A levél letölthető itt:

   

  Dr. Julio C. Maglione levélben gratulált dr. Bienerth Gusztávnak
  2017-01-08 //

  Bienerth Gusztáv követi Gyárfás Tamást a MÚSZ elnöki székében

  Döntött a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli közgyűlése: az elnöki posztot csaknem 24 éven át betöltő Gyárfás Tamás utódának Bienerth Gusztáv kormánybiztost, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnökét választották.

  A kötelető formalitásokat követően előbb dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd Gyárfás Tamás leköszönő elnök tartott beszédet.

  Szabó Tünde először megköszönte Gyárfás Tamás 23 éves munkáját, és kifejezte, a folytatásban is számítanak rá a nemzetközi kapcsolatokban, illetve a 2017. évi FINA-világbajnokság megrendezésének előkészítésében és lebonyolításában. Az egykori olimpiai ezüstérmes elmondta, hogy a kormány továbbra is kiemelten támogatja a sportot, így az úszást is. Szerinte az új elnöknek pozitív változásokat kell hoznia az úszás mindennapjaiba, helyes mederbe kell terelni a különböző generációk és az érdekcsoportok közötti kapcsolatokat. A sportszakállamtitkár ígéretet tett, hogy az új elnököt is mindenben segíteni fogja.

  A csaknem 24 évnyi elnökség után leköszönő Gyárfás Tamás elmondta, irigyelni fogja az új elnököt, mert nagy élmény ehhez a közeghez tartozni. „Legyen szó a versenyzőkről, az edzőkről, a kapitányokról, a szakvezetőkről, a támogatóról, az elnökség tagjairól, de ugyanígy a szövetség munkatársairól. Teli van ez a sportág zsenikkel, egyben nehéz emberekkel, akikre a kitartás és a szorgalom a leginkább jellemző. Tényleg, szinte hihetetlen, hogy mire voltatok képesek. Mindannyian jól tudjuk, a magyar sportban jócskán előfordulhat, hogy a labda lepattan a gyűrűről; egy szaltó netán nehezebben sikerül, vagy a futó nem szedi oly gyorsan a lábát, mint kellene; a balegyenes pedig mellé megy, sőt még a fociban is megesik, hogy a kelleténél több a kapufa – viszont az úszásban szinte nincs megtorpanás.”

  Gyárfás Tamás úgy vélte, „viták ebben a sportágban mindig is voltak, vannak, és mindig is lesznek.  Tudjuk, hogy mindenen lehet javítani, de válság az nincs,  a gazdálkodás is átlátható, amit a MOB és a sportállamtitkárság rendszeresen ellenőrzött és elismert. Ami pedig a szakmai sikereket illeti, azok kizárólag a szakemberek érdemei.  Meggyőződésem, hogy a Magyar Úszó Szövetség új elnökének nem a nagy fordulatot kell ösztönöznie. Ugyanakkor elismerem, hogy jóval nyugodtabb légkörben, nagyobb összhangban kell tevékenykedni, de ennek biztosítása – szerintem –, változatlanul nem járhat bizonyos alapvető elvek feladásával.”

  Az elnök ezzel búcsúzott: „Nagy megtiszteltetés volt hozzátok tartoznom, ezt a közösséget 24 éven át szolgálni. Végezetül, még csak annyit, hogy szeretnék mindenkivel békét kötni, csak a szépre emlékezni, mert erre nagyon sok okot adtatok. Ígérem, a jövőben is mindent megteszek a magyar úszásért külföldön és itthon is egyaránt. Nem más ellenében, hanem értetek. Köszönöm a lehetőséget.”

  A beszédek után Hargitay András szövetségi kapitány tiszteletbeli elnöknek javasolta Gyárfás Tamást, amit a küldöttek nagy többsége elfogadott, de mivel ez a kérdés nem szerepelt az előzetes napirenden, végül úgy döntöttek, hogy a következő, rendes közgyűlésen határoznak erről.

  Az elnökjelöltek közül Bienerth Gusztáv világos, átlátható rendszert és szakmai menedzsmentek működését vázolta fel. Két konkrét vállalást tett: kizárólag titkos szavazást a közgyűléseken és negyedéves internetes tájékoztató fórumot a tagegyesületek számára.

  „Végezetül két emberről szeretnék beszélni: Gyárfás Tamásról és Hosszú Katinkáról. Személyesen ugyan csak pár napja ismerem Katinkát, de a teljesítménye lenyűgöző. Köszönöm a fantasztikus sikereit, és köszönöm, hogy a támogatóim között tudhatom. Gyárfás Tamás nem egy lemondott úszóelnök, hanem egy megkerülhetetlen tényezője a magyar és a világ úszósportjának. Kivételes lehetőség, hogy az utóda lehetek. Mint elnök, az első dolgom lesz, hogy leüljek vele, hogy miként tudunk együtt dolgozni a jövőben" – mondta beszéde végén Bienerth, aki egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a közgyűlés befejezése után 15 perccel megkezdi a munkát.

  A közgyűlés a másik két elnökjelölt, Hornyák Viktor és Tóth István beszédeit meghallgatva úgy döntött, csak Bienerth Gusztávot veszi fel a jelölőlistára, aki aztán a választáson 126 igen szavazattal elnyerte a MÚSZ elnöki tisztségét.

  Mindezt az alábbi szavakkal köszönte meg a küldötteknek: „Nagyon szépen köszönöm a szavazatokban megnyilvánuló bizalmat. Köszönöm a szövetségnek, hogy ilyen demokratikusan levezényelte a szavazást. Sok teendőnk van, minden erőmmel azon leszek, hogy az előttünk álló világbajnokságot, Magyarország egyik legjelentősebb sporteseményét sikerrel vegyük. A vb a 2024-es budapesti olimpiai pályázat főpróbája. Dolgozni jöttem, remélem, a magyar úszósport családja minél előbb befogad. Nyitott vagyok az együttműködésre, szép feladatok állnak hazánk egyik legfontosabb, legsikeresebb sportága előtt. Köszönöm a támogatást, a csapatom munkáját. Biztos vagyok benne, hogy vezetésemmel sikerrel teljesítjük a feladatokat.”

  Bienerth Gusztáv követi Gyárfás Tamást a MÚSZ elnöki székében
  2017-01-06 //

  Orbán Viktor nagyra értékeli Gyárfás Tamás úszószövetségi munkáját

  Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt az Országházban fogadta Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség leköszönő elnökét, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnökét – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
   

  Elmondta: a kormányfő nagyra értékeli Gyárfás Tamásnak az elmúlt két évtizedben a magyar úszósport érdekében a kormánnyal összhangban végzett munkáját. Orbán Viktor a találkozón hangsúlyozta, hogy a sportdiplomata itthoni és nemzetközi tevékenységére a jövőben is kiemelten számít, különös tekintettel a hazai rendezésű idei FINA világbajnokságra illetve a 2020. évi Európa-bajnokságra – mondta a sajtófőnök.

  Forrás: http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/orban-viktor-nagyra-ertekeli-gyarfas-tamas-uszoszovetsegi-munkajat

  Orbán Viktor nagyra értékeli Gyárfás Tamás úszószövetségi munkáját
  2017-01-03 //

  MÚSZ-elnökségi: a vasárnapi közgyűlés menete

  Ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, melyen a legfontosabb napirendi pont a vasárnapi rendkívüli közgyűlés előkészítése volt. 

  A korábbi közgyűlések levezető elnöke, a szövetség alapszabályának készítője, dr. Sándor Elek rövid tájékoztatást adott arról, hogy január 8-án milyen menetrend várható.

  A MÚSZ január 8-ai közgyűlésén azt a személyt választhatják meg MÚSZ elnökének, akire a megadott határidőn belül (2016. december 25.) jelölés érkezett, és a közgyűlésen megjelent küldöttek több mint 50 százalékának elnyeri a bizalmát. Ha ezt senki sem kapja meg, akkor 15-30 napon belül új rendkívüli közgyűlést kell tartani.

  A közgyűlésen új jelöltet nem lehet állítani.

  Az alapszabály értelmében személyi kérdésben akkor lehet titkos a szavazás, ha ezt bármely tag képviselője kezdeményezi, és a jelenlévők több mint 50%-a támogatja.

  A határidőn belül hivatalosan jelölt és a jelöltséget elfogadó 3 személy közül az kerül a jelölő listára, aki a jelenlévő küldöttek szavazatainak több mint 50 százalékát megkapta. Lehet ez 3, 2, 1, de akár 0 jelölt is.

  Ha a jelölő listára való kerüléskor a jelöltek mindegyike megkapja a több mint 50% igen szavazatot, akkor valamennyien részt vesznek az elnöki tisztségért folyó szavazáson. Ha ezen az egyikük több mint 50%-os támogatást kap, akkor ő a MÚSZ új elnöke. Ha a háromból egyikük sem kap több mint 50%-os támogatást, akkor a legkevesebb szavazatot kapott személy kiesik.

  Ezután újabb szavazásra kerül sor immár két jelölttel (ugyanez a helyzet, ha eleve két jelölt került volna fel a jelölő listára). Ha kettőjük közül az egyik megkapja a több mint 50%-os támogatását, ő a MÚSZ új elnöke, de ha egyikük sem kapott több mint 50% igen szavazatot, akkor a közgyűlés nem választott új elnököt. Ez esetben az elnökségnek 30 napon belüli időpontra, legkésőbb február 8-ig újabb rendkívüli közgyűlést kell összehívnia, és a jelölő bizottságnak új jelölteket állítania.

  Ha a jelölő listára való kerüléskor csak egy jelölt kapja meg a szavazatok több mint 50%-át, akkor a közgyűlés róla szavaz, hogy bizalmat kap-e elnökként vagy sem. Ahhoz, hogy ez a személy lehessen a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a tagok több mint 50 százalékának igen szavazatát meg kell kapnia az elnöki tisztségért rendezett szavazáson. Amennyiben nem kapja meg, az új közgyűlés kiírásáról szóló rendelkezés lép érvénybe.

  A közgyűlés helyszíne: Thermál Hotel, Margtisziget
  A közgyűlés időpontja: 2017. január 8. délelőtt 11 óra

  MÚSZ-elnökségi: a vasárnapi közgyűlés menete
  2016-12-30 //

  Hosszú Katinka 2. az AIPS szavazásán

  A férfiaknál Usain Bolt jamaicai atléta rekordot jelentő hatodik alkalommal végzett az élen, nagy fölénnyel megelőzve minden idők legeredményesebb olimpikonját, az amerikai úszófenomén Michael Phelpset.

   A Rióban harmadszor triplázó Bolt - aki aranyérmes lett 100 és 200 méteren, valamint a 4x100 méteres váltóval - több mint kétszer annyi pontot kapott, mint a brazil metropoliszban öt arany- és egy ezüstérmet gyűjtő Phelps. Harmadik a portugál labdarúgó-válogatottal idén Európa-bajnok, a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo lett. A nőknél az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerző Hosszú Katinka mindössze 52 ponttal maradt el az 524 ponttal élen végző, Rióban négyszeres bajnok Biles mögött. Harmadikként az amerikai teniszező, Serena Williams végzett. A voksoláson az év csapata az angol futballbajnokságot óriási meglepetésre megnyerő Leicester City lett, míg a sajtó kiszolgálását a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon ítélte a legjobbnak az AIPS. A szavazáson 110 országból 382 újságíró vett részt.

  Az AIPS-szavazás végeredménye: 
  férfiak: 1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 1149 pont 2. Michael Phelps (amerikai, úszás) 490 3. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 387 


  nők: 1. Simone Biles (amerikai, torna) 524 pont 2. Hosszú Katinka (úszás) 472 3. Serena Williams (amerikai, tenisz) 361

  Forrás: MTI

  SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!

  Hosszú Katinka 2. az AIPS szavazásán
  2016-12-27 //

  A MÚSZ-elnökségre pályázók névsora

  Lezárult a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak.

  A jelölő-bizottság tájékoztatása szerint a legtöbb jelölés Gyárfás Tamásra, a MÚSZ eddigi elnökére érkezett, ő azonban nem vállalta a jelölést.

  Egy-egy jelölés érkezett Bienerth Gusztávra, Hornyák Viktorra és Tóth Istvánra, akik a jelölést elfogadták, így ők felkerülnek az elnökjelöltek listájára a MÚSZ 2017. január 8-ai közgyűlésén.

  A MÚSZ-elnökségre pályázók névsora
  2016-12-15 //

  Tagszervezeti felhívás

  Tisztújító rendkívüli közgyűlés 2017

  A Magyar Úszó Szövetség Elnöksége 2017. január 08. napjára tisztújító rendkívüli közgyűlést hívott össze a Szövetség új elnökének megválasztására, egyidejűleg megalakította a Szövetség Jelölő Bizottságát. A Jelölő Bizottság tagjai: dr. Ugrin Tamás, dr. Pozsgay Gábor és dr. Fábry György.

  A Jelölő Bizottság tájékoztatja a Tagszervezeteket, hogy a vonatkozó jogszabályi és alapszabályi rendelkezések értelmében a jelöltlistát 2016. december 25. napjáig kell lezárnia a Bizottságnak.

  A jelöltlistára azok a személyek kerülhetnek fel, akik a jogszabályi és alapszabályi feltételeknek megfelelnek és ezen időpontig a jelölésük beérkezik a Jelölő Bizottsághoz. Jelölést a Jelölő Bizottság és a MÚSZ tagszervezetei tehetnek.

  A Jelölő Bizottság az alábbiakban tájékoztatja a Tagszervezeteket azokról az összeférhetetlenségi és kizáró feltételekről és szabályokról, melyeknek a jelöltnek meg kell felelni. A feltételeknek való megfelelésről és a jelölés elfogadásáról a jelöltnek büntetőjogi felelőssége tudatában kell nyilatkozatot tenni a csatolt nyilatkozat szerint.

  Jogszabályi feltételek:

  A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:22. §-a.

  A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 61.§ (2) bekezdés i) pontja.

  A 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.)  38.§ (1)-(2) bekezdése és 39. § (1) bekezdésében foglalt kizáró és összeférhetetlenségi körülmények.

  Alapszabályi feltételek:

  Alapszabály 17. § (1) – (5) bekezdés; 20. § (3) bekezdés a)-d) pontja.

  A jelölések – a tagszervezet képviseleti joggal rendelező személy által aláírt – eredeti példányát 2016. december 25. napjának 16.00 óráig postai úton, személyes- vagy postaládai kézbesítéssel kell eljuttatni a Magyar Úszó Szövetség 1007 Budapest, Margitsziget, Hajós Alfréd sétány 2. szám alatti székhelyére. A jelölések eljuttathatóak fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátott e-mail üzenetben is a jelolobizottsag@musz.hu e-mail címre is.

  Tájékoztatjuk a Tagszervezeteket, hogy a Jelölő Bizottság kizárólag a fenti időpontig beérkezett jelöléseket fogadja el.

  A Jelölő Bizottság által lezárt jelölőlista a MÚSZ honlapján (www.musz.hu) a lezárást követő első munkanapon közzétételre kerül.

  A MÚSZ nyitvatartása:

  Hétköznapokon: hétfőtől – csütörtökig 08:00 – 16:00 óráig, pénteken 08:00 – 14:00 óráig

  Munkaszüneti- és ünnepnapokon: zárva (zárvatartás ideje alatt a postaládai kézbesítés lehetséges)

  Budapest, 2016. december 15.

  Jelölő Bizottság

  A tisztség elfogadó nyilatkozat letölthető itt:

  Tagszervezeti felhívás
  2016-12-11 //

  CECJM 2016 - Kassa

  Míg a felnőttek a kanadai Windsorban versenyeztek, utánpótlás válogatottunk 17 arany-, 14 ezüst és 6 bronzérmet szerzett a hagyományos év végi tornán.

  25 klub, 30 versenyzője, 7 budapesti és 18 vidéki klub úszója, valamint 15 edző vett részt a viadalon.

  A legmagasabb LEN pontot a lányoknál Vécsei Réka, a fiúknál Kalmár Ákos érte el.

  Gellért Gábor csapatvezető értékelt az utanpotlassport.hu szerkesztőségének:

  „Általában a lengyelekkel vívunk nagy harcot, náluk a fiúk az erősebbek. A szlovénoknál a lányok az ügyesebbek, a fiúknál nincs nemzetközi szinten jegyezhető úszójuk, a románoknál pedig a sprinterek viszik a prímet. Bár láttam országonként egy-két olyan tehetséget, aki a közelgő korosztályos világversenyeken érmes lehet, csupán a magyarokról mondhatjuk el, hogy csapatként és minden számban eredményesek. Számonként csak a két legjobb eredményét vették figyelembe az összesítésnél, de még az úgynevezett második vonalunk is megelőzte a legtöbb riválist.”

  A szakember a személy szerinti dicséretekkel sem fukarkodott. A fiatalok nemcsak az esetleg gyengébb ellenfelekkel, hanem az órával is állták a versenyt. Kalmár Ákos (1500 m gyors) és Vécsei Réka (200 m mell) teljesítménye érte a legmagasabb LEN-pontszámot, de Gellért méltatta az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás öccsének, Lorándnak a 200 m pillangón mutatott produkcióját is. Az éremhalmozókról sem feledkezett meg: Nagy Réka (4-1-1) és Hímer Krisztofer hat (1-3-2), Fábián Fanni öt (3-2-0), Szabó-Feltóthy Eszter négy (2-2-0) dobogós helyezéssel tért haza Kassáról.

  „Ők a korosztályból kilépő Kalmár Ákost leszámítva egyaránt esélyesek arra, hogy érmet szerezzenek a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A serdülőknek három jelentős versenye van, a közép-európai országok találkozója az egyik, amely egyúttal megmutatja, kik lehetnek eredményesek a későbbiekben. A korábbi szövetségi kapitánynak, Kiss Lászlónak volt elképesztő érzéke ahhoz, hogy megmondja, ki lehet sikeres az utánpótlásban és akár a felnőttek között is. Néhány fiatalon látszott, hogy idegen környezetben, a külföldiek ellen megrettent, nem tudta hozni azt, amire képes, de összességében a többség megmutatta az oroszlánkörmeit.”

  A cikk elérhető:
  http://www.utanpotlassport.hu/2016/12/13/micsoda-csapat-2/

  A viadal teljes eredménylistája letölthető innen:

   

  CECJM 2016 - Kassa