Hírek

  2017-04-06 //

  A tiszta sport jegyében

  Még hatékonyabbá kívánja tenni a Magyar Úszó Szövetség a doppingellenes tevékenységét: ennek jegyében áprilistól külön munkatárs, Ember Andrea felügyeli ezt a területet.

  A szövetség honlapján hamarosan új menüpontból érhető el minden, ami a doppingellenes fronton fontos: a FINA vonatkozó szabályzata, a TUE kérelmek rendje, az ADAMS belépés linkje, illetve – biztos, ami biztos – a WADA kódexe, és persze a legfrissebb tiltólista is.

   

  Ember Andrea feladata – hogy stílszerűek legyünk – embert próbáló, hiszen hatalmas felelősség a sportolókkal, a Magyar Antidopping Csoporttal és a nemzetközi szövetséggel való folyamatos kapcsolattartás. Ám a területen szerzett rutinja okán (korábban a Magyar Olimpiai Bizottságnál is dolgozott) Andrea egy pillanatig nem tart a kihívástól.

   

  „A mai sportban egy pillanatra sem hanyagolható el ez a terület, folyamatos kontrollt igényel – mondja Ember Andrea. – Állandó kapcsolatban leszek a sportolókkal, figyelem, hogy a válogatottak whereabouts nyilvántartása teljesen update legyen, találkozókat szervezek nekik, ahol megbeszélhetjük a fontosabb kérdéseket. Különösen a kiemelt vizsgálati csoportba tartozókra kell ügyelni, de természetesen mindenkinek rendelkezésére állok, akinek tanácsra van szüksége, így fiatalok, szülők is bátran kereshetnek. Emellett én leszek az összekötő a FINA-val és dr. Tiszeker Ágnesékkel is.”

   

  Azaz bárkinek kérdése, gondja van a doppingellenes tevékenységgel kapcsolatban, bátran írjon az alábbi mailre: andrea.ember@musz.hu

  A tiszta sport jegyében