Hírek

  2017-05-15 //

  LEN-kongresszus Marseille-ben

  Budapest és a nyári világbajnokság még a LEN hétvégi kongresszusán is a fókuszban volt Marseille-ben, ahol a Magyar Úszó Szövetséget dr. Bienerth Gusztáv elnök képviselte.
   

  Egyre erősebb az európai szövetség, az elmúlt években elért gazdasági eredményeknek köszönhetően a LEN mind több támogatást ad a szövetségeknek, amikor azok a különböző Európa-bajnokságokon vesznek részt (hozzájárulnak az utazási és szállásköltségekhez), amiből többek között a MÚSZ is profitál.

  Az elmúlt évet felelevenítő filmben több ismerős arc is visszaköszönt, így külön kiemelték a magyar úszók londoni Eb-n elért sikereit, illetve Hosszú Katinka fantasztikus riói szereplését.

  Magyarország, pontosabban Budapest és a nyári világbajnokság később is a fókuszban volt, hiszen Szántó Éva, a szervezőcsapat ügyvezető igazgatója rövid prezentációt tartott az előkészületekről és a leendő versenyhelyszínekről.

  Paolo Barelli, a LEN elnöke részletesen beszámolt a küldötteknek, mi vezette arra, hogy megpályázza a FINA elnöki tisztségét. Dr. Bienerth Gusztáv vele, és több más LEN-vezetővel is külön megbeszélést folytatott a kongresszuson, valamint a kapcsolódó eseményeken, továbbá találkozott – többek között – a brit, a holland, a román, az észt, a svéd, a spanyol, a szerb és az izlandi úszószövetség irányítóival.

   

   

  LEN-kongresszus Marseille-ben