Hírek

  2017-04-19 //

  Így látták az első nap főszereplői

  Nyilatkozatok a medencepartról, az országos bajnokság első napjáról.

  Kapás Boglárka:

  „Szerettem volna 16 percen belülre kerülni, de ma nem sikerült. Egy-két dolog nem úgy jött össze, sok mindentől függ, hogy 1500-on hogy érzi magát az ember – most ennyi sikerült, de azért nem vagyok bánatos.”

   

  Késely Ajna:

  „Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megúsznom a szintet, és 1500-on bekerültem a csapatba. Erről álmodtam, sikerült, ennél többet nem kívánhattam mára.”

   

  Gyurta Dániel:

  „Tekintettel arra, hogy Rió után tartottam három hónap pihenőt, edzőt váltottam, elkezdtünk egy teljesen új módszer szerint dolgozni, mondhatom, hogy elégedett vagyok. Nagyon sok új dolgot tanultam, ami részben vissza is jött, viszont itt, az utolsó ötven egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, semmilyen szempontból, azaz mondhatom, nagyon sok van még ebben az úszásban.”

   

  Gyurta Gergely:

  „Hetekkel ezelőtt vírusfertőzéssel kórházba kerültem, azóta sajnos még nem jött vissza az erőm rendesen. A visszatérés után túl hamar akartam utolérni magam, az az extra erőkifejtés is visszaütött, ez látszott most is, 7:51 a legjobbam, ez a 7:55 úgy ahogy megfelel, de ennél többet akartam. Most a négyszáz vegyes a lényeg, nem tudom, mennyire leszek jó, az a tét, hogy Bernek Peti jobbat tud-e jönni nálam.”

   

  Kenderesi Tamás:

  „Most nyertem a leggyorsabb idővel az országos bajnokságot, és erre a címemre vagyok a legbüszkébb a három közül. Korábban túledzettem magam, legyengült a szervezetem, elkaptam egy vírust, negyvenfokos lázam volt, minden erőm elment. Azelőtt úgy gondoltam, 1:53.9-es időt fogok itt úszni, ez kábé a világranglista első helye lenne most majdnem, de ennyi kihagyás után ennek az 1:54 végének is örülök.”

  (A Phelps-féle barna, köpölyözés nyomát mutató barna foltokról) „Trendi, nem? Nem véletlenül ő a példaképem. És még segít is, tényleg, megemeli az izmokat, jobban ellazít, még jobban megyek tőle.”

   

  Takács Krisztián:

  „Amióta Gyertyánffy Tamás Győrbe került, egy teljesen új, minden korábbitól eltérő felkészülést csinálunk. Kicsit nagyképűen mondhatom, attól nem feltétlenül kellett tartanom, hogy ketten is megelőznek, viszont amikor Banska Bystricában 23.01-es időt jöttem nemrég, éreztem, hogy azért picit vissza kell venni a terhelésből, mert azért leégni semmiképp sem akartam. Az, hogy nyertem, és egy normálisabb 22-es időt úsztam, jó érzés, viszont tudom, ez az idő egy világbajnokságon semmire sem jó, azaz folytatni kell azt a munkát, amit elkezdtünk.”

   

  Bernek Péter:

  „Visszatértem. Már a múlt heti sem volt rossz, de ez most tényleg jól sikerült. Az van bennem, hogy nyáron az országos csúcs sem lesz biztonságban, mert megint nagyon akarom a kétszáz hátat. És persze a négyszáz gyors és a négyszáz vegyes is célkeresztben van.”

   

  Jakabos Zsuzsanna:

  „Maga az úszás rendben volt, délelőtt is jól éreztem, este is, könnyednek éreztem mindent, de ennél mindenképp jobb időre számítottam, mert ezzel a 2:08-cal nem sokra megyek a vb-t illetően. Egyébként úgy vagyok vele, hogy abban a számban indulok, ami marad – és persze mindent beleadok, hogy a maximumot hozzam most is, később is.”

   

  Cseh László:

  „Bár tudom, a csapattagságomat nem fenyegeti veszély, mégsem vagyok boldog. Még nincs meg a technika, nem megy úgy a pillangózás. Persze, volt egy nagyon hosszú szünet, ezek után januárban úgy kezdtem el, hogy egyáltalán edzésre alkalmas állapotba kellett hoznom magam, utána jött az, hogy el kell érni azt az állapotot, amikor jöhet a szuperterhelés. Az állóképesség már megvan, a technika még nincs, többet kell most versenyeznem, hogy ismét ráérezzek a ritmusra. Baj nincs, két éve sem mentem ennél jobban ilyenkor, de most úgy vagyok vele, mégiscsak egy országos bajnokság volt ez, ahol negyedik lettem, ami azért böki a csőröm.”

  Így látták az első nap főszereplői