Hírek

  2017-08-29 //

  Milák világbajnok, Késely és Németh ezüstérmes lett az ifi vb zárónapján!

  Végéhez ért az indianapolisi ifjúsági világbajnokság. Magyarország 4. helyen végzett az éremtáblázaton, európai országként pedig az első az érmek számát tekintve. 5 arany 3 bronz 8 ezüst a magyar csapat mérlege, ami fantasztikus teljesítmény és ha azt is belevesszük, hogy korábban az ifi vb-ken nem volt aranyérem akkor egyben sporttörténeti siker is. A csapat mindennap szerzett érmeket, így volt ez tegnap is, hiszen Milák Kristóf 200 pillangón zárt aranyéremmel, Késely Ajna 200 gyorson, Németh Nándor pedig 100 gyorson lett ezüstérmes.

  Délelőtt a 200 pillangó előfutamában Milák Kristóf hatalmas előnnyel verte meg a mezőnyt (1:56.91), így lehetett sejteni, hogy az esti döntőbe az aranyért megy majd.  Női 200 gyorson már szorosabb volt a mezőny, de Késely Ajna végül a 3. helyen simán továbbjutott az esti döntőbe (1:59.70), Juhász Janka viszont sajnos pár századdal lemaradt a fináléról, így a kilencedik hellyel kellett beérnie (2:00.95).

  Az esti programban már csak a döntőké volt a főszerep, Kristófon és Ajnán kívül, 1500 gyorson két magyarért, Lakatos Dávidért és Kalmár Ákosért szoríthattunk, még Németh Nándi a 100 gyors döntőjében áll rajthoz.

  100 gyorson Németh Nándor végül szoros csatában 48.95-ös idővel a második helyen ért célba, így az ezüstéremnek örülhetett. A leghosszabb férfi számban 1500 gyorson is reménykedhettünk éremben, de végül Lakatos Dávid lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen végzett (15.18.07) még Kalmár Ákos összesítettben a 11. lett (15:38.31). A 100 pillangón Milák Kristóf a délelőtthöz hasonlóan gyakorlatilag magasan a mezőny előtt úszott be a célba (1:53.87), bár Netanyában jobb időt úszott, mivel azt a rekordot még nem hitelesítették, így a most elért idejét írták ki junior világcsúcsnak. Egy biztos az arany ismét megvan így Milák Kristóf, a magyar csapatból egyedüliként két egyéni számban is ifi világbajnok lett Indianapolisban.

  A női 200 gyorssal zártuk a napot, ahol Késely Ajna sokáig vezetett a döntőben, de az utolsó métereken a kanadai versenyző meg tudta előzni, centimétereken múlott az arany, de így is örülhetett Ajna, hiszen eddigi legjobb idejével lett végül ifi világbajnoki ezüstérmes (1:57.10).

  Emlékezetes, izgalmakban és sikerekben gazdag 6 napon vagyunk túl. A fiúk és a lányok kiúszták magukból a maximumot, így most jár egy kis pihenő mindenkinek, hogy aztán újult erővel folytatódjon a felkészülés. Gratulálunk a magyar csapatnak!

  A 6. nap eredményei és a startlista az alábbi linken elérhető:

  http://www.omegatiming.com/Competition?id=0001110100FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=6

   

  Milák világbajnok, Késely és Németh ezüstérmes lett az ifi vb zárónapján!