HÍREK

  2017-05-21 //

  V. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokság

  Idén május 19 és 21 között Békéscsabán rendezték meg az V. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságot, ahol a legjobb hosszútávúszóink álltak rajthoz 3 napon át.

  A fiúk mezőnyében többek között Gyurta Gergely, Papp Márk, Székelyi Dániel, Rasovszky Kristóf állt rajthoz. Női versenyzőink közül pedig Kapás Bogi, Olasz Anna, Kiss Nikolett, és Juhász Adél is indult a megmérettetésen.

  (A három napos bajnokság összes eredménye a teljes jegyzőkönyben olvasható, amely a kék nyílra kattintva letölthető)

  2017-05-19 //

  Díjátadóval egybekötött uszodalátogatás Észak-Magyarországon

  Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át idén az Örökös Vándordíjat, május 19-én  Miskolcon,  és még ugyanezen a napon ellátogatott a gyöngyösi uszodába is.

  A Kemény Dénes Városi Sportuszoda adott otthont a Kovács Ágnes alapította Örökös Vándordíj átadási ünnepségének, ahol részt vett Illyés Miklós a Miskolci VSC elnöke, Deák-Bárdos Mihály szakmai vezető (többszörös Világ- és Európa-bajnok ezüstérmes birkózó) Kiss Attila, a Megyei Úszószövetség elnöke, Hölcz Péter szakosztályvezető, Rakaczki Zoltán Miskolc Sportért Felelős Polgármesteri Biztosa. A díjat Dr. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át Vécsei Rékának a 200 méteres női mellúszás bajnokának, valamint gratulált edzőjének, Salgó Lászlónak is tanítványa kiemelkedő teljesítménye miatt. A program uszodalátogatással folytatódott, majd az elnök úr találkozott a Swimming Pentathlon Club Miskolc elnökével, Fázoldné Ecseedi Zsuzsannával.

  Az észak-magyarországi túra Gyöngyösön, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand  bejárásával fejeződött be. Az uszodában Kévés Tamás alpolgármester, Juhász Péter üzemeltető, Tari Attila, a Parafa Úszóklub Gyöngyös elnöke és Vaszkó Viktor szakosztályvezető vezette körbe a Magyar Úszó Szövetség elnökét.

  (A látogatásról a képek a galériában érhetőek el)

  2017-05-18 //

  Elnöki vizit Csongrád és Bács-Kiskun megyében

  Május 18-án Szegedre látogatott Dr. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke, majd Kiskunhalason folytatta egynapos körútját.

   

  A csongrádi megyeszékhelyen részt vett a Szegedi Úszó Egylet, a Magyar Úszó Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott létesítmény-fejlesztési beruházás átadásán Majd Joób Mártonnal, az önkormányzat sportbizottságának elnökével és Kormos Tiborral, az új létesítmény önkormányzati képviselőjével közösen tartottak sajtótájékoztatót. Az elnök úr, a Szegedi Úszó Egylet elnökével, Nagy Attilával együtt a városi sportuszodába is tett egy rövid kitérőt, ahol a helyi edzők tájékoztatták az ottani műhelymunkáról.

  Az elnök úr Kiskunhalason zárta a napot, ahol a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület elnökével Jekő Attilával és Novotny Attila szakosztályvezetővel találkozott, majd Fülöp Róbert polgármesterrel, Farkas Dániel alpolgármesterrel és Bányai Gábor országgyűlési képviselővel közösen körbejárták az uszodát.

  (A látogatásokról a képek a galériában érhetőek el)

  2017-05-12 //

  Bemutatkoznak a MÚSZ elnökségi tagjelöltjei, és a Felügyelőbizottsági elnök- és tagjelöltek

  Danks Emese (önéletrajz letölthető)

  Szalai-Bobrovniczky Alexandra (önéletrajz letölthető)

   

  Batházi Tamás 

  Czakó Csaba

  Darnyi Tamás

  Dr. Rákosfalvy Zoltán (önéletrajz letölthető)

  Garádi Géza

  Hajdu Péter 

  Hornyák Viktor

  Kenéz László (önéletrajz letölthető)

  Polgár-Veres Árpád (önéletrajz letölthető)

  Sárdi Ákos (önéletrajz letölthető)

  Szeidl Balázs (önéletrajz letölthető)

  Szentpáli Gábor

  Tóth István

  Zubor Attila 

   

  Felügyelőbizottsági elnökjelöltek (1 fő) 

  Havas István (önéletrajz letölthető)

  Tóth István (amennyiben nem kerül elnökségi tagnak megválasztásra)

   

  Felügyelőbizottsági tagjelöltek (2 fő)

  Schannen Frigyes (önéletrajz letölthető)

  Winkler János (önéletrajz letölthető)

  2017-05-12 //

  A MÚSZ 2017. május 21-i éves rendes és tisztújító Közgyűlésére vonatkozó szakmai beszámolók

  A 2016. és 2017. évre vonatkozó szakmai beszámolók a Magyar Úszó Szövetség 2017. májusi 21-i éves rendes tisztújító Közgyűlésére, letölthetők a kék nyilakra kattintva.

  2017-05-08 //

  További 3 vidéki uszodát járt végig az elnök

  Május 11-én Veszprém megyébe látogatott Dr. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke, és három városban, Balatonfűzfőn, Ajkán és a megyeszékhelyen, Veszprémben mérte fel az ottani úszók helyzetét és lehetőségeit.

   

  A látogatás célja a helyi viszonyok feltérképezése, kiértékelése és a fejlesztések elősegítése. Az elnök először a balatonfűzfői uszodába ment, ahol Kenyeres Tiborral, a Vidra Szabadidő és Sportegyesület vezetőedzőjével találkozott, és együtt járták be a létesítményt, amely egy 50 méteres, illetve egy kis medencének ad otthont.

  Ezután az elnök Ajkán folytatta a napot, ahol a Kristályfürdőbe látogatott és az ottani Rája 94 Úszó Klub edzőivel, az önkormányzat részéről pedig Deli Gyulával járták körbe a 2016-ban átadott vízilabda TAO-ból épült uszodát, amelyben egy 33 méteres és egy 20 méteres tanmedence is található.

  A körút vége a megyeszékhelyen, Veszprémben zárult, ahol Balogh János szakosztályvezető, Ötvös Tamás, a helyi úszóklub elnöke és Porga Gyula polgármester úr mutatta meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének az 1984-ben átadott uszodát.

   

  Az egyes helyszíneken készült képek a Galériában tekinthetők meg!

  2017-05-08 //

  Részvét

  A Magyar Úszó Szövetség mély megrendüléssel értesült a lesújtó hírről, hogy a XIII. kerületben hétfőn történt súlyos közlekedési balesetben ketten is életüket vesztették. Az áldozatok a Fővárosi Vízművek munkatársai voltak.

   
  A Magyar Úszó Szövetség elnöke ezúton is részvétét fejezi ki Haranghy Csabának a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójának, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökének, és nem utolsó sorban az elhunytak rokonainak és barátainak.
   

  2017-05-08 //

  A Dombóvári Sportiskola Egyesület úszóedzőt keres

  Részletes információk az állással kapcsolatban a kék nyílra kattintva tölhetők le.

  2017-05-07 //

  Tudományos előadássorozat a Kaposvári Egyetemen

  2017. május 11-13. között a  "Sportolók vállpanaszainak tudományos bizonyíték alapú fizioterápiája" témában tartanak háromnapos előadássorozatot a Kaposvári Egyetemen.

  Minden edzőnknek ajánljuk figyelmébe, hiszen számos hasznos információval gazdagodhatnak a témában. 
   
  Az előadók között szerepel Tőrös Károly, a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sportklub vezetőedzője is.
   
  További információk a kék nyilra kattintva letölthetők.
   
   

   

  2017-04-30 //

  Értékelő interjú dr. Bienerth Gusztávval

  A MÚSZ elnöke a 24.hu-nak adott interjút. Mint utóbb mondta: "Mindig öröm, ha olyan felkészült újságíróval beszélgethet egy szövetség vezetője, mint az egykori öttusázó világbajnok, Kálnoki Kis Attila."

  Az interjú az alábbi linken található:

  http://24.hu/sport/2017/04/29/bienerth/